Saturday, February 21, 2015

I am officially 31 years old

Alhamdulillah, 20th February 2015 menambahkan setahun umur lebih tua dari tahun lepas. Suprisingly, 10 years back, i was scared thinking what would I be when I reach 31 years old.

Here I am now, i am proud to be :

1. Married for 5 years++ and ongoing to the man whom loved me through thick and thin.

2. I have 2 beautiful daughters. Teman bergaduh, bergurau, dan penyambung zuriat kami.

3. I quit my hectic job which i had went through all the suffering and tears for 7 years .

4. I started my own online business and alhamdulillah it shows exponential growth within 1 year.

5. I am more healthy. No more migrains, gastric, tiredness. I feel young even at 31 years old.

6. I feel more beautiful, organise, well groom.

7. I can take care my own kids, work at home and still earning paycheck of more than what I received back then when I was an engineer.

8. I am happy that I could perform my prayers on time and always put my trust in Allah SWT. I put Allah as my top priority.

9. I could give more to other people in needs and I learn to be persistent and never give up.

10. I chase my own dreams, build my own wealth for my family with the help of Doa & Allah. Biar hidup kita berjaya, kaya, dunia & akhirat.

Semoga kita semua bergembira dengan rezeki umur yang Allah berikan. Gunakan setiap saat hidup dengan membantu orang dan beribadat kepada Allah.

Salam sayang,

Suhaili Isa

Monday, February 16, 2015

Bangkok City 2015



3 minutes HD Video about Bangkok, City of angels and capital Thailand. Video with background music, so turn off your speaker :)

Credit video to Por Khan via youtube. Enjoy and feels the breeze of BANGKOK!!


Be bold, Be beautiful

Suhaili Isa
012-6842560

Tuesday, February 10, 2015

Kenapa saya Menyampah dengan Premium Beautiful??


Assalam semua, entry kali ni Sue nak share cerita kenapa Sue menyampah betul dengan Premium Beautiful Lingerie. Selepas bersalin anak pertama, sue langsung tak jaga pantang dan makan ikut sukahati je. Rupanya memang ada kesan buruk yang dapat sue rasa selepas 3 bulan bersalin dan dah start kerja.Sukahati la tak nak jaga pantang sebab memang rimas waktu berpantang ni.

Tetapi masalah lain pula yang timbul terutamanya masalah sakit pinggang, perut buncit, lemak berkumpul di pinggul, perut, muka dan belakang badan. Paling ketara, sue cepat letih dan penat sebab berat yang statik pada 62kg dengan ketinggian 152cm. Haaa...ni dah kira overweight bagi orang rendah.

Akhir tahun 2012, Sue mengandung lagi anak ke-2 dengan berat terakhir 68-70kg. ok time ni kaki memang dah tak larat nak bawa badan dan bengkak. Rasa scary gila bila tengok gambar. Kalau ambil gambar mesti ambil dari bawah supaya nak nampak tinggi. 

Dalam pantang, Sue tergerak hati nak gunakan Premium Beautiful secara konsisten dan hasilnya sue turun 56kg macam dalam gambar di bawah pada November 2013.

www.suhailiisa.com
camera trick bagi jangan nampak gemuk.hehehhe


Tapi lepas sue mula bekerja, rutin harian makin padat. Kadang-kadang malas nak pakai Premium Beautiful. Jadual harian bermula pukul 5.30 pagi. tergesa-gesa nak siapkan anak-anak dan suami. Memang jadi ibu pemalas jaga badan ketika itu. Ala...lagipun dah kahwinkan? Di tempat kerja, subcontractor pula suka  belanja makan sedap-sedap. 

Sekali makan boleh tambah 2-3 pinggan. Apalagi badan naik 60kg pada April 2014 sebab tak pakai Premium Beautiful konsisten yang membantu kurangkan makan serta bakar lemak. Haaa...amik kau, pakai baju hitam pun nampak gemuk lagi.Hahahahaha

www.suhailiisa.com
April 2014 me at 60kg. Pakai baju hitam pun nampak besar lagi badan


Sebenarnya, kerja sue sebagai Project Engineer yang menggunakan banyak tenaga di tapak pembinaan serta banyak aktiviti lasak membuatkan sue memang tolak 100% untuk pakai korset pada awalnya. Tapi bila badan dah 60 kg macam ni, you all rasa mudah tak sue nak panjat naik scaffolding setinggi 20meter? Rasa mengah, lelah dan nak tertanggal lutut pun ada ok.

At last bila husband, parents, kawan ofis, sedara mara dah tegur makin gemuk dan pendek; terus rasa terbakar telinga dan pakai semula Premium Beautiful konsisten 8 jam sehari walaupun di tempat kerja. Rupanya, bila kita pakai Premium Beautiful sewaktu melakukan aktiviti harian, Far Infra Red dalam fabrik Premium Beautiful membakar lebih banyak kalori yang menyebabkan lemak badan kita mula susut.


Yang menakjubkan, pakai Premium Beautiful sangat selesa, tak ketat dan panas. Sue masih boleh panjat scaffolding, bangunan dan machine setinggi 20-30m sambil pakai safety boot yang berat.
www.suhailiisa.com
Sebenarnya banyak fungsi menjaga kesihatan seperti dalam gambar ni. Jadi memang Sue suka

                                     
   Keistimewaan teknologi FIR dalam Premium Beautiful


Jadi bagaimana hasilnya selepas Sue pakai secara konsisten?? Benci! Benci! Menyampah! sebab........Jeng jeng jeng....perubahan berat selepas menggunakan Premium Beautiful konsisten dan set detoks yang terdiri daripada mineral coffee, garlic tablet dan Bvalfalfa menyebabkan: 
1. badan makin kurus, 
2. perut tak buncit, 
3. baju dah pakai size S. 
Menyampahnya bila encik husband asek peluk dan ajak keluar dating hari-hari.Haaa....hebat tak penangan Premium Beautiful?

www.suhailiisa.com
Haa..perubahan berat yang banyak

www.suhailiisa.com
turun balik berat ke 55kg pada Dec 2014

www.suhailiisa.com
Dan dah boleh sarungkan Blazer Zara Size S dan tak ketat dipinggang dan perut. Weeehuu!!!!

Bagi mereka yang pernah ada Premium Beautiful dan dah ketat sebab tak pakai secara konsisten dan nafsu makan mengalahkan jin; jom Sue bantu ajarkan cara kurus, sihat dengan selamat sambil tu masih boleh menyusukan anak. Banyak faedahnya bila kita semakin kurus dan sihat. yang penting orang tersayang, suami makin memberikan sepenuh perhatian dan kasih sayang pada isteri.
Aidil Fitri 2015 - 52kg
More details, meal plan dan senaman ringan boleh contact Sue 012-6842560 or follow my FB & Instagram account for tips and latest updates.


Be bold, Be beautiful,
Suhaili Isa
(www.suhailiisa.com)

www.suhailiisa.com
 February 2015 - Weight 54kg

Aidil adha 2015 - 52kg



Promotion Price:

1 set Premium Beautiful
Discount : RM 450
Cash Rebate : RM 150
Bonus : RM 100
You save : RM 700




Thursday, February 5, 2015

Sawadee Ka Bangkok!!!


I am super excited dengan good news yang dah diterima from Hai-o marketing. Another free trip to Bangkok bakal dikunjungi tahun ini. Untuk Sue yang jarang travel disebabkan kekurangan bajet untuk travel secara VVIP dan sangat fussy kalau kene travel with low budget dengan anak-anak; travel around the world with Hai-o marketing dan GLAM memang sangat dinantikan.

So you all tau tak dekat mana Bangkok tu?

www.suhailiisa.com
lokasi Bangkok the heart of Thailand
Bangkok juga dikenali sebagai Krung Thep Maha Nakhon dalam bahasa Thai. Bandar padat yang menempatkan 8 juta penduduk. Bangkok juga merupakan segitiga emas kepada pencari rezeki di Thailand. Apa yang menarik di Bangkok?

Bangkok adalah salah satu destinasi pelancongan terkemuka di dunia dengan trafik pelancongan seramai 16 juta pelancong yang datang ke Bangkok. Antara tempat pelancongan menarik di Bangkok yang selalu dikunjungi ialah :

www.suhailiisa.com
Grand Palace

www.suhailiisa.com
Floating market
 
www.suhailiisa.com
Tuk-tuk pengangkutan popular di Thailand
www.suhailiisa.com
Siam paragon shopping mall. Antara shopping mall terbesar dan eksklusif

Thailand juga terkenal dengan budaya dan kesenian warisan mereka. Hasil seni mereka banyak dizahirkan pada nilai estetik bangunan, pakaian, seni persembahan dan kebudayaan mereka. 

www.suhailiisa.com
seni tarian dan pakaian yang unik

www.suhailiisa.com
aktiviti sukan muaythai

Yang pastinya, kita semua suka makanan Thai yang penuh dengan rasa masam,masin,pedas, manis seperti tom yam, ayam goreng pandan, som tam, pulut mangga, kari hijau Thai dan banyak lagi. Alang-alang dah nak ke Bangkok, makanan Thai haruslah dinikmati dengan sepenuh hati.

www.suhailiisa.com
Tom Yam udang berlingkar
www.suhailiisa.com
Kar Hijau Thai makan dengan nasi panas

www.suhailiisa.com
Pulut mangga yang lemak manis

Rasa excited sangat dah nak pergi free trip ni dengan business team glampreneur. Tapi lagi best kalau you all dapat ikut sama pergi shopping dengan Sue ke Bangkok. Business opportunity opens now dengan bayaran bonus oleh syarikat sehingga RM 8750 pada bulan pertama dan seterusnya hingga 5 angka bonus. Haaa...kalau dah dapat bonus banyak ni, simpan tau kita shopping sakan di Bangkok.

So, jumpa anda di Bangkok :)


Be bold, be beautiful,
Suhaili Isa
012-6842560

Wednesday, February 4, 2015

GLAM 2015 A New Era of Online Business

Assalam hi semua, lama Sue tak menulis entry baru. Jadual harian makin padat dengan aktiviti bisnes, kerja dan keluarga. Bulan Januari 2015 dah pun berlalu, so macam mana progress Januari 2015 you all?


Alhamdulillah sue nak share era baru online business yang diterajui oleh muka-muka baru dalam Green Leaders Academy Malaysia, GLAM 2015. Jom tengok antara aktiviti yang telah diadakan pada Januari 2015.



Kelas pertama, Vision Board 10 th Jan 2015

www.suhailiisa.com
Semangat kelas pertama penuh dewan

www.suhailiisa.com
Aktiviti menghasilkan vision board 2015

www.suhailiisa.com
Antara vision board menarik yang dipilh

www.suhailiisa.com
Sesi pembentangan vision board 2015

www.suhailiisa.com
antara team #thediamondcircle yang hadir kelas pertama

Kelas kedua 24th Januari 2015, Shah Alam


Lokasi kelas kedua kami ubahkan tempat kelas di luar GLAM Training center untuk melihat kesungguhan rakan kongsi menuntut ilmu. Alhamdulillah kelas penuh sampai tak cukup tempat.



www.suhailiisa.com
kelas penuh lebih 50 orang

www.suhailiisa.com
Speaker pertama DSM Syikin salleh yang membentangkan tajuk Premium Beautiful

www.suhailiisa.com
aktiviti dalam kelas

www.suhailiisa.com
team #thediamondcircle yang hadir pada kelas kedua
Format baru kelas GLAM 2015, lebih praktikal dan diadakan hanya 2 kali sebulan pada setiap Sabtu pagi bermula pukul 10am dan habis tepat pada 12.30 tengahari. Sangat praktikal.

GLAM BOWLING DAY 24th Januari 2015


Aktiviti merapatkan ukhuwah pertama yang dianjurkan oleh GLAM 2015 yang mendapat penyertaan seramai 72 orang termasuk orang luar yang turut ambil bahagian. Bertempat di Sunway Pyramid, dengan 3 frame pertandingan. Jom tengok sekitar event Glam Bowling Day.



Husband dan kids yang datang support mommy main bowling

with business partner yana mokhtar

baby husna pun tunggu turn nak main bowling

Score sue 271 je..alhamdulillah dapat mug from ikea. Husband dapat blanket ikea..weehuuu!!!


Looking forward for an exciting month of February pula kerana larian trip melancong ke Bangkok percuma telah bermula. Jom sama-sama dengan Sue kita shopping sakan di Bangkok. Hanya bawa duit shopping sahaja. 



Be bold, Be beautiful,
XOXO

Suhaili Isa
012-6842560