Wednesday, December 30, 2015

Street Food: Padang Besar Thailand

Assalamualaikum...

Sue baru je pulang daripada bercuti di kampung suami di Perlis. 5 hari menghabiskan cuti akhir tahun bersama keluarga mertua dan keindahan kampung. Bagi Sue yang tak pernah merasa kampung rumah kayu, sungai dan bendang...experience pulang ke Perlis memang sangat berharga. Sungai berhadapan rumah mertua.




Ok sebenarnya nak cerita pengalaman makan "street food" di Padang Besar Thailand. Kami cuba daging bakar, pulut, kerabu ayam dan pastinya minum teh ais atau "chai yen". Lokasi warung halal ni berdekatan dengan pasar raya yuan seng di Padang Besar Thailand.


Haa...mula-mula rasa was-was nak makan kat sini, tapi kawan baik suami dan ayahnya kata warung ni sedap dan sama sedap makanannya seperti di Danok. Jadi lepas je kami shopping barang keperluan di pasar raya dan pasar pagi Padang Besar, terus kami tuju warung ni.



Nah...nak tau tak apa yang kami order? Sebenarnya kami pun tak faham menu yang ditulis dan pemilik warung ni pasangan islam Thailand yang tak boleh berbahasa melayu. Jadi kelakarnya kami cakap seperti "ayam" dan "itik" hehehhehe nah Sue share menu warung.




You all faham tak menu tu?? Hehehehe seriously ada 1 moment bila Sue sebenarnya nak order ayam goreng, tapi tuan kedai bagi kerabu ayam. Nasib baik sedap kerabu kepak ayam tu. Ni dia makanan kami yang sampai.





Atas sekali tu daging bakar bersama pulut. Gambar ke-2 ayam goreng yang disalah erti..jadi kerabu kepak ayam bersama ulam. Haaa...yang dalam plastik tu ialah "chai yuen" teh ais bungkus gemuk kaw kaw...overall sedap dan kene dengan selera Sue dan husband. Arfa dan husna pun suka makan pulut dan kerabu kepak ayam tu.

So kalau you all berkesempatan ke Padang Besar Thailand, jangan lupa singgah kedai ni ye. Tuan warung ni pandai decorate warung dengan bunga orkid dan macam2 pokok bunga. Rasa seperti macam makan dalam taman. Lokasi kedai berdekatan dengan sebuah madrasah. 




Alhamdulillah..kami berempat takde masalah sakit perut if you all tertanya2 tentang kebersihan warung. Antara tips Sue dan family elakkan keracunan makanan ialah dengan bawa sebotol kecil GARAMBULUH dan hisap sedikit garam sebelum makan makanan. Baca bismillah tau!!! Ok see you all in the next entry.

Haaa....you all pernah try makan NASI LEMAK AYAM harga RM 1 je kat bandaraya Kuala Lumpur ni?? Kalau nak try..boleh contact Sue.

Nasi lemak ayam goreng RM 1.00 😁😁



Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560
Suhaili1984@gmail.com

Sunday, December 20, 2015

BOTOX Cream: Bioever Plus

Have you heard about Bioever plus??
It is the 1st age reversing cream in the whole world which use Japanese Long life Grass as an active ingredient to help fight aging skin in less than 1 minute. Can you believe it??

Here is the prove...we tested on a woman on 50 years old age.


Can you spot the difference? You only need 1 squeeze of bioever plus and apply twice a day on targeted area for excellent result.

So what is Japanese Long life grass?
It is an anti aging herbs which is only grown and produce in Okinawa Japan nearby the sea. Okinawa people has been using this grass in their skincare regime and healthcare regime. Okinawa has the longest life rate in the world for a person.


What is the benefits of Bioever Plus?
Bioever plus not only for anti ageing purpose. It can be used as:
1. Reduce period pain
2. Enhance blood circulation
3. Reduce backache
4. Reduce thyroid problem
5. Uplift and reduce fine lines
6. Helps in increasing metabolism
7. Helps eliminate water retention
8. Helps to increase pregnancy chances
9. Reduce stuffy nose, asthma, cough and flu in children and adults
10. Improve sexual needs in both man and woman

What is the quantity a jar of Bioever Plus?

 It is a 50gm cream which can last for 1-2 months. You only need to apply a small amount of cream TWICE A DAY.

What is the price of Bioever Plus?

Normal price at RM 250...but we are on year end sale period, so HURRY and TEXT ME at 012-6842560 for special discount until 31st December 2015.


Salam sayang,

Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com
012-6842560

Monday, December 14, 2015

Premium Beautiful Murah : Discount RM 600 - RM 1500

Good News!!! Our Year End Sales for Premium Beautiful Body shaping lingerie is here!!!



1 set of Premium Beautiful you will get :



1. CASH REBATE RM 150
2. CASH BONUS RM100++
3. Discount RM 450++

Total savings of RM 600 ++
××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

10 sets of Premium Beautiful you will get :

1. CASH REBATE RM 2000++
2. Cash BONUS RM 3000++
3. Discount RM 4000++

Total savings of : RM 9000-RM 10,000
Total profits : RM 30,000 - RM 40,000 in 3 months
Monthly bonus of : RM 2000 - RM 6000 average

Method of payment ???
1. Credit card
2. Cash
3. Rhb easy installment as low as RM 70/month
4. Aeon installment as low as RM 95/month

Hurry up!!! Ask me more on Premium Beautiful Year End Promotion at 012-6842560.








Be bold, be beautiful
Suhaili Isa
012-6842560
Suhaili1984@gmail.com

Thursday, December 10, 2015

For those looking for Extra Income : I'm recruiting new entrepreneur

Assalamualaikum everyone, it has been awhile since I last updated my blog. Yes, my schedule packed with business appointments, business training, coaching new business recruits and also family matters.

Alhamdulillah we are in the last month of 2015, December 2015. For the past few weeks, we have been experiencing sudden increase in our daily expenses..

1. Price increase for LRT & ERL fares
2. No more subsidies for cooking oil
3. No more subsidies for rice
4. Adjustment for electricity tariff
5. GST & other taxes

We can do nothing to prevent these from happened but one thing for sure, we can do something to overcome the situation follow what Tun Dr Mahathir once told us to do. " Dalam menuju tahun 2020, Siapa yang berusaha lebih, orang itu akan hidup menuai hasil yang banyak"

So...if you are keen to do extra income up to RM 6000 every month, I am offering you life transformation opportunities with online business support by our dynamic team The Diamond Circle online expertise.


With these super high demand products, we will help you to setup your:

1. Business social media advertising for free.
2. Tips & technique to increase online sales everyday
3. Free product & business training
4. Extra income starting RM 1000 to RM 30,000 a month
5. Car fund RM 1000 a month
6. Free oversea trip 2 times a year

So wait no more if you want to generate extra income for your family just like what they got..




This is not a scam....and I hate pyramid scheme especially when you have to work for your bosses who earn 5 figures salary a month and you do all sort of their job without salary increament... Sadly, working for a company, sometime is the worst pyramid scheme ever. 

Don't get me wrong...I was once an engineer, I work more than 10 hours a day without overtime payment and also any allowances. I worked for the sake of company wealth...Now I help people to chase their own dreams and not for my own dream.

Yes....I believe you can be your BEST.

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560

Sunday, November 8, 2015

Premium Beautiful....BAGUS ke?

Apa? Premium Beautiful? Tu korset tu kan? Yang orang menjual tipu2 tu?

Haaaa....inilah first impression Sue dulu pada tahun 2011 bila ada kawan-kawan yang rekomen Sue pakai Premium beautiful. Sue terus delete no phone kawan yang jual Premium Beautiful, unfriend dan block terus facebook diorang...Sampai begitu sekali bencinya Sue pada Premium Beautiful.

Bak kata orang tua, kalau kita benci sesuatu tu...itulah benda atau perkara yang bakal membantu kita di masa depan atau itulah orang yang bakal dijodohkan dengan kita kalau kita membenci seseorang. Akhir tahun 2013, Sue beli Premium Beautiful dan sampai 2015 ni...Premium Beautiful lah yang banyak membantu Sue.

Apa Premium Beautiful tu?
Haa...pasti impian setiap wanita untuk kembalikan bentuk badan yang cantik buat suami masing2 kan? Bagi suami Sue sendiri...dia pun akui bila isteri dah makin cantik, ramping dan wangi, dia suka peluk dan zahirkan kasih sayang pada isteri.

Tapi....kenapa mesti PREMIUM BEAUTIFUL?? Dan bukannya produk jenama lain?? Inilah yang Sue nak share kenapa setiap wanita perlu ada 1 set Premium beautiful untuk digunakan seumur hidup.



 1. Long bra  yang disulam dengan teknologi Far infra red membantu selaraskan hormon penyusuan. Far infra red juga membantu melancarkan peredaran darah serta menyalurkan oksigen aktif kepada sel badan supaya kurang sel kanser payudara.

2. Jahitan piramid cup, memberikan pengudaraan pada puting payudara. Puting payudara tidak tertekan dan mengurangkan risiko barah payudara. Kebanyakan kes kanser payudara bermula di belakang puting payudara.



 1. 7 tetulang memori waist nipper Premium Beautiful membantu sokong tulang belakang untuk mengurangkan masalah slip disc, scoliosis, bongkok dan sakit pinggang. Waist nipper Premium Beautiful telah mendapat pengiktirafan pakar tulang belakang Malaysia dan Antarabangsa dari Kanada dan Amerika Syarikat.

2. Far infra red paling banyak pada bahagian lace & embroidery iaitu di perut. Far infra red pada bahagian perut ini membantu memecahkan lemak bawah kulit supaya perut kembali kempis.



3. Long girdle Premium Beautiful disulami dengan Far infra Red yang banyak pada bahagian rahim wanita. Far infra red ini berfungsi untuk menstabilkan hormon, memecahkan cysts, fibroid dan darah haid lama yang tersekat pada dinding rahim serta menyediakan rahim supaya mampu untuk hamil.

As a conclusion, Premium Beautiful ni direka:
1. 70% untuk menjaga kesihatan wanita dan hanya 30% untuk kecantikan

2. Kami berikan WARRANTY SEUMUR HIDUP untuk sebarang kerosakan, koyak dan patah.

3. Kami berikan SERVIS PERCUMA untuk repair dan rosak

4. Kami tawarkan EASY FLEXI PAYMENT supaya semua wanita mampu memiliki 1 set Premium Beautiful sebagai penjaga kesihatan mereka seumur hidup tanpa perlukan medical insurance yang mahal untuk cover sakit kronik seperti CANCER.


MACAM MANA CARA BAYARAN?
1. Cash/ Debit card
2. Credit card 0% installment
3. Credit card easy payment
4. Aeon installment RM 95/month
5. RHB easy RM 75/month
6. Agent 0% installment RM 200/month
7. E-commerce through online payment at www.haio-marketing.com.my

APA YANG ANDA UNTUNG?
1. Discount sehingga RM 500
2. Cash rebate sehingga RM 2000 **
3. Bonus duit sehingga RM 5000

So...do consult me to get your custom made size based on your current weight, waist size and so on. 

**CASH REBATE BAKAL BERAKHIR 30 NOV 2015 & HARI TERAKHIR UNTUK DAPATKAN CASH REBATE PADA 6 DECEMBER 2015 SAHAJA. 

IZINKAN SUE BANTU CEPATKAN PROSES ANDA TERIMA CASH REBATE

"Fitting your body & life perfectly"

Salam sayang,
Suhaili Mohd Isa
012-6842560

Saturday, November 7, 2015

Restaurant Review : Mee tarik Warisan Asli Setapak

Assalam you all...
Agak lama tak update blog. Hehehehe...ok harini Sue nak share restaurant review Mee Tarik Setapak berdekatan dengan Kampung Pengantin. Maybe ramai dah try makan, tapi Sue tetap suka untuk review my own food testing.



Bertempat di PV 128 Business area Danau Kota, Setapak; Mee Tarik Warisan Asli ni menyajikan mee yang disediakan sendiri menggunakan tangan. Mee ni biasanya terdapat di restoren Cina. Sue memang dah lama nak try Mee Tarik ni disebabkan Sue suka Chinese food.



Jom tengok chef buat mee tarik. Di restoren ini, mee tarik disediakan segar dan mengikut order customer yang masuk.



Haaaa....begitulah cara buat mee tarik warisan asli. Jom tengok apa menu yang available di restoren ni.



Haaaa....apa yang kami order? Sue order mee tarik sup daging, rizal pula order beef basil noodle dan kids kongsi bersama noodle with beef paprik. Portion food sangatlah banyak!!!






In term of waiting time...semua order within 10-15 minutes sahaja. Restoren sangat bersih dan fasiliti restoren seperti tandas, tempat basuh tangan dan kawasan restoren sangat bersih, wangi dan semuanya dalam keadaan elok.



So if you all happen to be at Danau Kota area, silalah datang makan di Mee Tarik Warisan Asli. 






Salam sayang,

Suhaili Isa
012-6842560

Friday, October 23, 2015

Testimoni Premium Beautiful Oct 2015

Assalamualaikum semua...

Hari ni Sue tergerak hati nak share latest testimoni Premium Beautiful Body Shaping Lingerie..I am officially a mother with 2 kids yang dah pakai Premium Beautiful for about 2 years already. Dalam masa 2 tahun tu, Sue jimat duit tak perlu beli pakaian dalam. I save money about RM 2000++ dan terus dapat buat saving and invest on my dream handbag..heheheheh

Ok jom tengok latest testimoni yang dimulakan dengan....











Haaa....nampak tak sebenarnya Premium Beautiful ni mampu milik oleh semua orang. Sue ada 3 orang client SURIRUMAH yang beli Premium Beautiful secara ansuran.

1 set Premium Beautiful dengan ansuran Aeon hanya RM 95 sebulan selama 3 tahun.

1 set Premium Beautiful dengan ansuran tanpa interest ialah RM 200 sebulan selama setahun.

Setiap pembelian 1 set Premium Beautiful, anda bakal terima:
1. Diskaun RM 450
2. Cash rebate RM 150
3. Extra cash RM 100
4. Hadiah misteri

So book your appointment NOW for FREE TRIAL & CONSULTATION.

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560

Tuesday, October 13, 2015

Tahniah Business Partners - Achieve sales RM 60,000 &RM 20,000

Pernah tak you all bayangkan yang you all boleh buat sales RM 60,000 atau RM 20,000 dalam sebulan dengan hanya bisnes online dan masih bekerja full time? Haaa...jualan RM 60,000 sebulan tu macam 1000 helai tudung you all jual dalam masa sebulan. Mampu tak hanya dengan bisnes online dan anda tak famous pun macam Neelofa?

Tapi Sue sangat bangga dengan 2 orang rakan kongsi bisnes Sue yang mampu rempuh halangan depan mata dan pandai bahagikan masa antara bisnes online dan bekerja full time sebagai Engineer dan Senior Executive di syarikat koperasi. Antara mereka yang cemerlang dalam bisnes pada bulan September 2015.




Tahniah Sales Manager
Nama: Norashikin Sapian Suri
Umur: 31 tahun
Status : Berkahwin anak seorang
Pekerjaan : Eksekutif di syarikat koperasi
Pencapaian bisnes : Rm 20,000 Sales Manager

Tahniah Senior Sales Manager
Nama : Rosharizal Rosli
Umur : 31 tahun
Status : Berkahwin anak 2 orang
Pekerjaan : Jurutera di syarikat antarabangsa
Pencapaian bisnes : RM 60,000 Senior Sales Manager

Sebenarnya..pencapaian mereka ini bukanlah mereka lakukan seorang diri, tapi sentiasa dibantu oleh mentor-mentor bisnes hebat The diamond circle iaitu CDM Shaliza aziz seorang pegawai bank yang bertukar kerjaya sebagai usahawan wanita income 5 angka; dan juga CDM Norain nizar seorang Jurutera di syarikat GLC.

Tanpa mentor-mentor yang sanggup berkorban masa, tenaga dan wang ringgit untuk bantu anak didik bisnes, rakan-rakan kongsi Sue ni belum tentu boleh hasilkan sales sebanyak ini. Bila buat bisnes ni..Sue suka sangat sebab disamping dapat extra income RM 5000 sebulan, kami juga dapat reward bisnes.

Haaaa....nah Sue share reward yang Sue beri pada Sales Manager Shikin Sapian.

So siapa yang perlukan bantuan Sue dalam melatih dan setup bisnes online dengan produk hebat seperti Premium beautiful, set kurus bajet dan banyak lagi?? Bonus pertama RM 5000 untuk anda.

Do contact me at 012-6842560

Salam sayang,
Suhaili Isa

Saturday, October 10, 2015

Day 2 : Disneyland Hong Kong- part 1

Good morning!!! Ramai yang tanya Sue macam mana Sue bahagikan masa antara kerja rumah, jaga anak dan bisnes lagi. Jawapan Sue senang je.. Sue memang tak cukup masa tapi Sue curi masa untuk update blog, post artwork di social media, guide rakan kongsi, keluar untuk business presentation dan keluar pos barang dan beli barang di stokis. Memang takde maid yang membantu. Jadi kalau Sue boleh buat...apa bezanya you all yang kerja di office di mana anak2 dibantu dan dijaga oleh nursery?

Ok sebenarnya nak cerita pengalaman di Disneyland Hong Kong. Heheheheh this is sequence of article Kuala-lumpur-hong-kong-madame-tussauds . Jom confirm you all dah tak sabarkan??



Kami bangun seawal pukul 5.30 pagi untuk bersiap dan pukul 8 kami terus bergerak untuk ke Disneyland. Dari hotel kami di Mongkok, kami ambil tren di Stesen MTR Prince Edward dan turun Stesen Lai King untuk tukar tren ke  laluan Tung Cung. Dari Stesen MTR Lai King pastikan anda turun di Stesen MTR Sunny Bay untuk ke Disneyland Resort. Sue buat summary ye...


a. MTR Prince Edward - Turun di MTR Lai King
b. Tukar tren ke laluan Tung Chung
c. Dah tukar tren, turun di Stesen MTR Sunny Bay
d. Tukar tren lagi di sini
e. Naik tren yang dihiasi dengan gambar Mickey Mouse dan terus menuju ke Disneyland Resort
Tren ke Disneyland Resort
Kami sampai awal dalam pukul 9pagi dan orang belum ramai. Nak diingatkan bahawa makanan tak boleh bawa masuk ke dalam theme park ye kecuali baby food. Tapi kami berjaya seludup masuk roti, biskut dan makanan kering dengan letak makanan tersebut dalam backpack bahagian paling bawah. Sorok dengan telekung, pampers, sejadah mini, baju salin. Diorang spotcheck cepat so tak sempat nak bongkar semua beg..

 Harga tiket Disneyland:
Dewasa - RM 238 / person
Kanak-kanak (3 years above) - RM 179/person
Kami beli siap2 di Matta Fair Malaysia sebab dapat harga murah.


Ni Sue bagi floor map Disneyland ye..nanti you all terus serbu Fantasyland dulu tau sebab di sinilah dreams come true boleh jumpa princesses dan disney characters untuk bergambar. Apa yang tak best, nak bergambar dengan disney characters tu kene beratur lama tau. Compare to Movie world yang Sue pegi di Gold Coast dulu, movie characters memang bebas berjalan dan boleh bebas ambil gambar bersama pengunjung.

Untuk memastikan anak-anak selesa berjalan, jangan lupa sewa stroller di Fire Department yang terletak di sebelah City Hall Town Square. Harga sewa HKD 100 untuk sehari. Kene bayar deposit dulu HKD 100. Ok nak share gambar kegembiraan kami di Disneyland !!!
Di hadapan pintu masuk Disneyland
Di Main Street USA-tengok map di atas tadi ye





Kami habiskan masa lebih di Fantasyland sebab kat sini sesuai untuk anak-anak berumur 5 tahun ke bawah untuk explore dan bermain. Untuk anak-anak yang lebih besar, mereka pasti suka explore Toy story land, grizzly gulch, adventureland dan Tomorrowland. Sue bagi attractions untuk setiap bahagian ye.


You all boleh habiskan masa untuk explore semua theme parks tau..TAPI Pay ATTENTION by 3.00pm, you all kene bersedia di Main Street USA berdekatan dengan Tomorrowland untuk tengok Flights of Fantasy Parade ye..semua disney characters akan ada di situ. Jom tengok excitednya kami di Disneyland.






Ok Sue habiskan di sini dulu untuk Part 1- Disneyland. Next Part 2, Sue nak cerita Restoran Halal dalam Disneyland, Tempat solat dalam Disneyland, Flight of fantasy parade dan shopping.

See you all in the next entry.


Be bold, be beautiful
Suhaili Isa
012-6842560