Posts

Showing posts from March, 2015

Biovelocity Sleepmate membantu Ayah kembali sihat

Image
Assalam semua,
Entry kali ini, merupakan kesinambungan kepada entry Biovelocity sleepmate. Entry ini nak share bagaimana Biovelocity Sleepmate membantu ayah Sue yang diserang minor stroke pada Januari 2013. Seawal pukul 10 pagi Sue dapat panggilan kecemasan dari mak yang berada di rumah. Ketika tu Sue berada di office.
Cemas bila mak Sue inform abah jatuh, muka dan mulut dah senget,pucat lesi tiada peredaran darah seluruh bahagian kanan badan dan ada gumpalan darah di belakang leher. Panik waktu tu, Sue terus arahkan mak untuk ketuk bahagian gumpalan darah sekuat mungkin supaya darah dapat disalurkan ke bahagian otak. Ketika itu, ini je solution yang mampu Sue berikan dalam phone.
Alhamdulillah langkah mengetuk bahagian gumpalan darah tu berhasil dan keadaan abah kembali stabil walaupun masih lemah. Kami adik beradik terus menghantar abah ke KPJ Damansara untuk mendapatkan rawatan CT Scan, blood test dan neurologist. Disebabkan doktor pakar waktu itu bercuti, abah dihantar ke PPUM untuk …

Perempuan memang suka SHOPPING!!!

Image
Shopping memang benda paling best yang orang perempuan suka. Betul tak??? kita nafsu ada 9, memang pantang tengok baju,kasut,handbag,tudung cantik2 tu...Kalau yang dah berkeluarga dan ada rumah sendiri, perabot rumah dan pinggan mangkuk cantik confirm rambang mata rasa nak beli. Actually Sue semalam tengok cerita 'Confession of A shopaholic', geram tengok kasut Loubotin, handbag gucci, cashmere scarf pucci dalam cerita tu.
Pelakon utama cerita tu sangat comel dan cantik. Every outfit yang dia gayakan sangat sesuai dengan bentuk badan dia yang kurus dan ramping. Haaa....mestilah baju dah cantik kalau badan tak jaga, mencacatkan pemandangan baju yang dah cantik tu. Trend perempuan membeli belah dalam talian atau atas talian sekarang memang menjadi-jadi. Kita tengok gambar model pakai baju tu cantik dan menarik sangat. Betul tak?? Sampai tido pun termimpi-mimpi baju atau dress yang kita nak tu.
Contoh :


Kita pun tertarik nak beli jubah yang sama..lepas dah beli secara online dan par…

Testimoni Biovelocity Sleepmate

Image
Haaa...ramai belum tahu lagi apa fungsi Biovelocity Sleepmate ni. Biovelocity sleepmate menggunakan tenaga matahari waktu dhuha yang ditukarkan menjadi gelombang seimbang. Apabila gelombang ini diserap ke dalam badan orang yang sakit, gelombang badan pesakit akan diseimbangkan supaya proses penyembuhan dapat berlaku dengan cepat.
Jom kita tengok testimoni Biovelocity Sleepmate yang telah 2 tahun di pasaran Malaysia dan telah dipatenkan di bawah syarikat Hai-o Marketing yang diiktiraf oleh Pakar dan saintis dari 20 buah negara. Kajian tenaga Biovelocity ini telah dijilidkan di dalam American Scientific Journal yang ditulis oleh Professor Krivhanosky. Beruntung tak negara kita  Malaysia dapat menghasilkan teknologi yang diiktiraf pakar satu dunia?
Jangan terkejut, tenaga biovelocity ini mampu membantu kehidupan harian kita dari segi:
mengurangkan penggunaan petrol dengan JTX AirtrackerMerawat kesihatan dengan biovelocity sleepmatekegunaan wanita semasa haid, pantang dan mereka yang berikht…

Restaurant Review : Me' Nate Steakhub

Image
Hi readers,
Ok untuk slot Restaurant Review kali ni, Sue nak bawa you all semua ke Me'Nate Steakhub atau lebih dikenali dulu dengan nama Meat 'U' Here Restaurant. Restaurant ni merupakan western kitchen favourite Sue dan husband. Kami mula menjadi pelanggan tetap sejak tahun 2012 lagi. Diberi nama baru Me'Nate Steakhub, terus menjadi viral disebabkan harga steak yang mencecah ratusan ringgit untuk sekeping daging.
Jom tengok apa yang menarik di Me' Nate Steakhub cawangan Setapak.


Jom tengok menu dulu. Untuk mereka yang gemarkan steak, anda boleh pilih sendiri bahagian daging kegemaran anda di bahagian freezer. Selalunya en husband memilih Black Angus Grass Fed dan dimasak medium well. Sue pula lebih suka Salmon steak dan pasta. Sekali sekala sahaja Sue akan memilih Sirloin steak bila datang selera nak makan daging.

Berkonsepkan open kitchen, Me'Nate steakhub menyediakan pesanan sajian dalam masa yang singkat kurang dari 20 minit. Kagum tengok kelengkapan atau gadge…

Cara Dapatkan Size Premium Beautiful

Image
Assalam ladies,
Haaa...lately Sue dapat banyak permintaan clients untuk tentukan size Premium Beautiful yang sesuai. Ada client yang jauh datangnya dari Sabah, Sarawak dan Pantai Timur. Untuk mereka yang jauh, jom Sue sharekan cara dapatkan ukuran badan.


Kat sini Sue nak tambah sedikit, setelah habis ambil keempat ukuran di atas, catitkan juga ukuran perut dan juga berat badan semasa anda. Lagi tips yang perlu anda tahu, untuk ambil ukuran 4 iaitu ukuran punggung; sila rapatkan kedua belah kaki anda sebelum mengambil ukuran.Kalau tak rapatkan kaki nanti ukuran punggung terlebih besar pulak. 

Contoh ukuran :(dalam unit cm)
1. Ukuran puncak bust : 90 2. bawah puncak         : 84 3. pinggang               : 80 4. Punggung               : 100 5. Perut                     : 86 6. Berat badan            :62 kg
untuk mereka yang berada di luar kawasan Kuala Lumpur dan Selangor, bolehla buat cara seperti yang Sue ajar dan whatsapp Sue ukuran ye. Lepas Sue dapat ukuran nanti, Sue akan kirakan size Premi…

Melawat rakan dalam kesusahan

Image
Assalam readers,
Entry kali ini, Sue nak share pengalaman melawat seorang sahabat yang berada dalam kesusahan sekarang. Kadang-kadang kita rasa diri kita ini dah cukup susah dengan beban hutang dan kesempitan hidup di bandar. Rupanya ramai lagi orang lebih susah daripada kita. 
Jumaat lepas bersamaan 13 Mac 2015, Sue kosongkan jadual bisnes untuk melawat seorang rakan di PPR Desa Rejang Setapak Jaya. Rakan baik sewaktu di sekolah rendah dulu.Tak sampai hati bila terima mesej dari beliau yang dalam keadaan susah disebabkan suami tidak dapat bekerja kerana sakit. Luluh hati bila beliau cerita anak-anak belum makan, susu dan pampers pun dah habis. Suaminya bekerja bawa teksi harian dan sahabat Sue seorang surirumah.
Sebelum melawat sahabat, Sue sempat ke kedai rakyat 1 Malaysia yang berdekatan dan borong barang keperluan makanan untuk mereka. Alhamdulillah harga di kedai rakyat 1 Malaysia sangat berbaloi. Mungkin bila GST dikuatkuasakan akan beri sedikit impak pada ekonomi keluarga. Dalam 1…

Lelaki suka Perempuan Cantik??

Image
Assalam readers,
Sue nak share kejadian serupa drama TV3 semalam, selepas habis jumpa client dan deliver produk #setkurusbajet di Taman Tasik Biru, Kundang. Tak pernah lagi Sue berada dalam situasi yang bakal Sue nak cerita. Appointment hari  Selasa (10 Mac 2015) habis pada pukul 5.30pm. Alang-alang dah berada di Tasik Biru, Sue bawa anak-anak ke taman rekreasi berhadapan tasik. Ramai orang memancing dan my kids memang excited sangat nak main playground tu.
After 10 minutes layan kerenah anak-anak, Sue perasan ada seorang lelaki yang sedang dukung baby dalam umur 3 bulan. Wahhh sangat fatherly type giteww.. ada juga seorang perempuan yang sedang bersenam menggunakan facilities alat senaman yang disediakan.
Terkejut Sue bila tiba-tiba, perempuan yang tengah bersenam tu datang meluru dekat pada Sue sambil marah-marah. Dituduhnya Sue main mata dengan suami dia. Rupanya lelaki yang mendukung baby 3 bulan tu suami dia. Eh..bila pulak, Sue main mata dengan suami dia? anak dah 2 orang ni, tak …

Restaurant Review : Breadties Taman Melawati

Image
Assalam readers,


Lama Sue tak buat review restaurant dan cafe menarik yang pernah Sue kunjungi. Ok hari ni Sue nak review about Breadties Taman Melawati. Berkonsepkan cafe dan bakery; suasana cafe sangat tenteram dan cosy. Jom tengok apa menarik di Breadties Melawati.


Sue suka suasana tenang dan alunan muzik lagu-lagu hits dari tahun Sue habis sekolah Menengah tahun 2001 sehinggalah lagu-lagu hits tahun 2015. 
Interior deco restaurant yang simple cukup menambat hati,kiranya bila nak makan tu takdelah serabut mata tengok area yang serabut dan tak kemas.



OK apa menu menarik yang Sue dan husband dah cuba? 


Sue suka mash potato yang lembut dan sos blackpepper yang membangkitkan hidangan chicken chop encik suami. While for my own plate, their homemade burger patty memang sangat tebal dan sedap. Pendek kata kene dengan selera tekak minah saleh celup ni. hahahahaha...
Kemudian encik husband berkenan untuk order dessert pula..tapi disebabkan kami datang lewat petang, banyak dessert yang dah habis. …