Sunday, November 23, 2014

Restaurant review : Kulcat Bario TTDI

Kulcat bario open kitchen
Assalam readers,

Harini Sue nak review about this western restaurant Kulcat Bario TTDI yang terletak di Jalan Rahim Kajai. Berkonsepkan reggae dan muzik, Kulcat menawarkan menu western yang membangkitkan selera pengunjung. Macam mana boleh terjebak nak try Kulcat ni? Sue dan Rosha nak raikan hari ulangtahun perkahwinan kami yang ke-5 pada 21 November. Alhamdulillah 5 years journey with him, dikurniakan 2 orang anak yang comel dan aktif.

Jom tengok apa menu yang kami order.



Ambience Kulcat diwaktu malam berkonsepkan malap dan redup dengan bantuan lampu downlight. Interior design Kulcat dipenuhi gambar,lukisan dan grafitti yang menarik. If you all bercadang untuk makan sambil study di sini, sangat tidak digalakkan sebab nanti boleh jadi rabun.heheheh
Sue order Pan Seared seabass
Sue memilih Pan seared Seabass berharga RM 30 sepinggan. Kulit seabass tu sangat crispy dan isinya memang sangat manis. Ditambahkan lagi dengan mashed potato dan sauce yang betul-betul membangkitkan selera.
En husband pilih ribeye steak
Disebabkan lighting yang romantik, saya kelihatan gelap.hehehehe
Rosha pula memilih Ribeye steak berharga RM 35 sepinggan. Bagi Sue, ribeye steak di Kulcat boleh tahan sedap. If you all peminat steak, go to Meat U here restoren di Wangsa maju. Di sana you alk boleh pilih steak mengikut citarasa you all.

What about dessert?
Chocolate Mud Pie
Arrays of desserts
Haaa....our choice of dessert is Chocolate Mud Pie berharga RM 9. Dah lama teringin nak makan Choc Mud Pie ni. Ada banyak lagi dessert yang menarik seperti pecan and almond pie, red velvet cake dan banyak lagi yang memang menaikkan tahap gula dalam darah.hehehhe

So if you all kebetulan berada di TTDI, jangan lupa singgah makan di Kulcat Bario TTDI.

XOXO,

Suhaili isa
012-6842560