Tuesday, February 10, 2015

Kenapa saya Menyampah dengan Premium Beautiful??


Assalam semua, entry kali ni Sue nak share cerita kenapa Sue menyampah betul dengan Premium Beautiful Lingerie. Selepas bersalin anak pertama, sue langsung tak jaga pantang dan makan ikut sukahati je. Rupanya memang ada kesan buruk yang dapat sue rasa selepas 3 bulan bersalin dan dah start kerja.Sukahati la tak nak jaga pantang sebab memang rimas waktu berpantang ni.

Tetapi masalah lain pula yang timbul terutamanya masalah sakit pinggang, perut buncit, lemak berkumpul di pinggul, perut, muka dan belakang badan. Paling ketara, sue cepat letih dan penat sebab berat yang statik pada 62kg dengan ketinggian 152cm. Haaa...ni dah kira overweight bagi orang rendah.

Akhir tahun 2012, Sue mengandung lagi anak ke-2 dengan berat terakhir 68-70kg. ok time ni kaki memang dah tak larat nak bawa badan dan bengkak. Rasa scary gila bila tengok gambar. Kalau ambil gambar mesti ambil dari bawah supaya nak nampak tinggi. 

Dalam pantang, Sue tergerak hati nak gunakan Premium Beautiful secara konsisten dan hasilnya sue turun 56kg macam dalam gambar di bawah pada November 2013.

www.suhailiisa.com
camera trick bagi jangan nampak gemuk.hehehhe


Tapi lepas sue mula bekerja, rutin harian makin padat. Kadang-kadang malas nak pakai Premium Beautiful. Jadual harian bermula pukul 5.30 pagi. tergesa-gesa nak siapkan anak-anak dan suami. Memang jadi ibu pemalas jaga badan ketika itu. Ala...lagipun dah kahwinkan? Di tempat kerja, subcontractor pula suka  belanja makan sedap-sedap. 

Sekali makan boleh tambah 2-3 pinggan. Apalagi badan naik 60kg pada April 2014 sebab tak pakai Premium Beautiful konsisten yang membantu kurangkan makan serta bakar lemak. Haaa...amik kau, pakai baju hitam pun nampak gemuk lagi.Hahahahaha

www.suhailiisa.com
April 2014 me at 60kg. Pakai baju hitam pun nampak besar lagi badan


Sebenarnya, kerja sue sebagai Project Engineer yang menggunakan banyak tenaga di tapak pembinaan serta banyak aktiviti lasak membuatkan sue memang tolak 100% untuk pakai korset pada awalnya. Tapi bila badan dah 60 kg macam ni, you all rasa mudah tak sue nak panjat naik scaffolding setinggi 20meter? Rasa mengah, lelah dan nak tertanggal lutut pun ada ok.

At last bila husband, parents, kawan ofis, sedara mara dah tegur makin gemuk dan pendek; terus rasa terbakar telinga dan pakai semula Premium Beautiful konsisten 8 jam sehari walaupun di tempat kerja. Rupanya, bila kita pakai Premium Beautiful sewaktu melakukan aktiviti harian, Far Infra Red dalam fabrik Premium Beautiful membakar lebih banyak kalori yang menyebabkan lemak badan kita mula susut.


Yang menakjubkan, pakai Premium Beautiful sangat selesa, tak ketat dan panas. Sue masih boleh panjat scaffolding, bangunan dan machine setinggi 20-30m sambil pakai safety boot yang berat.
www.suhailiisa.com
Sebenarnya banyak fungsi menjaga kesihatan seperti dalam gambar ni. Jadi memang Sue suka

                                     
   Keistimewaan teknologi FIR dalam Premium Beautiful


Jadi bagaimana hasilnya selepas Sue pakai secara konsisten?? Benci! Benci! Menyampah! sebab........Jeng jeng jeng....perubahan berat selepas menggunakan Premium Beautiful konsisten dan set detoks yang terdiri daripada mineral coffee, garlic tablet dan Bvalfalfa menyebabkan: 
1. badan makin kurus, 
2. perut tak buncit, 
3. baju dah pakai size S. 
Menyampahnya bila encik husband asek peluk dan ajak keluar dating hari-hari.Haaa....hebat tak penangan Premium Beautiful?

www.suhailiisa.com
Haa..perubahan berat yang banyak

www.suhailiisa.com
turun balik berat ke 55kg pada Dec 2014

www.suhailiisa.com
Dan dah boleh sarungkan Blazer Zara Size S dan tak ketat dipinggang dan perut. Weeehuu!!!!

Bagi mereka yang pernah ada Premium Beautiful dan dah ketat sebab tak pakai secara konsisten dan nafsu makan mengalahkan jin; jom Sue bantu ajarkan cara kurus, sihat dengan selamat sambil tu masih boleh menyusukan anak. Banyak faedahnya bila kita semakin kurus dan sihat. yang penting orang tersayang, suami makin memberikan sepenuh perhatian dan kasih sayang pada isteri.
Aidil Fitri 2015 - 52kg
More details, meal plan dan senaman ringan boleh contact Sue 012-6842560 or follow my FB & Instagram account for tips and latest updates.


Be bold, Be beautiful,
Suhaili Isa
(www.suhailiisa.com)

www.suhailiisa.com
 February 2015 - Weight 54kg

Aidil adha 2015 - 52kg



Promotion Price:

1 set Premium Beautiful
Discount : RM 450
Cash Rebate : RM 150
Bonus : RM 100
You save : RM 700