Posts

Showing posts from July 25, 2014

Balik kampung Raya!!!

Image
Balik kampung....hohoho balik kampung...hohoho balik kampung, you all dah sampai kampung ke? We all esok 26hb sebelum subuh gerak balik Perlis.Tahun ni kami beraya kampung husband di Seriab,Perlis. Kampung Sue di Kuala Lumpur. You all yang tengah packing barang tu ada buat checklist balik kampung tak? Sue tahun ni buat checklist risau tertinggal barang.Ha...checklist tu something like this. In sha Allah tak lupa. You all include sekali safety precaution untuk rumah yang ditinggalkan ye. Make sure inform balai polis terdekat untuk ronda kawasan perumahan. Kepala gas memasak dicabut, barang elektrik semua dipadamkan dan meter air.Oklah Sue nak sambung packing barang. Baju anak-anak dara dengan husband je dah penuh satu luggage. Baju Sue pun rasanya penuh another luggage.Oppss...paling penting duit raya dan baju raya jangan lupa tau. Those yang nak pulang ke kampung tu, tryla guna jtx airtracker, kurangkan penggunaan petrol you all time jem di highway.Selamat Hari Raya, maaf zahir dan ba…