Posts

Showing posts from August, 2015

Petua Murah Rezeki dan Sentiasa tak putus duit

Image
Alhamdulillah.. hari ni Sue bersiaran dari Perlis Indera Kayangan, tempat kelahiran suami tercinta. Balik kampung untuk melawat ibu mertua. Sejak Sue dah berhenti kerja ni, setiap bulan dapat luangkan masa balik kampung. Di tambah pula, Sue berasal dari Kuala Lumpur, jadi kehidupan bandar Sue dah lalui sejak lahir lagi.


Tu dia.. .seronok anak-anak dapat jumpa sepupu. Awal pagi pukul 7.30 dah mula bermain. Ok berbalik pada topik harini, Bagaimana nak sentiasa dimurahkan rezeki dan setiap hari sentiasa ada duit dan tak putus-putus duit di tangan?? Sebenarnya dah lebih 3 bulan Sue amalkan petua yang Sue nak share sebentar lagi.

Petua 1: Bersihkan hati dari sebarang sifat negatif dan sifat mazmumah
- contohnya kalau kita tengok org lain berjaya dan bergaya dengan kemewahan, jangan dengki. Tetapi mesti mendoakan supaya kemewahan tu sentiasa mereka miliki. Dan doa juga kita dapat memiliki kemewahan seperti mereka

Petua 2: Solat 5 waktu pada awal waktu
Sekiranya berlaku konflik antara kerja da…

Fashion Tips for Pear Shape Girl

Image
It is quite hard to find a perfect style for a pear-shaped girl. Pear shaped definition, your lower part body is larger than your upper body. If you think of a pear, than you can imagine it.

So I have tried to mix and match my day to day outfit to balance my body shape. Thank you Premium Beautiful lingerie for helping me in a way to balance my body figure. Premium beautiful long girdle has the effect to shape your thigh and pelvic area. It helps to burn fat stored at your lower part body.




If you have a pear shape body, make sure you find an outfit which accentuate your upper body or draw attention towards the upper body part with accessories, bright colour outfit or pattern blouse. Opt for darker colour shade for jeans, skirt or pants.

Buy bootcut jeans because it helps to balance your leg shape and also wear wedges heel to increase your height. No acid wash jeans or big pocket on your jeans. It will only draw attention to your bum and make it look even bigger and wider.

So I try to e…

Resepi Victoria Sandwich Cake

Image
Ada masa sikit Sue nak share resepi Victoria Sandwich Cake Mudah. Sue gunakan resepi daripada Jamie Oliver. Sue hasilkan adunan kek tanpa cake mixer dan hanya gunakan tangan sahaja. Jadi you all bolehlah buat kek ni ya walaupun tanpa mixer. 
Bahan-bahan: Untuk kek sponge - 225g unsalted butter pada suhu bilik - 225g tepung naik sendiri diayak - 225g gula castor - 4 biji telur - 1 biji lemon
Untuk filling - 250g fresh strawberries/blueberries/cranberries - 1 tbsp vanilla extract - 150g strawberry jam - 150ml whip cream - 1 tbsp gula kastor - icing sugar sebagai dusting
Cara buat kek: 1. Panaskan oven pada 180 darjah celsius 2. Griskan 2 loyang kek 20cm diameter pada bahagian bawah dan tepi 3. Pukul butter bersama gula kastor dalam mangkuk yang besar sehingga gebu. 4. Pecahkan telur satu persatu. Pastikan anda adun sempurna telur dan butter sebelum pecahkan telur yang lain ke dalam adunan. 5. Masukkan tepung ke dalam adunan. 6. Sagat kulit lemon ke dalam adunan. Potong lemon kepada 2 bahagian dan simpan 7. B…

JomGanda Income : Perniagaan Online bawa Keuntungan Besar

Image
Alhamdulillah sambutan menggalakkan selama seminggu Sue promosikan perniagaan online untuk Ganda Income melalui #homebizprogram. Ramai yang dah mula menjana keuntungan sehingga RM 500 seminggu hanya bisnes di hujung jari dan duduk rumah.

Faedah Homebizprogram :
1. Modal permulaan rendah dan fleksibel
2. Modal permulaan sekali seumur hidup
3. Tidak perlu restok produk
4. Latihan perniagaan diberikan secara percuma
5. Free website setup dan Instagram Marketing
6. Free trip ke Osaka,Jepun
7. Produk "high demand" setiap hari
8. Bisnes hanya menggunakan smartphone dan laptop.
9. Medium pemasaran melalui facebook, instagram,blogger
10. Bisnes dan berkerja dalam kumpulan
11. Income minimum RM 1000 sebulan
12. Berkerja hanya 1-2 jam sehari melalui online
13. Kumpulan sokongan yang kukuh untuk membantu anda melebarkan sayap bisnes.
14. Sesuai untuk Part time / Full time

Mereka yang layak memohon :
1. Kakitangan awam
2. Kakitangan swasta
3. Surirumah yang berkeinginan tinggi untuk ta…

Bangkok bombing incident: 16 dead, 78 injured

Image
Astaghfirullah...lagi beberapa hari je Sue nak ke Bangkok pada Jumaat ni. Berita terkini keadaan semasa Bangkok yang di bom sebanyak 2 kali pada hari Isnin dan Selasa mengorbankan 16 orang dan 78 lagi cedera parah.

Hotel yang bakal kami duduki ialah Hotel Pratunam Berkeley hanya 9 minit dari lokasi pengeboman iaitu Kuil Erawan. Ya Allah sekarang rasa berbelah bagi samada nak teruskan ikut bersama Free trip atau tidak.
Bayangkan berita yang kita baca dari CNN dalam artikel kat atas ni, survivors semua terselamat disebabkan oleh mangsa yang terkena bom dan mangsa yang terselamat berada di belakang mereka yang mati. Cebisan daging manusia bertaburan di atas jalan. Kejamnya manusia sekarang dah tak kesah tentang nyawa manusia lain.

Here I like to express my condolences to all victim's families and I would like to express my anger and warning to all who involved in those bombing cases in Bangkok, you may live today; but you will get the ultimate punishment later.

Risau dan gundah gulana …

Testimoni Premium Beautiful August 2015

Image
Syawal dah berlalu meninggalkan kita...tapi memberi kesan kenaikan berat yang banyak buat ramai orang. Mana tak nya, puasa turun 3kg berat; bulan raya makan non-stop berat naik 5kg terus. Hehehehe.... Well why not give Premium Beautiful a try? 

"8 hours of wearing Premium Beautiful, burns extra 500-600 kcal"



Here are some of latest testimonies to support the statement mentioned above.













Haaa....excited tak tengok testimoni real daripada orang biasa yang berjaya turunkan berat badan dengan Premium Beautiful? Kami tidak menggunakan artis sebagai daya tarikan produk kerana " Produk yang bagus dan berkualiti mampu mengubah imej wanita biasa kepada imej seorang Selebriti " 

Dapatkan 1 set Premium Beautiful dengan diskaun sehingga RM 1500. 1 set Premium Beautiful boleh digunakan lebih 10 tahun dan didatangkan dengan waranti seumur hidup dan servis kerosakan percuma. WAJIB BELI




Salam sayang,
Suhaili Isa
(012-6842560)

Projek Memikat Suami

Image
Haaa....pelik pula tajuk entry Sue kali ni. Hehehehe entry khas buat para ibu yang menunggu masa untuk bersalin dan berpantang...Jom Sue share kebaikan berpantang.

Kepentingan amalan berpantang :

1. Mengurangkan tekanan perasaan selepas melahirkan bayi.
2. Membetulkan peredaran darah.
3. Mengurangkan angin badan.
4. Mengurangkan sakit kepala.
5. Melancarkan aliran susu badan.
6. Mengelakkan angin meroyan.
7. Membantu stabilkan emosi ibu.

Tapi....bukan semua wanita bertuah masih ada ibu yang boleh membantu semasa dalam pantang atau mempunyai bajet untuk mengupah confinement lady. Jadi Sue nak share sikit cara lakukan sendiri rawatan berpantang.

Jom lakukan sendiri rawatan berpantang.

1. Mandi herba

- seminggu sebelum bersalin, pastikan fridge kita dah penuh dengan supply herba seperti serai wangi, halia dan limau purut. Kesemua herba ni boleh diracik dan disimpan dalam satu bekas supaya dapat digunakan sebagai herba mandian. Fungsi mandian herba untuk melancarkan peredaran darah, kembalikan kesega…

Free travel lagi : OSAKA

Image
Alhamdulillah dapat good news lagi. Our next free trip as a reward bagi mereka yang cemerlang; kami akan ke OSAKA Jepun. Fully sponsored trip 6 hari 5 malam ditanggung sepenuhnya termasuk:
1. Tiket kapal terbang pergi & balik 2. Hotel 5 bintang 3. Makanan halal di restoren 4. Duit shopping 5. Transport untuk perjalanan sepanjang trip
Kiranya bila kita dapat free trip dengan business Sahajidah Hai-O ni, korang bawa badan dan luggage sahaja tau.
Tak sabar nak ke Bangkok 21 aug-24 aug ni bersama-sama business partners yang lain. Selepas tu Sue akan ke Hong Kong pula pada 10 sept - 13 sept.
Jangan tak tau, Sahajidah Hai-O juga bagi free trip fully sponsored mengerjakan UMRAH. Haaa....bagusnya. Kalau kita bekerja biasa, kita pegi umrah hanya boleh bawa diri dan kita bayar sendiri. Tetapi kalau dengan group bisnes ni, kita boleh bawa suami, rakan2 kongsi, mak,ayah, pakcik dan makcik. Semua dibayar oleh BONUS 4-5 angka dari Sahajidah Hai-o.
For those yang nak Sue bantu dapatkan FREE TRIP…