Sunday, May 31, 2015

Sri Tijani Bukit Rahman Putra : Hunting for home

Semalam selepas habis business appointment, kami singgah ke ShowRoom Sri Tijani Condominium 17 tingkat di Bukit Rahman Putra Sungai Buloh. Lokasi condominium yang bakal didirikan ini betul-betul bersebelahan Sekolah rendah Bukit Rahman Putra.

Sue tertarik dengan rekaan bentuk dalaman dan kemudahan moden yang bakal disediakan. Seri Tijani menawarkan 15 rekaan dan 6 model penthouse pelan lantai rumah berkeluasan 952kaki persegi sehingga 2403 kaki persegi.





Kemudahan gaya hidup mewah yang turut disediakan ialah kolam renang infiniti untuk dewasa dan kanak-kanak, eksklusif spa&sauna, jacuzzi, gymnasium, kids playroom, mini theatre, futsal&basketball, community hall, meeting rooms, nursery, surau dan guest room.

Memang sangat menarik dan memenuhi citarasa kami sekeluarga yang suka dimanjakan seperti di hotel dan resort.







Sebagai seorang yang pernah berkerja sebagai seorang kontraktor, Sue sangat menitikberatkan spesifikasi struktur dan architecture yang bakal digunapakai. Projek ini bakal mengambil masa selama 2 tahun setengah (2017) untuk disiapkan dari stage piling hinggalah mendapat kelulusan CF.

Harga permulaan untuk bumiputera pada kadar RM 459,000 sehingga RM 930,631. Harga sangat berpatutan memandangkan kawasan Bukit Rahman Putra Bandar Baru Sungai Buloh merupakan kawasan elit. Diskaun early bird 9% rebate, free 2 carparks, free legal fees bakal menanti mereka yang berminat.

Perfect choice for our home sebab sangat berdekatan dengan sekolah rendah, sekolah menengah, dan juga pusat bandar. Good investment for our 2nd home. Recommended to newlyweds untuk beli condo ni. Monthly payment at RM 2065 sahaja 


Have a good day everyone.

Be bold, be beautiful;
Suhaili Isa
012-6842560



P/s: Harga rumah sekarang melambung tinggikan? Alhamdulillah dengan online business yang Sue buat sekarang, syarikat beri Elaun perumahan minimum RM 1000 sebulan dan maksimum sehingga RM 10,000 sebulan. Bantu usahawan bumiputera dapatkan Rumah Pertama untuk simpanan aset. Jom Ganda Income bersama kami #thediamondcircle.


Friday, May 29, 2015

Masalah Perempuan Lepas Bersalin

Teringat hari Sue dinikahkan dengan suami pada 21 Nov 2009. Cantik menawan dengan sepasang persalinan dari butik pengantin. Waktu tu bentuk badan masih kecil jadi pinggang baju hanyalah size 24. Rindunya nak pinggang size 24. Honeymoon selama 6 bulan dan Sue disahkan hamil anak pertama. Bermulalah episod muntah-muntah sampai 9bulan dan bayi comel seberat 2.3kg lahir pada 28 Februari 2011. 

Bermula episod berpantang, terus rasa nak menangis sebab tengok kulit perut gelap macam berdaki. Banyak masalah selepas bersalin yang Sue hadapi. Ini antara masalah yang Sue hadapi dan Alhamdulillah dah dapat di atasi walaupun anak dah 2 dan dah 3 kali pregnant sampai berat badan naik.



1. STRETCHMARK
Stretchmark ni penuh ada di peha dan sedikit di bahagian perut. Sue dapat kurangkan masalah stretchmark semasa mengandung dengan minum banyak air serta pantau berat badan supaya tak naik terlalu cepat semasa mengandung dan menyebabkan kulit perlu menegang secara mengejut. Dalam pantang, sue biasakan scrub area stretchmark dengan sabun garam buluh marine essence yang mampu hilangkan kesan gelap kulit.



2. PERUT MENGGELEBEH

Ni part paling ngeri, lepas je baby keluar dan Sue dah boleh bangun untuk uruskan diri di hospital; angkat baju tengok perut jatuh menggelebeh sampai ke pangkal peha. Terus rasa nak pitam akak.heheheh...berpantang anak ke-2 Sue terus ambil waist nipper aka bengkung  Premium Beautiful dan pakai. Time ni masih belum paki Long girdle sebab luka jahitan masih baru.


3. BERAT BADAN NAIK

Ha...ni masalah paling obvious lepas bersalin anak pertama dan kedua. Berat sebelum pregnant 50kg, tapi lepas habis pantang je naik ke 60kg. 10kg kenaikan memang banyak lemak tertumpu di bahagian perut,peha,pinggang,lengan,muka dan peha. Breastfeeding membantu sedikit sebanyak untuk kekalkan berat pada 60kg tu. tapi bila breastfeed ni, asyik nak makan dan perut lapar. Sampai husband siap berkias isteri makan macam blue hyppo. That's it terus sue pakai konsisten Premium Beautiful. Suprisingly, tak perlu makan banyak sangat tetapi production susu makin meningkat sampai sekarang 21 bulan dah menyusu anak ke-2.



4. RAMBUT GUGUR

Lepas habis pantang je...perasan rambut makin menipis dan mula botak. You all ada masalah yang sama tak? Tension jugak sebab bilik dan bantal penuh rambut Sue yang gugur. Sampai satu tahap segenggam tangan rambut gugur, sue terus tukar shampoo kepada shampoo organik Marine Essence. Alhamdulillah rambut makin banyak, tak berminyak, berkilat dan sangat bervolume giteww..husband dan anak-anak sangat suka main pintal rambut Sue sebelum tidur sebab lembut dan sangat wangi. Shampoo ni buat rambut wangi 3 hari 3malam.



5. SAGGING BREAST
After 9 months breastfeedkan Husna anak ke-2, tanda2 menggelebeh ni ada dah. Sangat scary sebab dah nak mencecah perut pula aset kewanitaan ni. Huhuhu you all pulak macam mana? Disebabkan sue dah bergelar surirumah waktu ni, Long bra Premium beautiful kadang-kadang buat tak selesa. Jadi Sue beli Short Bra Premium Beautiful lebih mudah nak buat kerja rumah dan sambil tu boleh breastfeed anak dengan selesa sambil baring. Production susu dengan benefit FIR ni memang menambahkan lagi kuantiti susu kita. FIR bantu stimulate hormon pengeluaran susu bila kita dalam keadaan stress.


6. BAHAGIAN INTIM LONGGAR

Haaa...ni rasanya rata-rata semua ibu-ibu hadapi masalah. Kalau anak dah lebih 2 orang bersalin secara normal; memang tak dapat lari dengan kelonggaran ni. Masalah kentut vagina, keputihan dan selalu berair ni macam dah sebati dengan  perempuan. Kita pun jalankan tanggungjawab kita pada suami ala kadar je sebab dah tak sehebat dulu. Sue lambat notice masalah ni sampai sekarang baru perasan. Sue tak ambil jamu dalam pantang sebab kedua-dua anak Sue jaundice teruk dan membataskan pengambilan jamu. Alhamdulillah sekarang baru berjinak dengan Herba Maharani. Terkejut jugak sebab minggu ke-2 amalkan herba ni suami dah puji macam kenangan malam pertama. Masalah lain macam kentut vagina, keputihan dan berair tu langsung dah takde.


7. SUAMI DAH TAK BERMINAT

Ni masalah paling kritikal yang Sue dah lalui. Bila dah kahwin lama ni dan anak dah ramai, kecekapan kita dalam melayan suami pun dah hilang. Husband jadi kurang selesa dengan masalah lebihan lemak kat badan, badan berbau, rambut gugur dan keputihan berbau pada isteri. Alhamdulillah sebelum melarat, Sue ambil langkah pencegahan untuk keharmonian rumahtangga. Tak susah hanya dengan Marine essence, herba maharani dan Premium beautiful yang ada lifetime warranty dan boleh pakai sampai Sue ada 5 orang anak nanti. 

Memang dah tak takut nak gemuk waktu pregnant nanti sebab confirm, dengan Premium Beautiful terus boleh kurus 20kg dalam masa singkat. Jadi untuk ibu-ibu yang ada masalah lepas bersalin ni, jangan stress dan target untuk dapatkan kembali badan yang cantik slowly. Sue pun ambil masa 6bulan untuk dapatkan bentuk badan yang ideal dan selesa.


Salam sayang, Be Bold & Beautiful,
Suhaili Isa
012-6842560

www.suhailiisa.com









Tuesday, May 26, 2015

BV Conference Day: Eye 2Eye with Prof Edward Krivhanozsky

Assalamualaikum, it's tuesday morning. Kids belum bangun lagi so Sue ada masa sikit untuk update entry baru. Macam ni lah rutin harian selepas bergelar mumpreneur. Bisnes banyak dilakukan hanya hujung jari dan ada masa lebih untuk keluarga.

Ok sabtu lepas 16 mei 2015, sue menghadiri conference Energy medicine yang digelar Biovelocity energy. Untuk mereka yang tak tahu apa itu Biovelocity, boleh Klik di sini.



You all selalu tak dapat tido macam baby? Nyenyak dan tak fikir apa2, bila bangun tido badan rasa segar bugar dan ready nak pergi kerja? Jawapannya ada pada Biovelocity Sleepmate. Biovelocity Sleepmate ni mampu menukarkan gelombang otak dan gelombang rentak jantung kepada satu frekuensi supaya kita dapat tidur yang nyenyak dan tanpa gangguan. Tidur yang nyenyak mampu membantu otak menghasilkan bahan kimia semulajadi untuk menyingkirkan toksik dan meningkatkan metabolisma badan.

Pada BV Confrence yang lalu, kami bertuah kerana Prof Edward Krivhanozsky iaitu professor hebat dan terkenal dari Rusia yang mengkaji tentang tenaga Biovelocity ciptaan Sahajiddah Hai-O Malaysia ni yang telah dijilidkan dalam American Scientist Journal dan diiktiraf 20 buah negara; hadir ke Malaysia untuk berkongsi tentang kajian beliau. Tahniah Malaysia dan Sahajiddah Haio-O Marketing kerana telah patenkan BIovelocity Sleepmate ini.







Apa yang membanggakan tentang produk Biovelocity sleepmate ni, ianya kajian terperinci dan olahan tenaga ciptaan Allah SWT yang membantu untuk merawat kesihatan dengan cahaya dhuha. Energy medicine melalui cahaya dhuha ni dah lama bangsa asing kaji melalui Al-QUran dan kajian ilmiah yang lain di Universiti Rusia dan sebagainya. Cuma kita yang masih kurang 'exposure'. 

Prof Edward berpendapat, kebanyakan graduan doktor hanya belajar mengubati tetapi tidak mendalami ilmu penjagaan kesihatan. Betul...orang kita ni bila dah sakit baru nak berubat tetapi mengikut dalil dan hadis sahih; kita perlu menjaga kesihatan berbanding merawat kesihatan. Solat juga antara salah satu bentuk penjagaan kesihatan berbanding merawat kesihatan. Apabila solat, gelombang atau frekuensi badan yang positif dipancarkan kepada organ-organ dalaman supaya hati kembali tenang dan badan menjadi segar. Perlu tak kita pertikaikan solat sebagai salah satu rawatan kesihatan? 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang testimoni biovelocity sleepmate, you all boleh dapatkan info lanjut di page "Biovelocity Sleepmate" Blog Sue ya.

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560



Artikel BV Conference yang diterbitkam di Utusan Malaysia


Monday, May 25, 2015

Wedding Invitation, birthday invitation

Assalam semua..

How was your weekend? Mine was full with activities. Saturday was filled with precious knowledge yang bantu jana income 4-5-6 angka sebulan bagi Sue yang berkerjaya sebagai surirumah ni. Haaa sapa kata surirumah ni takde duit? Gaji we all more than those yang berkerja and furthermore it is not from duit nafkah husband..Alhamdulillah walaupun banyak masa habiskan di rumah, masih boleh genggam ribuan dan puluh ribuan gaji setiap bulan.

Hari ahad pula memenuhi undangan perkahwinan, birthday party dan berpeluang berjumpa client yang ingin tahu tentang Premium Beautiful dan business online. Such a lovely wedding bertemakan purple, majlis diadakan di dewan kelana jaya. Both bride and groom sangat cantik dan sepadan. Congratulation sis Hadra dan pasangan. Jom tengok a few photos during the wedding.







Ootd majlis Sue menggayakan satin blouse oversize emerald green dari instashop @by_arlisha dan mermaid skirt. Satin blouse berharga RM 45 sahaja dan ig shop mereka membuat promotion beli 2 blouse pada harga RM 75. Di outlet lain sehelai satin blouse je dah berharga RM 75. Material satin sangat sejuk dan selesa dipakai waktu terik matahari. 




Sue gayakan satin blouse ni bersama Premium Beautiful supaya lemak-lemak di pinggang dan perut tak nampak bila angin tiup baju.heheheheh...see nampak kemaskan badan Sue bila cekak pinggang? Furthermore, premium beautiful ni sangat selesa dan tak panas kerana fabrik akwatek akwadyne serta dynatek boleh berubah suhu mengikut keadaan cuaca luar. Kiranya kalau kat luar panas, badan kita akan sejuk dan selesa. Kalau cuaca sejuk, Premium Beautiful bantu suamkan badan.

Haaa...sebabtu Sue guna Premium Beautiful ni 8 jam sehari untuk jaga berat badan dan kesihatan badan. You all pun wajib cuba. Blogger terkenal Fatin Liyana pun ada satu set Premium Beautiful untuk jaga tulang belakang. Ok hope to see you all in the next entry.


Be bold, be beautiful
Suhaili Isa
012-6842560



Thursday, May 21, 2015

Cara kurangkan kulit berminyak


Assalamualaikum hi supermama,

You all ada masalah kulit tak selepas bersalin dan menjadi seorang ibu? Ramai supermama yang mengadu kulit muka kelihatan kusam dan tidak bermaya lepas  bergelar seorang ibu. For working mothers, jadual sangat pack sampai ada yang kadang-kadang dah tak ambil peduli kecantikan kulit.

Sue pula memang mengalami masalah kulit yang teruk dulu disebabkan bekerja sebagai jurutera yang banyak masa dihabiskan di bawah sinaran matahari. Kulit muka penuh dengan jeragat, jerawat, pigmentasi dan pori-pori yang terbuka. Alhamdulillah 3-4 bulan kebelakangan ini, Sue gunakan pencuci muka sabun marine essence untuk melembapkan kulit, mencerahkan kulit serta menghapuskan jerawat.

Tetapi ada satu produk yang Sue nak rekomen pada supermama semua. Bio-essence Miracle Bio Water. 


Miracle Bio water ini boleh digunakan sebagai penyegar muka, badan, rambut serta ideal digunakan untuk melegakan ruam lampin serta menjaga kelembutan kulit bayi.


Fungsi:
1. Mengurangkan penghasilan minyak di muka.
2. Mengecilkan pori-pori muka.
3. Mencerahkan kulit wajah.
4. Menegang dan menganjalkan kulit muka.
5. Mengurangkan masalah eye bag dan lingkaran hitam bawah mata.
6. Mengurangkan jerawat
7. Gunakan selepas make up untuk hasil tatarias yang tahan lama.
8. Mengurangkan masalah kulit sensitif dan melembapkan kulit.
9. Mengurangkan rambut kering dan bercabang
10. Mengurangkan masalah sun burn kulit
11. Untuk mengurangkan masalah ruam lampin serta menjaga kelembutan kulit bayi.



100ml berharga RM 20.90 di Watson. Boleh juga didapati pada kandungan 30ml dengan harga RM 5 sebotol. So supermama yang nak cantikkan kembali kulit wajah, gunakan marine essence beauty bar sebagai pencuci muka dan disusuli semburkan Miracle Bio Water untuk hasil kulit yang lebih 'flawless' tanpa sebarang make up. Kalau kulit dah cantik dan bersinar, supermama semua tak perlu habiskan masa untuk make up tebal2, cukup dengan olesan pemerah bibir sahaja.

So jangan lupa dapatkan di Watson terdekat anda. Those yang nak info lanjut tentang Marine Essence Beauty Bar yang boleh merawat ekzema, boleh PM Sue directly to my phone number.

Selamat mencuba supermama!!!!

Salam sayang,
Suhaili Isa,

(012-6842560)




Resepi Mee Suah untuk bayi 9 bulan

Assalam supermama, hari ini Sue nak share resipi mudah untuk bayi 9 bulan ke atas yang dah ada gigi. Jom tengok resipi simple dan mudah.

Resipi: Mee Suah goreng tomato

Mee suah goreng tomato
Bahan-bahannya:

1. Sepeket Mee Suah( basuh dan jangan direndam)
2. 3-4ulas bawang putih ditumbuk
3. Daging ayam cincang
4. Sayur sawi 
5. 3 sudu makan sos tomato
6. 2 sudu besar minyak zaitun
7. Secubit garam, lebih baik gunakan garam buluh untuk kesihatan tubuh 
8. Sebiji telur

Cara memasak :
1. Basuh mee suah dengan air bertapis. Air bertapis terjamin kebersihan dari logam berat seperti klorin,bakteria dan bahan tercemar yang lain. Tos air dan biarkan mee suah di tepi.

Basuh mee suah
2. Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih sehingga naik bau dan kekuningan.

Brand Basso yang Sue suka

Tumis bawang putih hingga kekuningan
3. Masukkan ayam cincang dan goreng sampai masak.


4. Masukkan sos tomato dan sebatikan dengan ayam dan bahan tumis. Tambah sedikit air sekiranya terlalu pekat.


5. Masukkan sayur sawi dan kacau sehingga sebati.


6. Masukkan secubit garambuluh sebagai perasa. Apa khasiat garambuluh ni?  Garambuluh bersifat alkali yang membantu untuk merawat masalah kesihatan seperti selsema,demam,dan banyak lagi. Klik di sini untuk info lanjut garam buluh.

7. Masukkan mee suah yang telah dibasuh ke dalam tumisan. Pastikan mee suah tidak direndam supaya mee suah tidak menjadi lembik.

8. Akhir sekali, goreng scramble egg dan letakkan di atas mee suah. Sedap dinikmati dalam keadaan masih panas.

Selamat mencuba supermama,

Salam sayang,
Suhaili Isa

(012-6842560)

Wednesday, May 20, 2015

Yang mana satu Perut anda?

Assalamualaikum ladies,

Sue nak share harini a few types of perut buncit yang 80% semua wanita mengalami masalah ni. Haaa...standby check perut masing-masing ya.


www.suhailiisa.com
Mana satu perut you all?

1. Jenis Perut Spare Tire

Siapa yang bermasalah?
- Wanita jenis perut begini menjalani kehidupan yang tidak aktif, berkerja di pejabat yang perlukan lebih masa duduk dan mereka yang kurang atau malas bergerak.
- Mereka juga mempunyai keinginan makan berlebihan kepada makanan manis seperti kek, puding, dan sebagainya setiap hari.

Tabiat buruk
- Kurang bersenam
- Banyak duduk
- Terlebih pengambilan makanan manis, bergoreng dan tinggi karbohidrat seperti nasi, biskut, kek, roti dan pasta.

Cara selesaikan masalah
- Jangan ambil makanan 'low-fat' kerana makanan ini didatangkan dengan bahan kimia, gula,garam dan bahan perasa yang banyak.
- Amalkan pemakanan seimbang seperti ikan, telur, daging rendah lemak dan sayuran.
- Lebihkan berjalan dan target 100,000 langkah sehari.


2. Jenis Perut Stress

Mereka yang bermasalah
- personaliti terlebih perfectionist
- mempunyai masalah penghadaman yang menyebabkan perut kembung dan kelihatan semakin buncit.
- Semua berat tertumpu kepada bahagian perut dan rahim. Bila stress badan mengeluarkan hormon kortisol iaitu hormon menyimpan lemak pada bahagian perut.
- Mereka yang mengalami perut jenis ini, bila perut dipegang sangat padat dengan lemak.

Tabiat buruk
- selalu skip makan
- terlebih pengambilan kafein sehari
- selalu makan 'junk food' dengan alasan nak cepat. 

Cara atasi masalah
- Masuk tidur lebih awal. Kurang tidur menyebabkan hormon leptin iaitu hormon yang selaraskan nafsu makan dan kadar metabolisma badan terganggu.
- bertenang dan amalkan senaman pernafasan.
- hadkan pengambilan kafein kepada 2 cawan sehari.
- amalkan senaman ketenangan seperti solat, pilates, berjalan dan berenang.
- Regangkan badan sebelum masuk tidur supaya hormon kortisol dapat dikawal.
- minum secawan teh chamomile sebelum tidur.



3. Jenis Perut Pooch

Mereka yang bermasalah
- Ibu yang sibuk dan berkerjaya besar.
- Mereka juga digelar sebagai 'gym junkie' tetapi masih dalam dilema bersenam dan pengambilan makanan yang baik.
-Mengamalkan rutin senaman yang sama yang menghasilkan badan kurus tetapi perut buncit.
- amalan pemakanan yang sama yang kurang membakar lemak perut.

Tabiat Buruk
- Terlebih melakukan senaman abs crunches dan abs roller yang menyebabkan regangan pada hip flexor dan bahagian bawah pinggang. Ini menyebabkan otot perut tegang dan semakin tersembul keluar menghasilkan ilusi perut buncit.

Cara atasi masalah
- Amalkan pemakanan seimbang yang kaya dengan fiber untuk legakan muscle strain, perut kembung dan sembelit seperti sayuran hijau, oatbran dan wholemeal grains.
- Tukarkan sit-up kepada plank. Sit -up menyebabkan bahagian bawah pinggang melengkung dan perut kelihatan lebih buncit.
- amalkan senaman weight training untuk membina otot dan membakar lebih banyak lemak. Contoh senaman squat, lunges, wall sit dan plank
- minum banyak air dan makan makanan yang mudah dihadam seperti sayuran hijau, ikan, ayam untuk mengurangkan after pain atau muscle strain selepas ke gym



4. Jenis Perut Mommy

Mereka yang bermasalah.
- wanita yang telah bersalin dalam masa beberapa tahun dan sangat sibuk uruskan rumahtangga sampai mengabaikan bentuk badan.

Tabiat buruk
- Senaman terlalu singkat atau terlalu lama.
- terlalu stress untuk turunkan baby fat menyebabkan hormon kortisol meningkat dan badan menyimpan lebih banyak lemak di perut.

Cara atasi masalah
- Amalkan pengambilan fish oil yang bantu aktifkan hormon pembakar lemak dan deaktif hormon penyimpan lemak.
- ambil kekacang dan olive oil untuk percepatkan pembakaran lemak dan tenaga berpanjangan.
- amalkan senaman kegel atau senaman kemut lantai pelvik sambil pakai Long girdle Premium Beautiful. Gabungan premium beautiful dan senaman kegel membolehkan 500-600 kalori dibakar hanya dengan duduk sahaja.
- jangan sesekali melakukan senaman sit-up kerana otot linea alba akan meregang dan menghasilkan ilusi perut buncit. Lebihkan senaman plank dan kegel.
- dapatkan Daytime nap selama 15 minit dan pastikan tidur lena pada sebelah malam. Tidur yang lena mengaktifkan hormon membantu badan buang toksin
dan bakar lemak sewaktu tidur. Cubalah biovelocity sleepmate membantu anda kurus sewaktu tidur.






5. Jenis perut bloated

Mereka yang bermasalah
- bangun pagi perut kempis, lepas makan perut semakin buncit disebabkan penghasilan gas.
- kemungkinan perut kembung disebabkan alahan pada sesetengah makanan atau diet yang salah.

Cara atasi masalah
- Hindari makanan yang mengandungi gluten seperti gandum, nasi,roti,pasta yang menyebabkan penghasilan gas dalam usus.
- Pilih makanan yang tidak menyebabkan sakit perut serta kembung.
- Fokus pada diet seimbang dengan makanan seperti saYur, daging,ayam dan ikan.
- ambil sarapan pagi yang berat dan elakkan makan berat pada sebelah malam.
- perut kembung disebabkan kurangnya bakteria baik dalam usus. Oleh itu boleh amalkan natural supplemen untuk prebiotic dan probiotic seperti yogurt, vitagen dan bawang putih tanpa bau, Garlic tablet.

Semoga dapat membantu you all semua kuruskan badan dan kempiskan perut untuk hari raya yang bakal menjelma.


Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560







Monday, May 18, 2015

Maharani kembalikan keremajaan wanita luar dan dalam

Assalam ladies,

Harini Sue nak share jamu yang Sue dah ambil selama seminggu dan kesannya sangat pantas. Have you heard about Herba Maharani? Sue tak pernah dengar pun tentang Herba Maharani walaupun dah 20 tahun dalam pasaran Malaysia. Furthermore Sue memang tak amalkan apa-apa jamu dalam pantang dan selepas pantang sebab anak-anak jaundice teruk. Tapi bulan ni terdetik hati nak ambil jamu selepas 21 bulan melahirkan anak ke-2.

Sue kenal kehebatan Maharani ni daripada kawan instagram yang dah lama amalkan maharani untuk tenaga dan hubungan suami isteri. Kawan tu inform, sebelum nak bersama suami; ambil dulu 5 biji pil maharani untuk kembali dara. Umur dah 31 tahun ni tetiba rasa badan cepat letih dan suami memang merungut sebab dah tak serupa zaman sebelum beranak-pinak. Sue nekad nak ambil maharani. Macam mana rupa Herba Maharani ni?





Tengok kotak pada awalnya tak berani nak makan sebab tulisan Cina dan tanda halal tak sama macam JAKIM. Kemudian Sue check website JAKIM untuk pastikan kandungan dan kesahihan status halal produk. Logo halal dari China tu diiktiraf JAKIM dan ada saudara mara yang berkerja di JAKIM memantau status halal produk luar negara mengesahkan Herba Maharani halal untuk diambil. Alhamdulillah.

Apa kelebihan Herba Maharani?

1. Kukuhkan kesihatan badan wanita dan lelaki.
2. Melancarkan peredaran darah
3. Selaraskan kitaran haid yang tak teratur.
4. Melegakan keletihan.
5. Merapatkan dinding faraj dan menganjalkan bahagian intim.
6. Menghapuskan keputihan
7. Melegakan sakit pinggang dan lutut
8. Merawat pendarahan dalam rahim
9. Menyediakan rahim supaya kukuh dan mampu untuk hamil
10. Mengurangkan masalah menaupaus
11. Awetmuda serta kurangkan masalah rambut gugur


For the time being, Sue dah seminggu amalkan Herba Maharani 10biji sehari di awal pagi dengan air suam. Sue minum air 2.5 liter sehari. Terkejut sangat sebab husband puji macam malam pertama walaupun baru 5 hari ambil. Even Sue suka minum air sejuk pun tetap hasilnya umpphh dan badan bertenaga. Rasa macam berat turun 1kg pula selepas ambil 5 hari. Mungkin disebabkan aliran darah dah lancar dan metabolisma badan meningkat.

Jom tengok testimoni mereka yang lain.












Alhamdulillah semua testimoni positif. Kawan Sue remind untuk ambil 5-10 biji sahaja kalau nak kembali dara. Kalau planning untuk hamil, perlu ambil 25-50 biji sehari. Jadi dapatkan consultation dari agen yang diiktiraf tentang cara pengambilan yang betul ye.

For those yang nak try Herba Maharani, Sue buka pakej 10 hari trial pada harga  RM 36 dan mereka yang berikhtiar untuk hamil, sekotak hanya RM 98 sahaja untuk sebulan. 


Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560