Sunday, August 30, 2015

Petua Murah Rezeki dan Sentiasa tak putus duit

Alhamdulillah.. hari ni Sue bersiaran dari Perlis Indera Kayangan, tempat kelahiran suami tercinta. Balik kampung untuk melawat ibu mertua. Sejak Sue dah berhenti kerja ni, setiap bulan dapat luangkan masa balik kampung. Di tambah pula, Sue berasal dari Kuala Lumpur, jadi kehidupan bandar Sue dah lalui sejak lahir lagi.


Tu dia.. .seronok anak-anak dapat jumpa sepupu. Awal pagi pukul 7.30 dah mula bermain. Ok berbalik pada topik harini, Bagaimana nak sentiasa dimurahkan rezeki dan setiap hari sentiasa ada duit dan tak putus-putus duit di tangan?? Sebenarnya dah lebih 3 bulan Sue amalkan petua yang Sue nak share sebentar lagi.

Petua 1: Bersihkan hati dari sebarang sifat negatif dan sifat mazmumah
- contohnya kalau kita tengok org lain berjaya dan bergaya dengan kemewahan, jangan dengki. Tetapi mesti mendoakan supaya kemewahan tu sentiasa mereka miliki. Dan doa juga kita dapat memiliki kemewahan seperti mereka

Petua 2: Solat 5 waktu pada awal waktu
Sekiranya berlaku konflik antara kerja dan solat, lebihkan solat berbanding kerja. Jaminan kerja anda tu ditentukan oleh Allah dan bukannya majikan. Sue pernah dimarahi bos kerana meninggalkan kerja sebentar untuk bersolat. Tetapi nah...Sue tinggalkan kerja dengan gaji RM6000 hanya untuk buat bisnes dan menuju keredhaan Allah.

Petua 3: Solat Dhuha dan Solat Tahajjud
Sue amalkan petua ni 3 kali seminggu. Mungkin anda semua boleh lakukan setiap hari atau seminggu sekali. Solat dhuha dapat menjamin kecukupan pada siang hari. Solat tahajjud pula dapat bersihkan jiwa kita di malam hari.

Petua 4: Selalu pulang menziarahi Ibubapa yang masih hidup.
- Kadang2 kita sibuk berkerja sampai tiada masa untuk melawat ibubapa di kampung. Kalau mak dan ayah kita call suruh balik kampung, baliklah walau apa cara sekalipun kerana insha Allah ada rezeki yang Allah bagi bila kita gembirakan hati kedua ibubapa.

Petua 5: Bersangka baik dengan semua perkara, teguran dan nasihat yang orang lain sampaikan.
Kadang-kadang bila orang tegur, kita selalu cepat terasa dan sentap. Lalu cepat kita nak putuskan silaturrahim dengan orang yang menegur. Bersihkan hati dan terima segala kritikan dengan hati terbuka.

Petua 6: Sedekah secara istiqamah.
- Setiap hari masukkan RM 1 dalam sampul duit raya untuk disedekahkan. Apabila tiba hari Jumaat, cuba gandakan jumlah sedekah tu dan sedekah pada tabung masjid. Contohnya, kalau selalu kita sedekah RM 1, hari Jumaat kita sedekah RM 2. Begitulah kiraan matematiknya.

Petua 7: Baca Surah Alfatihah sebanyak 7 kali selepas solat.
- Selepas solat, sebelum baca doa; berzikirlah dan baca 7 kali surah Al-fatihah.

Petua 8: Luangkan masa untuk baca Al-quran.
Kalau boleh setiap hari bacalah Al-quran. Waktu malam dalam pukul 12 malam tu, cuba buka Al-quran dan bacalah. Moga hati lebih tenang dan rezeki mudah untuk datang.

Petua 9: Usaha bersungguh-sungguh seperti kita bakal mati hari esoknya. Usaha bersungguh-sungguh ni dalam konteks ibadah dan juga perkerjaan atau perniagaan.

Petua 10: Cari ramai kawan dan luaskan sillaturrahim.
- Untuk rezeki mudah masuk, kita perlu menjaga dan menyambung sillaturrahim. Jangan cepat berkecil hati dan bermusuhan. Rezeki makin sukar nak dekat sekiranya kita selalu ada rasa nak bermusuhan dengan semua orang

Petua 11: Berdoalah, tawakkal dan yakin pada rezeki Allah SWT
- Akhir sekali, berdoalah dan letak semua pengharapan meminta bantuan Allah selepas kita berusaha dengan bersungguh. Amalkan sifat sabar kerana sabar mengajar kita menjadi orang yang kuat mental serta fizikal.


Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560

Thursday, August 27, 2015

Fashion Tips for Pear Shape Girl

It is quite hard to find a perfect style for a pear-shaped girl. Pear shaped definition, your lower part body is larger than your upper body. If you think of a pear, than you can imagine it.

So I have tried to mix and match my day to day outfit to balance my body shape. Thank you Premium Beautiful lingerie for helping me in a way to balance my body figure. Premium beautiful long girdle has the effect to shape your thigh and pelvic area. It helps to burn fat stored at your lower part body.




If you have a pear shape body, make sure you find an outfit which accentuate your upper body or draw attention towards the upper body part with accessories, bright colour outfit or pattern blouse. Opt for darker colour shade for jeans, skirt or pants.

Buy bootcut jeans because it helps to balance your leg shape and also wear wedges heel to increase your height. No acid wash jeans or big pocket on your jeans. It will only draw attention to your bum and make it look even bigger and wider.

So I try to experiment with my current collection of outfit. Here I put on chequered blouse and bootcut jeans to balance my wide hips. Wear satin blouse and scarfs to create balance look and smart finish.


Hope it will help you all to find suitable outfit for day to day activities. Make sure you try on Premium Beautiful to reshape your waistline and hips.


Be bold, be beautiful
Suhaili Isa
012-6842560



Saturday, August 22, 2015

Resepi Victoria Sandwich Cake



Ada masa sikit Sue nak share resepi Victoria Sandwich Cake Mudah. Sue gunakan resepi daripada Jamie Oliver. Sue hasilkan adunan kek tanpa cake mixer dan hanya gunakan tangan sahaja. Jadi you all bolehlah buat kek ni ya walaupun tanpa mixer. 

Bahan-bahan:
Untuk kek sponge
- 225g unsalted butter pada suhu bilik
- 225g tepung naik sendiri diayak
- 225g gula castor
- 4 biji telur
- 1 biji lemon

Untuk filling
- 250g fresh strawberries/blueberries/cranberries
- 1 tbsp vanilla extract
- 150g strawberry jam
- 150ml whip cream
- 1 tbsp gula kastor
- icing sugar sebagai dusting

Cara buat kek:
1. Panaskan oven pada 180 darjah celsius
2. Griskan 2 loyang kek 20cm diameter pada bahagian bawah dan tepi
3. Pukul butter bersama gula kastor dalam mangkuk yang besar sehingga gebu.
4. Pecahkan telur satu persatu. Pastikan anda adun sempurna telur dan butter sebelum pecahkan telur yang lain ke dalam adunan.
5. Masukkan tepung ke dalam adunan.
6. Sagat kulit lemon ke dalam adunan. Potong lemon kepada 2 bahagian dan simpan
7. Bahagikan adunan kek kepada 2 bahagian dan ratakan adunan menggunakan spatula.
8. Bakar dalam oven selama 20minit sehingga kuning keemasan.
9. Check kek anda menggunakan lidi dan cucuk pada bahagian tengah kek untuk memastikan kek masak dengan sempurna.

Adunan kek yang dah siap untuk dibakar

Apabila kek dah masak, sejukkan kek dahulu.

Cara buat filling:
1. Potong strawberry 
2. Panaskan strawberry jam atas dapur pada api perlahan sehingga cair.
3. Tutup api dan masukkan strawberry yang dah dipotong ke dalam jam.




4. AsfDalam bekas yang lain masukkan cream, gula castor dan extract vanilla serta perah jus lemon ke dalam mangkuk.
5. Pukul sehingga kembang atau sehingga soft peak.





Cara menghias kek:
1. Ambil kek yang kurang cantik letak pada bahagian bawah.
2. Sapu adunan jam dan strawberry pada bahagian tengah kek.
3. Sapukan whip cream di atas strawberry tadi.
4. Letakkan kek ke-2 di bahagian atas pula.
5. Hiaskan dengan icing sugar dan strawberry.

Selamat mencuba.




Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560

Sales Premium Beautiful bermula. Diskaun sehingga RM 600-RM 1500 untuk setiap pembelian 1 set Premium Beautiful.

Cara bayaran:
1. Cash
2. 0% Installment Credit Card
3. Aeon installment RM 96 sebulan
4. Cash installment RM 400 selama 6 bulan




Friday, August 21, 2015

JomGanda Income : Perniagaan Online bawa Keuntungan Besar




Alhamdulillah sambutan menggalakkan selama seminggu Sue promosikan perniagaan online untuk Ganda Income melalui #homebizprogram. Ramai yang dah mula menjana keuntungan sehingga RM 500 seminggu hanya bisnes di hujung jari dan duduk rumah.

Faedah Homebizprogram :
1. Modal permulaan rendah dan fleksibel
2. Modal permulaan sekali seumur hidup
3. Tidak perlu restok produk
4. Latihan perniagaan diberikan secara percuma
5. Free website setup dan Instagram Marketing
6. Free trip ke Osaka,Jepun
7. Produk "high demand" setiap hari
8. Bisnes hanya menggunakan smartphone dan laptop.
9. Medium pemasaran melalui facebook, instagram,blogger
10. Bisnes dan berkerja dalam kumpulan
11. Income minimum RM 1000 sebulan
12. Berkerja hanya 1-2 jam sehari melalui online
13. Kumpulan sokongan yang kukuh untuk membantu anda melebarkan sayap bisnes.
14. Sesuai untuk Part time / Full time

Mereka yang layak memohon :
1. Kakitangan awam
2. Kakitangan swasta
3. Surirumah yang berkeinginan tinggi untuk tambah pendapatan.
4. Mereka yang suka main Facebook, instagram dan blogger.
5. Mereka yang suka melancong secara percuma
6. Mereka yang ingin Gandakan Income setiap bulan
7. Mereka yang sibuk berkerja tetapi masih mahu buat bisnes secara part time.
8. Student yang ingin tambah duit poket.

Book your business preview session with me Now at 012-6842560. Ramai yang dah berjaya gandakan income bersama kumpulan bisnes kami yang kukuh dan pioneer dalam online business, #thediamondcircle.

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560

P/s: sila whatsapp Sue sekiranya Sue tidak dapat angkat call ye. Kadang2 sibuk melayan kerenah anak2 dan tak berkesempatan angkat call. I will surely reply your messages. Kehidupan ibu berkerja dari rumah memang busy dengan anak2.huhuhuhu








Tuesday, August 18, 2015

Bangkok bombing incident: 16 dead, 78 injured

Astaghfirullah...lagi beberapa hari je Sue nak ke Bangkok pada Jumaat ni. Berita terkini keadaan semasa Bangkok yang di bom sebanyak 2 kali pada hari Isnin dan Selasa mengorbankan 16 orang dan 78 lagi cedera parah.

Hotel yang bakal kami duduki ialah Hotel Pratunam Berkeley hanya 9 minit dari lokasi pengeboman iaitu Kuil Erawan. Ya Allah sekarang rasa berbelah bagi samada nak teruskan ikut bersama Free trip atau tidak.


Bayangkan berita yang kita baca dari CNN dalam artikel kat atas ni, survivors semua terselamat disebabkan oleh mangsa yang terkena bom dan mangsa yang terselamat berada di belakang mereka yang mati. Cebisan daging manusia bertaburan di atas jalan. Kejamnya manusia sekarang dah tak kesah tentang nyawa manusia lain.

Here I like to express my condolences to all victim's families and I would like to express my anger and warning to all who involved in those bombing cases in Bangkok, you may live today; but you will get the ultimate punishment later.


Risau dan gundah gulana hati Sue ni. Suami yang juga bakal ke Bangkok Sabtu ni, Sue dah minta beliau batalkan hasrat ke sana.

Semoga segalanya selamat dan Sue bersyukur Malaysia masih aman tanpa kejadian pengeboman secara rambang dan di khalayak ramai.


Salam Sayang,
Suhaili Isa


Saturday, August 15, 2015

Testimoni Premium Beautiful August 2015

Syawal dah berlalu meninggalkan kita...tapi memberi kesan kenaikan berat yang banyak buat ramai orang. Mana tak nya, puasa turun 3kg berat; bulan raya makan non-stop berat naik 5kg terus. Hehehehe.... Well why not give Premium Beautiful a try? 


"8 hours of wearing Premium Beautiful, burns extra 500-600 kcal"



www.suhailiisa.com
Benefit of Premium Beautiful

Here are some of latest testimonies to support the statement mentioned above.













Haaa....excited tak tengok testimoni real daripada orang biasa yang berjaya turunkan berat badan dengan Premium Beautiful? Kami tidak menggunakan artis sebagai daya tarikan produk kerana " Produk yang bagus dan berkualiti mampu mengubah imej wanita biasa kepada imej seorang Selebriti " 

Dapatkan 1 set Premium Beautiful dengan diskaun sehingga RM 1500. 1 set Premium Beautiful boleh digunakan lebih 10 tahun dan didatangkan dengan waranti seumur hidup dan servis kerosakan percuma. WAJIB BELI




Salam sayang,
Suhaili Isa
(012-6842560)

Thursday, August 13, 2015

Projek Memikat Suami

Haaa....pelik pula tajuk entry Sue kali ni. Hehehehe entry khas buat para ibu yang menunggu masa untuk bersalin dan berpantang...Jom Sue share kebaikan berpantang.

Kepentingan amalan berpantang :

1. Mengurangkan tekanan perasaan selepas melahirkan bayi.
2. Membetulkan peredaran darah.
3. Mengurangkan angin badan.
4. Mengurangkan sakit kepala.
5. Melancarkan aliran susu badan.
6. Mengelakkan angin meroyan.
7. Membantu stabilkan emosi ibu.

Tapi....bukan semua wanita bertuah masih ada ibu yang boleh membantu semasa dalam pantang atau mempunyai bajet untuk mengupah confinement lady. Jadi Sue nak share sikit cara lakukan sendiri rawatan berpantang.

Jom lakukan sendiri rawatan berpantang.

1. Mandi herba

- seminggu sebelum bersalin, pastikan fridge kita dah penuh dengan supply herba seperti serai wangi, halia dan limau purut. Kesemua herba ni boleh diracik dan disimpan dalam satu bekas supaya dapat digunakan sebagai herba mandian. Fungsi mandian herba untuk melancarkan peredaran darah, kembalikan kesegaran badan dan buang angin dalam badan.

2. Urut poin detoks

- urut 7 bahagian poin detoks dengan bantuan suami atau boleh dilakukan sendiri. Fungsi urut poin detoks ini untuk menyahtoksik dan lancarkan peredaran darah. Antara poin nya ialah di belakang tengkuk dan tapak kaki.

3. Urut penyusuan dan badan.

- urutan ni boleh dilakukan oleh bidan upahan selama 3 hari berturut-turut kerana mak bidan lebih arif membetulkan urat saraf wanita lepas bersalin. Jadi kaum bapa mesti keluarkan sedikit belanja untuk upah bidan ye.

4. Bertungku

- Sue dulu paksa suami ambil batu dari sungai yang sederhana besar,licin dan bulat. Pastikan suami minta izin pada Allah sebelum ambil ya. Batu sungai ni dia berat dan utuh, jadi bila bertungku tekanan haba pada badan tu melegakan kita.

5. Berbengkung

- kalau berpantang sendiri, amat sukar nak pakai bengkung tradisional yang lilit sehingga bermeter-meter panjangnya. Sue gunakan Premium Beautiful yang Sue beli secara ansuran RM 96 sebulan pada tahun 2011. Sampai sekarang masih boleh guna dan tak rosak. Senang pakai dan mudah untuk bergerak untuk wanita bersalin normal atau ceaserean. Lagipun berat badan cepat turun serta perut cepat kempis bila habis pantang.

6. Bertangas

- Fungsi bertangas untuk hilangkan bau busuk pada bahagian intim dan ketatkan kembali miss V. Caranya bakar arang bersama manjakani dan daun sireh. Duduk atas wap selama 10minit.

7. Makan makanan sihat dan bukan makanan sedap.

- bila pakai Premium Beautiful, badan kita akan rasa sihat, bertenaga dan disokong dengan baik untuk melakukan pergerakan seperti memasak makanan bagi yang berpantang sendiri. Masaklah makanan mudah seperti sayur rebus, bubur nasi atau ikan kukus. Makanan sihat mengeluarkan susu badan yang berkualiti.


Selamat berpantang buat bakal ibu-ibu dan Sue doakan anda semua dapat menyusukan anak dengan susu anugerah Allah.

Salam sayang,
Suhaili Isa
(012-6842560)








Monday, August 3, 2015

Free travel lagi : OSAKA





Alhamdulillah dapat good news lagi. Our next free trip as a reward bagi mereka yang cemerlang; kami akan ke OSAKA Jepun. Fully sponsored trip 6 hari 5 malam ditanggung sepenuhnya termasuk:

1. Tiket kapal terbang pergi & balik
2. Hotel 5 bintang
3. Makanan halal di restoren
4. Duit shopping
5. Transport untuk perjalanan sepanjang trip

Kiranya bila kita dapat free trip dengan business Sahajidah Hai-O ni, korang bawa badan dan luggage sahaja tau.

Tak sabar nak ke Bangkok 21 aug-24 aug ni bersama-sama business partners yang lain. Selepas tu Sue akan ke Hong Kong pula pada 10 sept - 13 sept.

Jangan tak tau, Sahajidah Hai-O juga bagi free trip fully sponsored mengerjakan UMRAH. Haaa....bagusnya. Kalau kita bekerja biasa, kita pegi umrah hanya boleh bawa diri dan kita bayar sendiri. Tetapi kalau dengan group bisnes ni, kita boleh bawa suami, rakan2 kongsi, mak,ayah, pakcik dan makcik. Semua dibayar oleh BONUS 4-5 angka dari Sahajidah Hai-o.

For those yang nak Sue bantu dapatkan FREE TRIP ni dan duit extra dalam poket setiap bulan mencecah RM 6000, Do contact Sue ya.


Salam sayang,
Suhaili Isa
(012-6842560)