Friday, October 23, 2015

Testimoni Premium Beautiful Oct 2015

Assalamualaikum semua...

Hari ni Sue tergerak hati nak share latest testimoni Premium Beautiful Body Shaping Lingerie..I am officially a mother with 2 kids yang dah pakai Premium Beautiful for about 2 years already. Dalam masa 2 tahun tu, Sue jimat duit tak perlu beli pakaian dalam. I save money about RM 2000++ dan terus dapat buat saving and invest on my dream handbag..heheheheh

Ok jom tengok latest testimoni yang dimulakan dengan....











Haaa....nampak tak sebenarnya Premium Beautiful ni mampu milik oleh semua orang. Sue ada 3 orang client SURIRUMAH yang beli Premium Beautiful secara ansuran.

1 set Premium Beautiful dengan ansuran Aeon hanya RM 95 sebulan selama 3 tahun.

1 set Premium Beautiful dengan ansuran tanpa interest ialah RM 200 sebulan selama setahun.

Setiap pembelian 1 set Premium Beautiful, anda bakal terima:
1. Diskaun RM 450
2. Cash rebate RM 150
3. Extra cash RM 100
4. Hadiah misteri

So book your appointment NOW for FREE TRIAL & CONSULTATION.

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560

Tuesday, October 13, 2015

Tahniah Business Partners - Achieve sales RM 60,000 &RM 20,000

Pernah tak you all bayangkan yang you all boleh buat sales RM 60,000 atau RM 20,000 dalam sebulan dengan hanya bisnes online dan masih bekerja full time? Haaa...jualan RM 60,000 sebulan tu macam 1000 helai tudung you all jual dalam masa sebulan. Mampu tak hanya dengan bisnes online dan anda tak famous pun macam Neelofa?

Tapi Sue sangat bangga dengan 2 orang rakan kongsi bisnes Sue yang mampu rempuh halangan depan mata dan pandai bahagikan masa antara bisnes online dan bekerja full time sebagai Engineer dan Senior Executive di syarikat koperasi. Antara mereka yang cemerlang dalam bisnes pada bulan September 2015.




Tahniah Sales Manager
Nama: Norashikin Sapian Suri
Umur: 31 tahun
Status : Berkahwin anak seorang
Pekerjaan : Eksekutif di syarikat koperasi
Pencapaian bisnes : Rm 20,000 Sales Manager

Tahniah Senior Sales Manager
Nama : Rosharizal Rosli
Umur : 31 tahun
Status : Berkahwin anak 2 orang
Pekerjaan : Jurutera di syarikat antarabangsa
Pencapaian bisnes : RM 60,000 Senior Sales Manager

Sebenarnya..pencapaian mereka ini bukanlah mereka lakukan seorang diri, tapi sentiasa dibantu oleh mentor-mentor bisnes hebat The diamond circle iaitu CDM Shaliza aziz seorang pegawai bank yang bertukar kerjaya sebagai usahawan wanita income 5 angka; dan juga CDM Norain nizar seorang Jurutera di syarikat GLC.

Tanpa mentor-mentor yang sanggup berkorban masa, tenaga dan wang ringgit untuk bantu anak didik bisnes, rakan-rakan kongsi Sue ni belum tentu boleh hasilkan sales sebanyak ini. Bila buat bisnes ni..Sue suka sangat sebab disamping dapat extra income RM 5000 sebulan, kami juga dapat reward bisnes.

Haaaa....nah Sue share reward yang Sue beri pada Sales Manager Shikin Sapian.

So siapa yang perlukan bantuan Sue dalam melatih dan setup bisnes online dengan produk hebat seperti Premium beautiful, set kurus bajet dan banyak lagi?? Bonus pertama RM 5000 untuk anda.

Do contact me at 012-6842560

Salam sayang,
Suhaili Isa

Saturday, October 10, 2015

Day 2 : Disneyland Hong Kong- part 1

Good morning!!! Ramai yang tanya Sue macam mana Sue bahagikan masa antara kerja rumah, jaga anak dan bisnes lagi. Jawapan Sue senang je.. Sue memang tak cukup masa tapi Sue curi masa untuk update blog, post artwork di social media, guide rakan kongsi, keluar untuk business presentation dan keluar pos barang dan beli barang di stokis. Memang takde maid yang membantu. Jadi kalau Sue boleh buat...apa bezanya you all yang kerja di office di mana anak2 dibantu dan dijaga oleh nursery?

Ok sebenarnya nak cerita pengalaman di Disneyland Hong Kong. Heheheheh this is sequence of article Kuala-lumpur-hong-kong-madame-tussauds . Jom confirm you all dah tak sabarkan??



Kami bangun seawal pukul 5.30 pagi untuk bersiap dan pukul 8 kami terus bergerak untuk ke Disneyland. Dari hotel kami di Mongkok, kami ambil tren di Stesen MTR Prince Edward dan turun Stesen Lai King untuk tukar tren ke  laluan Tung Cung. Dari Stesen MTR Lai King pastikan anda turun di Stesen MTR Sunny Bay untuk ke Disneyland Resort. Sue buat summary ye...


a. MTR Prince Edward - Turun di MTR Lai King
b. Tukar tren ke laluan Tung Chung
c. Dah tukar tren, turun di Stesen MTR Sunny Bay
d. Tukar tren lagi di sini
e. Naik tren yang dihiasi dengan gambar Mickey Mouse dan terus menuju ke Disneyland Resort
Tren ke Disneyland Resort
Kami sampai awal dalam pukul 9pagi dan orang belum ramai. Nak diingatkan bahawa makanan tak boleh bawa masuk ke dalam theme park ye kecuali baby food. Tapi kami berjaya seludup masuk roti, biskut dan makanan kering dengan letak makanan tersebut dalam backpack bahagian paling bawah. Sorok dengan telekung, pampers, sejadah mini, baju salin. Diorang spotcheck cepat so tak sempat nak bongkar semua beg..

 Harga tiket Disneyland:
Dewasa - RM 238 / person
Kanak-kanak (3 years above) - RM 179/person
Kami beli siap2 di Matta Fair Malaysia sebab dapat harga murah.


Ni Sue bagi floor map Disneyland ye..nanti you all terus serbu Fantasyland dulu tau sebab di sinilah dreams come true boleh jumpa princesses dan disney characters untuk bergambar. Apa yang tak best, nak bergambar dengan disney characters tu kene beratur lama tau. Compare to Movie world yang Sue pegi di Gold Coast dulu, movie characters memang bebas berjalan dan boleh bebas ambil gambar bersama pengunjung.

Untuk memastikan anak-anak selesa berjalan, jangan lupa sewa stroller di Fire Department yang terletak di sebelah City Hall Town Square. Harga sewa HKD 100 untuk sehari. Kene bayar deposit dulu HKD 100. Ok nak share gambar kegembiraan kami di Disneyland !!!
Di hadapan pintu masuk Disneyland
Di Main Street USA-tengok map di atas tadi ye





Kami habiskan masa lebih di Fantasyland sebab kat sini sesuai untuk anak-anak berumur 5 tahun ke bawah untuk explore dan bermain. Untuk anak-anak yang lebih besar, mereka pasti suka explore Toy story land, grizzly gulch, adventureland dan Tomorrowland. Sue bagi attractions untuk setiap bahagian ye.


You all boleh habiskan masa untuk explore semua theme parks tau..TAPI Pay ATTENTION by 3.00pm, you all kene bersedia di Main Street USA berdekatan dengan Tomorrowland untuk tengok Flights of Fantasy Parade ye..semua disney characters akan ada di situ. Jom tengok excitednya kami di Disneyland.






Ok Sue habiskan di sini dulu untuk Part 1- Disneyland. Next Part 2, Sue nak cerita Restoran Halal dalam Disneyland, Tempat solat dalam Disneyland, Flight of fantasy parade dan shopping.

See you all in the next entry.


Be bold, be beautiful
Suhaili Isa
012-6842560

Friday, October 9, 2015

Tahniah Mentor - Crown Diamond Manager Norain Nizar

Bukan semua bisnes kita mampu bertahan selama 4 tahun lamanya tanpa melompat-lompat bisnes. Kalau rasa statement Sue ni salah, cuba tanya diri sendiri atau kawan-kawan yang pernah buat bisnes, bisnes apa yang pernah dia buat sebelum ni. Itulah bezanya bisnes kami dengan bisnes yang lain. Kami ada mentor yang menjadi GPS atau WAZE dalam menunjuk arah ke puncak kejayaan.


Pada 3 oktober yang lepas, Sue terharu sebab dapat raikan mentor bisnes Sue yang tercapai impiannya untuk naik pangkat tertinggi dalam bisnes iaitu CROWN DIAMOND MANAGER dengan income bulanan minimum RM 15,000 sebulan hanya perlu bekerja 2-4 jam sehari. Tahniah CDM Norain Nizar, you really deserve it after 4 years of hardwork.Kerjaya sebagai Premium Beautiful Expert dan berniaga Premium Beautiful Corset ternyata mampu mengubah masa depan wanita.




Kejayaan yang beliau kecapi sekarang ni penuh dengan tragedi air mata dan pengorbanan. Tiada seorang pun yang berjaya tanpa pengorbanan dan susah payah. Jadi kalau kita belum sampai ke tahap menangis kerana berusaha, kita belum lagi berusaha betul-betul. Jom kita tengok biodata CDM Norain nizar.


Nama : Norain bt Mohd Nizar
Umur : 33 tahun
Status : Berkahwin anak 2 orang
Lokasi : Johor Bharu
Pekerjaan : Jurutera di MMHE
Tahun mula bisnes : 2012
Pencapaian bisnes : Menerima anugerah Car Fund, siapakan sales RM 100,000 sebulan dalam keadaan berpantang, telah melancong ke 9 buah negara secara percuma dan naik pangkat tertinggi dalam bisnes pada September 2015.

Beliau merupakan seorang mentor yang fokus pada bisnes, sanggup berkorban masa, wang ringgit dan tenaga untuk bantu rakan kongsi di Kuala Lumpur. Beliau sangat komited, sabar dan pandai uruskan masa. Bayangkan...beliau di rumah tak tengok TV langsung. Kita pula..lebih banyak buang masa tengok TV.



Kami juga meraikan Double Diamond Manager Syikin Salleh yang berjaya naik pangkat dengan sales RM 720,000 group sales terkumpul.



Jom tengok small celebration yang kami adakan untul meraikan CDM Norain nizar dan DDM syikin salleh. Tahniah sekali lagi kepada CDM Norain kerana telah membuat keputusan untuk berhenti kerja dan fokus sepenuhnya pada bisnes. Haaaa...satu lagi keputusan yang tak mungkin orang-orang biasa lakukan. Hanya orang bersemangat luar biasa je mampu lakukan.








Sue bangga bernaung di bawah empayar bisnes CDM Norain yang tak lokek ilmu membantu Sue kejar impian bergelar seorang Crown Diamond Manager juga. Sue juga simpan hasrat untuk bantu seramai mungkin rakan kongsi Sue supaya mereka juga dapat genggam impian masing-masing.


Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560