Tuesday, July 15, 2014

Bio Seleza- Sanitary pad yang cantik


Assalam blog readers,



3 bulan lepas, Sue masih gunakan kotex sebagai sanitari pad. Kimberly Clark merupakan nama besar yang keluarkan produk kotex dan berasal dari US, so brand ni wajib diboikot. So apa alternatif produk? Sue dah try librese tapi tak sesuai. Then jumpa bioseleza. Apa bioseleza tu??


Kotak Bioseleza yang cantik dan chic



Tengok kotak je dah tertarik sebab cantik. Cuba tengok apa dalam kotak pula. Ada 96 keping produk sanitari campuran daywear, nightsafe dan pantyliner. 


Pek kecil dalam kotak bioseleza

So apa yang istimewa tentang Bioseleza ini? This is the only feminine pad yang ada 4 teknologi untuk penjagaan kesihatan sistem reproduktif wanita  dan kesihatan rahim.

Tahukah anda Pad biasa dibuat dari bahan buangan terbuang?


1. Nano silver- 
Pembasmi kuman dan penyahbau busuk dan hanyir. Time period memang akan ada bau hanyir sebab darah kotor. Tapi pad yang berbau wangi tidak elok untuk kawasan sulit dan rahim. Ia boleh menyebabkan rahim sejuk dan mungkin tersumbat.

2. Ion negatif - 
fungsi ion negatif sebagai agen pembasmi kuman dan menyalurkan oksigen aktif supaya rahim dapat dibersihkan dari darah kotoran yang lama. Some people akan mengalami keluar darah kotor yang berketul dan hanyir pada hari pertama pakai. Jangan panik, sebab itulah darah kotor lama yang tersimpan dalam rahim kita.

3. Far Infra Red - 
berfungsi untuk melancarkan peredaran darah dan menghangatkan kawasan rahim kita. Ingat tak dulu kalau lepas bersalin kita mesti amalkan bertungku dan bertangas? Jadi FIR di bioseleza mempunyai fungsi yang sama juga.

4. BV Energy - 
Bila period, darah keluar dengan banyak. Kita akan mengalami keketihan. Fungsi BV energy untuk memberikan tenaga dan membantu melegakan sakit PMS seperti senggugut, sakit pinggang, perut kembung dan sakit ngilu di bahagian pelvik

5. Bioseleza sangat nipis dan mempunyai kuasa penyerapan yang sangat baik. Oleh itu kita akan rasa segar,harum, selesa dan tidak ada masalah kebocoran.



Waktu-waktu sensitif macam ni kita rasa tak yakin sebab ada yang berbau hanyir, kadang-kadang bocor sampai kene baju. Kesan paling Sue rasa, pakai je bioseleza terus berkurang sakit pinggang disebabkan PMS dan darah berketul lama yang tak habis semasa nifas terkeluar semuanya. Alhamdulillah syukur sangat.


Kandungan pek bioseleza

Untuk pusingan haid yang normal, 96 keping sanitari pad ini mungkin boleh 
digunakan selama 2-3 bulan.


Cepat-cepat beli sekarang Bio Seleza tau. Those yang nak free sampel, boleh PM Sue direct at 012-6842560


Salam sayang,
Suhaili
(www.suerizal.com)