Monday, August 4, 2014

Usahawan muda - Noradila nasir

Assalam and good morning readers,

Haaa....mesti ramai yang dah start kerja hari ni 4 ogos 2014. Mesti you all masih lemau dan tak bersemangat nak mulakan kerja sebab dah cuti seminggu kan? Alhamdulillah sekarang ni Sue dah ada masa kerja yang fleksibel.

Pagi ni nak cerita about my 1st business partner Noradila nasir. Seorang Senior Executive di syarikat multinasional,bergaji besar dan masih lagi nak buat bisnes dengan GLAM. Sebab apa buat bisnes ni? Sebab bisnes GLAM mampu untuk berikan FINANCIAL & TIME FREEDOM.



Foto ni,detik pertama Sue dan Dila hadirkan diri bersama menuntut ilmu bisnes di kelas GLAM. Point paling penting untuk berjaya dalam bisnes ialah ILMU kerana kami bermula bisnes tanpa minat yang mendalam dan juga tanpa ilmu. Lepas hadirkan diri ke setiap kelas bisnes, both of us jatuh cinta dan sangat minat untuk teruskan bisnes. Bayangkanlah income pertama Dila mencecah RM 6000 dari bisnes. Belum lagi tambah dengan gaji hakiki. Alhamdulillah...


Step ke-2, setiap usahawan baru akan diberikan orientasi,training dan juga diajar untuk setup blog bisnes secara percuma. Gambar atas ni, Sue bantu Dila untuk setup blog bisnes, do visit her blog at Noradila nasir Top Glampreneur


www.suerizal.com



Step 3 : Gambar atas ni pula Product training class yang diberikan percuma kepada setiap usahawan GLAM. Kalau kita nak jadi reseller produk yang bukan hasil ciptaan kita, kita perlu belajar tentang produk tersebut sehingga mahir. Bila cukup ilmu, pastinya usahawan dapat memberikan servis terbaik pada customer.

www.suerizal.com



Founder GLAM,iaitu CDM Hanis Haizi dan pasangan CDM Razali zain jutawan muda yang mengenggam pendapatan 6 angka sebulan banyak memberikan bimbingan,latih tubi,selok belok perniagaan dan pembakar semangat kepada semua glampreneur. Banyak aktiviti dan event yang dijayakan beliau untuk menaiktarafkan glampreneur.

Contohnya Event Beautiful Day by GLAM dengan kolaborasi pereka muda terkenal tanahair Rizman Ruzaini.

www.suerizal.com


Haa...gambar ni pula masa Sue teman dan pantau Dila untuk business presentation pertama beliau. Dalam bisnes ni, kita akan diajar oleh mentor untuk
asah skil komunikasi dan percakapan awam. Yelah, rata-rata kita orang melayu ni sangatla pemalu untuk bercakap dengan orang ramai. Tapi kalau kita tak latih bercakap dengan orang, tak kan kita nak bercakap dengan dinding pulak kan?

www.suerizal.com

Alhamdulillah gambar ni pula Sue dan Dila menerima penganugerahan untuk usahawan cemerlang bersama dila hanya 6 bulan kami berbisnes. In the middle picture tu mentor kami yang sangat banyak membantu dalam bisnes DDM Norain nizar. 

Oh ya...we all bakal naik pentas untuk ambil 2nd award anugerah usahawan cemerlang pada 6 September 2014 di Menara PGRM. Those yang nak datang meraikan kami berdua,inform Sue ye. Masuk percuma,ada free gift dan cabutan bertuah lagi.

www.suerizal.com

Ni pula reward yang Sue beri kepada Dila dan juga business partner Dila. Reward ni sebagai tanda penghargaan kepada mereka yang cemerlang dalam bisnes. Yes,our business are expanding very well. Muka happy dapat Chanel.

www.suerizal.com


We work hard and play hard too...This is the latest photo from our recent big event Diamond night 2014. Diamond night ni event besar yang meraikan kejayaan mentor-mentor kami dalam bisnes.

suhaili isa

So...if you all perlukan bantuan untuk extra income,extra savings,nak mulakan perniagaan with zero knowledge; Sue sedia membantu untuk coach dan guide step by step as a glampreneur. By the way, we are going to Vienna & Budapest for free next year. Care to join me to Europe ladies?


Salam sayang,
Suhaili
(www.suhailiisa.com)