Monday, September 1, 2014

Day 2: Seaworld Gold Coast Australia


Hi, still tak habis lagi travelog Sue ke Gold Coast. On the 2nd day tu, we all semua tak sabar nak naik Jet boat across Gold Coast water. Seriuosly fun!!


Sebelum naik jet boat, all bags semua kene simpan dan peserta diwajibkan pakai raincoat and life jacket yang disediakan.


Ambil gambar dengan jet boat driver yang sporting. Gambar dalam jet boat tak sempat nak snap. Takpe later sue update bila dah kumpul gambar.


Gambar kenangan bersama group #thediamondcircle, founder CDM Shaliza www.shalizaaziz.com, dan my mentor DDM Norain www.norainezamshah.com.


Lepas jet boat, kita ke Sea World Theme Park...Ramai tak rombongan kami? Macam rombongan cik kiah tak? We all pergi trip ni, fully sponsored termasuk tiket flight pergi dan balik, makanan,tempat tinggal serta bayaran masuk untuk 
semua theme park dan rides. Kelas free trip dengan Hai-o ni.


Wajib ambil gambar bersama mentor bisnes DDM Norain, kenal hanya dalam facebook tapi sampai sekarang hubungan sangat akrab macam adik beradik.


Sampai Sea World, you all wajib tengok dolphin show sebab di Malaysia takde dolphin show. So apa rides yang best yang wajib you all naik? 


Ni wajib naik sebab memang rides seindah namanya storm. Then kene juga naik  rides Jet Rescue laju gila without safety belt tau. People yang selalu merempit tu memang boleh naik Jet Rescue rides sebab dah pandai nak corner sambil 
baring. Weeehuuu!!!

Lepas dah letih mesti nak makan. So jom tengok lunch we all yang disediakan 
pihak syarikat. Don't worry makanan yang disediakan semuanya halal bagi 
menghormati ramai muslimin dan muslimat dalam trip.


Disebabkan berada di Sea World, so our lunch pun berasaskan hasil lautan. Fish fillet with salad dan roti. Dessert semestinya vanilla ice cream. Jom tengok apa yang best lagi di sana. Dont worry, every theme park ada kemudahan surau ye.
 So make sure to bring along telekung and travel bidet. Enjoy my pictures at Sea World and wait for my next entry on Movie World Gold Coast Australia.

Tips semasa di Seaworld:
1. wajib naik rides Storm dan Jet Rescue.
2. Bawa pakaian lebih sebab anda akan basah.
3. ambil lunch pada pukul 1 petang dan rest for about 1 hour before naik rides.
4. tempat solat ada disediakan.

Salam sayang,
Suhaili