Monday, November 24, 2014

Selamat Pagi Semua

Bila dah start cuti sekolah, jalan raya pun lenggang. Untuk mommies yang berkerja tu, waktu ni lah ada masa lebih sikit untuk bersiap ke tempat kerjakan? Selalu mesti rushing nak tempuh jalan jem, kadang-kadang sampai terlupa bawa handbag atau phone. Hehehhe ni cerita pengalaman sendiri waktu berkerja dulu.

Nak cerita kisah benar time Sue masih berkerja di Kajang. Sue akan bangun seawal 5.30 pagi nak siapkan diri, solat, breakfast dan anak-anak sebelum drive ke ofis. Rumah sue di Sungai Buloh, jadi untuk ke Kajang mengambil masa 2 jam perjalanan melalui MRR2 disebabkan trafik sesak. Pernah satu hari Sue terlewat bangun disebabkan the night before balik kerja pukul 11 malam; dalam keadaan rushing nak ke tempat kerja sampai lupa hantar anak-anak ke pengasuh.

Disebabkan kene patah balik hantar anak-anak, masuk office pun lewat and the worst thing was that day Sue ada presentation to client. Lagi memalukan bila sedar baju yang sue pakai terbalik. Hehehe..kenangan sampai sekarang. Tabik hormat to those working mom yang pikul banyak tanggungjawab. Satu tips yang nak sue kongsi, amalkan minum segelas mineral coffee untuk tambah tenaga para ibu berkerjaya.

Add caption


Mineral coffee bersifat alkali, tanpa gula,kurang kafein dan kaya dengan kalsium, magnesium dan zat besi untuk tenaga berpanjangan. Sesuai juga beri suami kita minum untuk tambah tenaga. Ok selamat berkerja ladies, Sue nak bersiap pegi shopping.

Salam sayang,

Suhaili isa
012-6842560