Posts

Showing posts from 2015

Street Food: Padang Besar Thailand

Image
Assalamualaikum...

Sue baru je pulang daripada bercuti di kampung suami di Perlis. 5 hari menghabiskan cuti akhir tahun bersama keluarga mertua dan keindahan kampung. Bagi Sue yang tak pernah merasa kampung rumah kayu, sungai dan bendang...experience pulang ke Perlis memang sangat berharga. Sungai berhadapan rumah mertua.




Ok sebenarnya nak cerita pengalaman makan "street food" di Padang Besar Thailand. Kami cuba daging bakar, pulut, kerabu ayam dan pastinya minum teh ais atau "chai yen". Lokasi warung halal ni berdekatan dengan pasar raya yuan seng di Padang Besar Thailand.


Haa...mula-mula rasa was-was nak makan kat sini, tapi kawan baik suami dan ayahnya kata warung ni sedap dan sama sedap makanannya seperti di Danok. Jadi lepas je kami shopping barang keperluan di pasar raya dan pasar pagi Padang Besar, terus kami tuju warung ni.



Nah...nak tau tak apa yang kami order? Sebenarnya kami pun tak faham menu yang ditulis dan pemilik warung ni pasangan islam Thailand yang t…

BOTOX Cream: Bioever Plus

Image
Have you heard about Bioever plus??
It is the 1st age reversing cream in the whole world which use Japanese Long life Grass as an active ingredient to help fight aging skin in less than 1 minute. Can you believe it??

Here is the prove...we tested on a woman on 50 years old age.


Can you spot the difference? You only need 1 squeeze of bioever plus and apply twice a day on targeted area for excellent result.

So what is Japanese Long life grass?
It is an anti aging herbs which is only grown and produce in Okinawa Japan nearby the sea. Okinawa people has been using this grass in their skincare regime and healthcare regime. Okinawa has the longest life rate in the world for a person.


What is the benefits of Bioever Plus?
Bioever plus not only for anti ageing purpose. It can be used as:
1. Reduce period pain
2. Enhance blood circulation
3. Reduce backache
4. Reduce thyroid problem
5. Uplift and reduce fine lines
6. Helps in increasing metabolism
7. Helps eliminate water retention
8. Helps to increase pregn…

Premium Beautiful Murah : Discount RM 600 - RM 1500

Image
Good News!!! Our Year End Sales for Premium Beautiful Body shaping lingerie is here!!!

1 set of Premium Beautiful you will get :

1. CASH REBATE RM 150
2. CASH BONUS RM100++
3. Discount RM 450++

Total savings of RM 600 ++
××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

10 sets of Premium Beautiful you will get :

1. CASH REBATE RM 2000++
2. Cash BONUS RM 3000++
3. Discount RM 4000++

Total savings of : RM 9000-RM 10,000
Total profits : RM 30,000 - RM 40,000 in 3 months
Monthly bonus of : RM 2000 - RM 6000 average

Method of payment ???
1. Credit card
2. Cash
3. Rhb easy installment as low as RM 70/month
4. Aeon installment as low as RM 95/month

Hurry up!!! Ask me more on Premium Beautiful Year End Promotion at 012-6842560.








Be bold, be beautiful
Suhaili Isa
012-6842560
Suhaili1984@gmail.com

For those looking for Extra Income : I'm recruiting new entrepreneur

Image
Assalamualaikum everyone, it has been awhile since I last updated my blog. Yes, my schedule packed with business appointments, business training, coaching new business recruits and also family matters.

Alhamdulillah we are in the last month of 2015, December 2015. For the past few weeks, we have been experiencing sudden increase in our daily expenses..

1. Price increase for LRT & ERL fares
2. No more subsidies for cooking oil
3. No more subsidies for rice
4. Adjustment for electricity tariff
5. GST & other taxes

We can do nothing to prevent these from happened but one thing for sure, we can do something to overcome the situation follow what Tun Dr Mahathir once told us to do. " Dalam menuju tahun 2020, Siapa yang berusaha lebih, orang itu akan hidup menuai hasil yang banyak"

So...if you are keen to do extra income up to RM 6000 every month, I am offering you life transformation opportunities with online business support by our dynamic team The Diamond Circle online expertise…

Premium Beautiful....BAGUS ke?

Image
Apa? Premium Beautiful? Tu korset tu kan? Yang orang menjual tipu2 tu?

Haaaa....inilah first impression Sue dulu pada tahun 2011 bila ada kawan-kawan yang rekomen Sue pakai Premium beautiful. Sue terus delete no phone kawan yang jual Premium Beautiful, unfriend dan block terus facebook diorang...Sampai begitu sekali bencinya Sue pada Premium Beautiful.

Bak kata orang tua, kalau kita benci sesuatu tu...itulah benda atau perkara yang bakal membantu kita di masa depan atau itulah orang yang bakal dijodohkan dengan kita kalau kita membenci seseorang. Akhir tahun 2013, Sue beli Premium Beautiful dan sampai 2015 ni...Premium Beautiful lah yang banyak membantu Sue.

Apa Premium Beautiful tu?
Haa...pasti impian setiap wanita untuk kembalikan bentuk badan yang cantik buat suami masing2 kan? Bagi suami Sue sendiri...dia pun akui bila isteri dah makin cantik, ramping dan wangi, dia suka peluk dan zahirkan kasih sayang pada isteri.

Tapi....kenapa mesti PREMIUM BEAUTIFUL?? Dan bukannya produk jenama lai…

Restaurant Review : Mee tarik Warisan Asli Setapak

Image
Assalam you all... Agak lama tak update blog. Hehehehe...ok harini Sue nak share restaurant review Mee Tarik Setapak berdekatan dengan Kampung Pengantin. Maybe ramai dah try makan, tapi Sue tetap suka untuk review my own food testing.


Bertempat di PV 128 Business area Danau Kota, Setapak; Mee Tarik Warisan Asli ni menyajikan mee yang disediakan sendiri menggunakan tangan. Mee ni biasanya terdapat di restoren Cina. Sue memang dah lama nak try Mee Tarik ni disebabkan Sue suka Chinese food.


Jom tengok chef buat mee tarik. Di restoren ini, mee tarik disediakan segar dan mengikut order customer yang masuk.


Haaaa....begitulah cara buat mee tarik warisan asli. Jom tengok apa menu yang available di restoren ni.


Haaaa....apa yang kami order? Sue order mee tarik sup daging, rizal pula order beef basil noodle dan kids kongsi bersama noodle with beef paprik. Portion food sangatlah banyak!!!





In term of waiting time...semua order within 10-15 minutes sahaja. Restoren sangat bersih dan fasiliti restoren s…

Testimoni Premium Beautiful Oct 2015

Image
Assalamualaikum semua...

Hari ni Sue tergerak hati nak share latest testimoni Premium Beautiful Body Shaping Lingerie..I am officially a mother with 2 kids yang dah pakai Premium Beautiful for about 2 years already. Dalam masa 2 tahun tu, Sue jimat duit tak perlu beli pakaian dalam. I save money about RM 2000++ dan terus dapat buat saving and invest on my dream handbag..heheheheh

Ok jom tengok latest testimoni yang dimulakan dengan....











Haaa....nampak tak sebenarnya Premium Beautiful ni mampu milik oleh semua orang. Sue ada 3 orang client SURIRUMAH yang beli Premium Beautiful secara ansuran.

1 set Premium Beautiful dengan ansuran Aeon hanya RM 95 sebulan selama 3 tahun.

1 set Premium Beautiful dengan ansuran tanpa interest ialah RM 200 sebulan selama setahun.

Setiap pembelian 1 set Premium Beautiful, anda bakal terima:
1. Diskaun RM 450
2. Cash rebate RM 150
3. Extra cash RM 100
4. Hadiah misteri

So book your appointment NOW for FREE TRIAL & CONSULTATION.

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-68…

Tahniah Business Partners - Achieve sales RM 60,000 &RM 20,000

Image
Pernah tak you all bayangkan yang you all boleh buat sales RM 60,000 atau RM 20,000 dalam sebulan dengan hanya bisnes online dan masih bekerja full time? Haaa...jualan RM 60,000 sebulan tu macam 1000 helai tudung you all jual dalam masa sebulan. Mampu tak hanya dengan bisnes online dan anda tak famous pun macam Neelofa?

Tapi Sue sangat bangga dengan 2 orang rakan kongsi bisnes Sue yang mampu rempuh halangan depan mata dan pandai bahagikan masa antara bisnes online dan bekerja full time sebagai Engineer dan Senior Executive di syarikat koperasi. Antara mereka yang cemerlang dalam bisnes pada bulan September 2015.




Tahniah Sales Manager
Nama: Norashikin Sapian Suri
Umur: 31 tahun
Status : Berkahwin anak seorang
Pekerjaan : Eksekutif di syarikat koperasi
Pencapaian bisnes : Rm 20,000 Sales Manager

Tahniah Senior Sales Manager
Nama : Rosharizal Rosli
Umur : 31 tahun
Status : Berkahwin anak 2 orang
Pekerjaan : Jurutera di syarikat antarabangsa
Pencapaian bisnes : RM 60,000 Senior Sales Manager

Sebenarnya…

Day 2 : Disneyland Hong Kong- part 1

Image
Good morning!!! Ramai yang tanya Sue macam mana Sue bahagikan masa antara kerja rumah, jaga anak dan bisnes lagi. Jawapan Sue senang je.. Sue memang tak cukup masa tapi Sue curi masa untuk update blog, post artwork di social media, guide rakan kongsi, keluar untuk business presentation dan keluar pos barang dan beli barang di stokis. Memang takde maid yang membantu. Jadi kalau Sue boleh buat...apa bezanya you all yang kerja di office di mana anak2 dibantu dan dijaga oleh nursery?

Ok sebenarnya nak cerita pengalaman di Disneyland Hong Kong. Heheheheh this is sequence of article Kuala-lumpur-hong-kong-madame-tussauds . Jom confirm you all dah tak sabarkan??



Kami bangun seawal pukul 5.30 pagi untuk bersiap dan pukul 8 kami terus bergerak untuk ke Disneyland. Dari hotel kami di Mongkok, kami ambil tren di Stesen MTR Prince Edward dan turun Stesen Lai King untuk tukar tren ke  laluan Tung Cung. Dari Stesen MTR Lai King pastikan anda turun di Stesen MTR Sunny Bay untuk ke Disneyland Resort. S…