Sunday, December 28, 2014

Cara kuruskan badan untuk Ibu breastfeeding

Assalam semua,

Tentu ramaikan yang nak kuruskan badan terutamanya yang dalam pantang dan yang menyusukan anak. Tapi ramai risau kalau kita diet, bekalan susu akan sikit. Kali ni, sue nak share cara selamat untuk turunkan berat badan sambil breastfeed anak. Jom tengok gambar Sue dulu 6 bulan lepas bersalin.




Masa ni sue tembam lagi dengan extra baby fat dari anak pertama,kandungan ke-2 dan anak yang ke-3. Waktu ni bulan Februari 2014,Berat 61kg. Berat sebelum bersalin 70kg. Jom tengok sekarang pula selepas 16 bulan bersalin sambil tu menyusukan anak.


December 2014, berat sekarang 53kg dengan premium beautiful dan amalkan pemakanan sihat. Nak tak Sue share cara pemakanan yang betul?


Antara menu yang Sue ambil semasa sarapan pagi. Mineral coffee wajib kerana memberi tenaga, kalsium untuk susu dan tulang serta kurang kafein tidak menyebabkan migrain. Garambuluh pula bersifat alkali yang membantu sembuhkan gastrik.


Untuk makan lunch, sue ambil makanan berprotein tinggi. Protein akan ditukarkan menjadi tenaga dan menghasilkan otot. Karbohidrat yang banyak menyebabkan lemak disimpan dalam perut dan peha. Ok apa menu minum petang dan makan malam?



Amalkan set bajet kurus yang mengandungi mineral coffee untuk memberikan tenaga dan khasiat pada susu badan. 2biji garlic tablet untuk buang angin dalam badan serta meningkatkan metabolisma badan, serta minum segelas BVAlfalfa untuk singkirkan lemak dan kolesterol lama dalam badan. Alfalfa juga berfungsi untuk hasilkan susu.

Ok apa aktiviti senaman ringan yang sesuai?



Untuk ibu yang sibuk berkerja, ini antara senaman ringan yang Sue buat untuk kuruskan badan tanpa jejaskan penghasilan susu. Alhamdulillah Husna dah 16 bulan dan masih ada rezeki menyusu. Breastfeeding ni perlukan usaha dan bukanlah kerja mudah, sama juga seperti nak turunkan berat badan. Kita perlu berusaha untuk dapat yang terbaik. 

OK for those yang nak try Premium Beautiful dan setbajetkurus, just PM Sue 012-6842560

Selamat Berjaya,

Suhaili Isa