Tuesday, March 4, 2014

Leaving on Jet Plane - Kuala Lumpur - Changi - Brisbane


Assalammualaikum, Hi I am back from Gold Coast and the trip was absolutely fantastic. Tak sabar nak share my own experience pertama kali ke Gold Coast secara free as Glampreneur.

Travelog summary
Free trip qualify as Glampreneur : 1st Trip
Location : Gold Coast, Australia
Date : 15th February 2014 - 20th February 2014

We gathered at KLIA at around 5.30pm untuk check in. My husband really excited and sangat supportive sampai hantar I pergi airport and ambil aura untuk the next trip.
My own Mr Arrogant- Love you so much honey

 Rupanya team #thediamondcircle ni semuanya so sporting and boleh get along together. Semua suka "camwhoring" ok. Tak percaya? Sila tengok gambar-gambar ni.

Gambar bersama CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain
Ni tengah tunggu nak boarding to Singapore
Picture: together with my business mentor www.norainezamshah.com & part of her team
Tepat pukul 8pm semua qualifiers dah on board Singapore Airline untuk ke Singapore. We transit at Singapore for 3 hours before the next flight to Brisbane at 00.45am. Nak dijadikan cerita, I lupa tukar duit Singapore Dollar. At that time memang perut lapar gila tapi terpikir macam mana nak beli makanan duit pon tak ada and my RM cash,ada RM30 je.(Excited sangat sampai lupa withdraw duit)

ok ni time dah sampai Changi Airport. Nampak tak Pandora tu? Nanti ada entry pasal Pandora pula

Syukur Alhamdulillah company bagi voucher SGD 20 untuk belanja makan or buy something. Weehuuu I was so happy and semua orang headed to Burger King makan burger. Rupanya cheq' ingat cheq' sorang je yang lapaq, rupanya my teammates semua kelaparan. Mana gambar makan dekat Burger King? Sorryla everybody concentrate makan sampai lupa nak tangkap gambar. hehehehhe....

At 00.45am kami semua dah on board and ready to fly to Brisbane. 7.5 hours journey with comfort hospitality. Flight selesa and in flight movies banyak sangat sampai rambang mata nak pilih nak tengok movie apa. Semua propa je lebih sebab masuk je flight, I terus tidur, movie je yang tengok I. So...disebabkan I dah tidur dalam flight time ni, kita sambung cerita on the next entry (Arrival : Brisbane - Paradise Country Farm)

A few tips to be shared:
1.  Q : Macam mana nak solat dalam flight?
     A : Personally I buat tayammum, Caranya lekapkan jari pada seat hadapan untuk syarat debu tayammum
           dan lakukan tayammum. Pakai telekung atau pakaian menutup aurat. Anggarkan kedudukan arah
           kiblat dan solatla seperti biasa. info lanjut sila layari  www.Fikrahhalaqah.com

2. Q : Macam mana buat EBM stok susu as I am still breastfeeding?
    A : Time semua orang tengah tido dalam flight around pukul 2.00 am waktu Malaysia, I bangun and pump
          out susu. So standby your pump dalam hand luggage ye. Susu tu boleh minta cabin crew tolong  
          simpankan dalam chiller.

3. Q : Macam mana cara nak kurangkan perasaan takut time take off and landing?
    A : Honestly I memang fobia naik flight, but apa yang I buat during take off and landing, I baca buku and
          selawat untuk kurangkan perasaan takut.

Ok kita jumpa lagi in the next entry ya!!!!

Salam Sayang,
Suhaili
www.suerizal.com