Monday, November 24, 2014

Selamat Pagi Semua

Bila dah start cuti sekolah, jalan raya pun lenggang. Untuk mommies yang berkerja tu, waktu ni lah ada masa lebih sikit untuk bersiap ke tempat kerjakan? Selalu mesti rushing nak tempuh jalan jem, kadang-kadang sampai terlupa bawa handbag atau phone. Hehehhe ni cerita pengalaman sendiri waktu berkerja dulu.

Nak cerita kisah benar time Sue masih berkerja di Kajang. Sue akan bangun seawal 5.30 pagi nak siapkan diri, solat, breakfast dan anak-anak sebelum drive ke ofis. Rumah sue di Sungai Buloh, jadi untuk ke Kajang mengambil masa 2 jam perjalanan melalui MRR2 disebabkan trafik sesak. Pernah satu hari Sue terlewat bangun disebabkan the night before balik kerja pukul 11 malam; dalam keadaan rushing nak ke tempat kerja sampai lupa hantar anak-anak ke pengasuh.

Disebabkan kene patah balik hantar anak-anak, masuk office pun lewat and the worst thing was that day Sue ada presentation to client. Lagi memalukan bila sedar baju yang sue pakai terbalik. Hehehe..kenangan sampai sekarang. Tabik hormat to those working mom yang pikul banyak tanggungjawab. Satu tips yang nak sue kongsi, amalkan minum segelas mineral coffee untuk tambah tenaga para ibu berkerjaya.

Add caption


Mineral coffee bersifat alkali, tanpa gula,kurang kafein dan kaya dengan kalsium, magnesium dan zat besi untuk tenaga berpanjangan. Sesuai juga beri suami kita minum untuk tambah tenaga. Ok selamat berkerja ladies, Sue nak bersiap pegi shopping.

Salam sayang,

Suhaili isa
012-6842560

Sunday, November 23, 2014

Restaurant review : Kulcat Bario TTDI

Kulcat bario open kitchen
Assalam readers,

Harini Sue nak review about this western restaurant Kulcat Bario TTDI yang terletak di Jalan Rahim Kajai. Berkonsepkan reggae dan muzik, Kulcat menawarkan menu western yang membangkitkan selera pengunjung. Macam mana boleh terjebak nak try Kulcat ni? Sue dan Rosha nak raikan hari ulangtahun perkahwinan kami yang ke-5 pada 21 November. Alhamdulillah 5 years journey with him, dikurniakan 2 orang anak yang comel dan aktif.

Jom tengok apa menu yang kami order.



Ambience Kulcat diwaktu malam berkonsepkan malap dan redup dengan bantuan lampu downlight. Interior design Kulcat dipenuhi gambar,lukisan dan grafitti yang menarik. If you all bercadang untuk makan sambil study di sini, sangat tidak digalakkan sebab nanti boleh jadi rabun.heheheh
Sue order Pan Seared seabass
Sue memilih Pan seared Seabass berharga RM 30 sepinggan. Kulit seabass tu sangat crispy dan isinya memang sangat manis. Ditambahkan lagi dengan mashed potato dan sauce yang betul-betul membangkitkan selera.
En husband pilih ribeye steak
Disebabkan lighting yang romantik, saya kelihatan gelap.hehehehe
Rosha pula memilih Ribeye steak berharga RM 35 sepinggan. Bagi Sue, ribeye steak di Kulcat boleh tahan sedap. If you all peminat steak, go to Meat U here restoren di Wangsa maju. Di sana you alk boleh pilih steak mengikut citarasa you all.

What about dessert?
Chocolate Mud Pie
Arrays of desserts
Haaa....our choice of dessert is Chocolate Mud Pie berharga RM 9. Dah lama teringin nak makan Choc Mud Pie ni. Ada banyak lagi dessert yang menarik seperti pecan and almond pie, red velvet cake dan banyak lagi yang memang menaikkan tahap gula dalam darah.hehehhe

So if you all kebetulan berada di TTDI, jangan lupa singgah makan di Kulcat Bario TTDI.

XOXO,

Suhaili isa
012-6842560

Friday, November 21, 2014

Bahaya scoliosis atau tulang belakang bengkok

Assalam readers,

Sue baru pulang dari berjumpa client yang dah pakai premium beautiful selama 5 tahun. Tujuan berjumpa untuk sesi konsultasi percuma dan after sales service percuma. Nak dipendekkan cerita, set Premium beautiful client beli dari agen yang tidak terlatih menyebabkan dia tak selesa. Alhamdulillah tadi dapat bantu beliau untuk membetulkan postur badan dengan size yang sesuai dan cara pakai premium beautiful yang betul.


Do you know that premiumbeautiful helps to takes care of your health? 



Client hari ini merupakan pesakit scoliosis yang di tahap semakin kritikal kerana bila beliau berjalan; badan senget ke sebelah kanan badan.Pakar tulang belakang sarankan beliau untuk pakai bengkung atau alat yang boleh menjaga postur tubuh yang betul supaya tulang belakang tidak semakin bengkok dan mencederakan organ dalaman.



Pakar juga ada sarankan beliau menjalani pembedahan. Cuba bayangkan kos pembedahan mungkin menelan belanja puluhan ribu ringgit. Haaaa...pentingkan Premium Beautiful ni?


Kenapa Premium Beautiful?



Premium beautiful direkabentuk dan diiktiraf oleh Pakar tulang belakang Amerika Syarikat dan Kanada. Jadi, bagi mereka yang mengalami masalah scoliosis, slip disc, sakit pinggang dan sebagainya; boleh hubungi Sue 012-6842560 untuk sesi konsultasi dan percubaan Premium Beautiful percuma.



Salam sayang dan jaga kesihatan ye semua,



Suhaili isa

www.suerizal.com



premium beautiful


premium beautiful


Wednesday, November 19, 2014

Testimoni akhir tahun Premium Beautiful & Set Kurus

Assalam semua...haaa nak tengok tak kompilasi testimoni terhebat akhir tahun Premium Beautiful dan Set Bajetkurus oleh #gengdiet?


Apa #gengdiet tu? Mereka merupakan pengguna konsisten Premium Beautiful body shaping lingerie dan set bajet kurus untuk detoks badan dari segala lemak,kolesterol dan toksin. Jom tengok hebatnya kesan Premium Beautiful bersama Set BajetKurus.



Set bajet kurus terdiri dari 1kotak Mineral coffee untuk mengenyangkan perut dan melancarkan sistem pelawasan, 1 botol garlic untuk membakar lemak dan sebotol BValfalfa untuk singkirkan lemak dan kolesterol. Satu set hanya RM 135 sahaja.  Sebarang pembelian hubungi Sue 012-6842560. Jom kita tengok testimoni.



Salam sayang semua...











Tuesday, November 18, 2014

6 makanan untuk perut kempis dan buang kolesterol

Assalam semua, semua orang risau dengan tahap kolesterol dalam darah. Jangan ingat orang kurus tiada kolesterol ye. Orang kurus mungkin lebih banyak kolesterol jahat berbanding orang berbadan gempal.

Jom Sue nak share makanan yang boleh membantu menyerap dan menyingkirkan kolesterol dalam darah.

1. Bawang Putih.

Bawang Putih telah digunakan sebagai bahan semulajadi yang memcegah arteri koronari dari menjadi keras disebabkan oleh pembentukan plak iaitu kolesterol dalam darah. Bawang putih juga berfungsi untuk merawat penyakit hati, darah tinggi, buang angin dalam badan serta meningkatkan metabolisma badan.

               Bawang putih mempunyai bau yang kuat, amalkan pengambilan Garlic tablet tanpa bau

2. Anggur Merah

Anggur Merah mempunyai kandungan semulajadi yang membantu menurunkan paras kolesterol tidak baik dalam darah.



3. Oat

Amalkan sarapan pagi bersama oat. Oat dapat menyerap dan menurunkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 5.3% dalam masa 6 minggu.



4. Ikan Salmon

Ikan Salmon, sardin dan herring boleh membantu menaikkan paras kolesterol baik dalam darah sehingga 4%. Asid lemak omega 3 dapat menjaga kadar kolesterol agar tetap terkawal dan boleh mencegah penyakit strok dan jantung.

5. Bayam

Sayur bayam mengandungi sekitar 13 sebatian flavonoid yang menjauhkan anda dari kanser, sakit jantung dan osteoporosis. Bayam mengandungi lutein yang menjaga arteri koronari dari tersumbat.

6. Minyak Zaitun

Minyak zaitun melindungi jantung dengan membantu menurunkan paras kolesterol, trigliserida dan kolesterol LDL tanpa menurunkan paras kolesterol baik.

Tetapi ada makanan tertentu yang sangat mahal harganya untuk kita ambil sebagai makanan harian contohnya ikan salmon, minyak zaitun dan semestinya bukan semua orang mampu menelan oat setiap hari.

Amalkan pengambilan 3 makanan tambahan yang boleh membantu mengurangkan kolesterol dalam darah serta pantas menurunkan berat badan iaitu:-

1. Mineral coffee dengan garambuluh setiap pagi dan petang untuk cuci lemak dan kolesterol.

2. 2biji Garlic tablet untuk bantu buang angin dalam badan dan elak kolesterol membeku dalam salur darah.

3. Segelas BValfalfa bersamaan dengan 1kg bayam yang membantu singkirkan kolesterol dan lemak.

Jadi amalkan set bajet kurus ini untuk mencegah pembentukan kolesterol dan mengurangkan kolesterol dalam darah. Satu set tahan untuk 2-3 bulan. 

Selamat mencuba!!!

XOXO,

Suhaili isa
012-6842560

Thursday, November 13, 2014

Fakta wajib anda tahu tentang Premium Beautiful

Premium Beautiful Elegance- new series of Premium Beautiful
1. Premium Beautiful Classic ( black series) telah berada di pasaran Malaysia selama 22 tahun bermula tahun 1992 lagi. Produk yang bagus sentiasa kekal di pasaran untuk jangka masa yang lama.

2. Harga Premium Beautiful masih sama dari tahun 1992 sehingga tahun 2014, walaupun harga minyak dunia telah meningkat berulang kali. Apa barang atau produk yang anda tahu harganya masih sama seperti 22 tahun yang lepas?

3. Fabrik akwatek dan Akwadyne di import dari German. Mengadaptasikan teknologi Far Infra Red dari Jepun melalui silika yang disuntik ke dalam fabrik dan dijahit di kilang Taiwan dan Korea.

4. Fabrik Akwatek dan Akwadyne mampu mengawal suhu badan pemakai mengikut persekitaran. Bila panas, Premium Beautiful bantu sejukkan badan. Bila sejuk, Premium Beautiful bantu hangatkan badan. Pakaian dalam biasa pula apa teknologi yang didatangkan?

5. Pemakaian konsisten 8 jam sehari mampu membakar sehingga 600 kalori dan membantu menyingkirkan peluh asid dan toksik dalam badan. Ajaibnya baju dalam pun boleh bakar lemak dan buat detoks.

6. Direka khas untuk menjaga 70% kesihatan dan 30% kecantikan si pemakai.

7. Fabrik premium beautiful tidak akan mengembang, lusuh atau luntur warna sepanjang hayat dan mengikut spesifikasi ISO.

8. Premium Beautiful didatangkan dengan waranti seumur hidup untuk sebarang kerosakan. Telefon sahaja mana-mana agen yang berdaftar untuk urusan servis Premium Beautiful dengan percuma.

9. Premium beautiful dapat membantu mengurangkan berat badan dalam masa 1-6 bulan. Pada awal penggunaan, FIR bertindak memecahkan angin dalam badan. Lemak berlebihan ditolak pada tempat asalnya dan dipecahkan oleh FIR. Pemakaian secara teratur membantu mengawal selera makan. Oleh itu bekalan lemak lama yang tersimpan dalam badan akan dibakar menjadi tenaga.


10. Air perlu diminum sebanyak 3liter sehari untuk mempercepatkan proses turunkan berat badan.

Semoga 10 fakta di atas dapat membuka minda anda semua.
Untuk sebarang pertanyaan dan percubaan percuma, sila hubungi 012-6842560.

Salam sayang,
Suhaili isa

Wednesday, November 12, 2014

Mello yello bakery

Assalam readers,
Hari ni terlebih rajin pula update blog. Petang tadi lepas bakar biscotti, we all keluar pula ke Ativo bandar sri damansara nak cari donut gebu. Bakery best di Ativo tu namanya Mello Yello.

Apa yang best kat sini? Sue suka donut gebu,durian crepe, pies,sandwich dan juga scones.

Sprinkle donut
Sausage puff

Ni antara yang kami order petang tadi. Donut for the kids dan puff for the queen. Latte dan machiato pon sedap di sini. Apa yang betul-betul menambat hati ialah barisan roti buku yang dibakar panas seperti baguette, oat bread, wholemeal, charcoal dan macam-macam lagi.

Kalau datang ke bandar sri damansara jangan lupa singgah Ativo ye. Bolehla contact Sue kita mengopi dan mengeteh sama-sama.

Special promotion from mello yello

Salam sayang,

Suhaili isa

012-6842560

Ibu berkerja dari rumah

Dah masuk 8 bulan Sue bergelar " work at home mother" atau singkatannya WAHM. Jadual bekerja memang totally berubah berbanding zaman berkerja 8-9pm. Haa...lama kan waktu berkerja sebagai engineer memang tak tentu masa. Buat masa sekarang, Sue banyak ambil freelance job dan fokus pada bisnes yang dah makin kukuh ni.

Selalunya Sue bangun pada pukul 6.30 pagi untuk uruskan diri. Memandangkan anak-anak dah besar sikit, so ada la masa terluang untuk merawat diri sebelum sibuk. Pukul 7.30 pagi Arfa dan Husna dah bangun dan request for breakfast. Bila kids dah bangun, cabaran pertama untuk buat kerja sambil ada gangguan. Kadang-kadang paper work habis diconteng anak-anak.

By 11.30 am, Sue prepare food for lunch dan terus merangkap dinner. Sekarang ni bila dah belajar memasak, skills memasak tu makin cepat. 3 dishes boleh siap dalam 1 jam je. Usually by 1pm, Sue dah keluar rumah untuk hantar kids transit rumah mak Sue di Batu Caves. Jadual bisnes bermula dari pukul 1pm sampai 10pm kalau appointment full. 

Apa yang seronok kehidupan sekarang,waktu kerja lebih fleksibel. Kesihatan anak-anak dan Sue yang dulu selalu migrain teruk pon dah beransur kurang. Boleh dikatakan tak menyesal buat keputusan berhenti kerja setelah 7 tahun hidup makan gaji dan berkerja untuk orang lain. 

It's just not my style from the beginning. Working to build wealth for other people. Ada yang perli, rugi berhenti kerja. But for me,7 years of experience in construction industry gave me the opportunity to learn new things. I worked for knowledge and the reason I buat bisnes disebabkan I sukakan cabaran. Sue suka something yang boleh menggerakkan otak untuk berfikir secara kreatif.

Oppsss...terpanjang lebar pulak syarahan. Ok,sambil kids tengok kartun Sue nak ke dapur prepare homemade biscotti my 1st attempt. Malam ni proceed with appointment dengan client yg nak tahu pasal bioseleza

Monday, November 10, 2014

Sneak peek of MUT 22 years of Achievement

Assalam readers,
This is a sneak peek entry of Majlis Ulang Tahun Syarikat ke-22 held at MIECC Seri Kembangan 8th Nov 2014. So let's the preview begins!!
Tentative event
Hai-o was establish on 1992 and from there began a journey of pains and gains until it luxurious year 2014, 22 of awesome years and continue to prosper.
Thank you Malaysia and thank you all my clients. You helped to contribute to our country's income at 12 billion Ringgit this year just from network marketing business.
If you have dreams, show it and work towards your dream. "My dreams, My destiny"
Menteri KPDNKK Dato Seri Hasan Malek berucap
CDM Hanis haizi my mentor receive Innovative award of 100 millions sales in 5 years




So wait for the full article of Majlis Ulangtahun ke-22 Hai-o Marketing soon.
Happy Monday everyone.
Love,
Suhaili
(www.suerizal.com)

Wednesday, November 5, 2014

Travelog - Taiwan in July 2011

Assalam semua, Sue baru balik pakaikan Premium Beautiful kepada client untuk free fitting. Ye betul sebelum beli PB, kita perlu cuba secara percuma untuk rasa material dan keselesaannya.


Jadi hari ini nak update tentang Taiwan pada musim panas. Those yang dah pergi Taiwan mesti rasa seronok. 



Taiwan Airport

Bandar taiwan siang hari. Ada KFC & McD tapi Non-halal
Actually free trip ke Taiwan ini atas urusan kerja. Sue pergi bersama 2 orang bos untuk melawat kilang. Kami tinggal di Landmark Inn Hsin Chuang New Taipei Hotel bertaraf 4 bintang. Makanan di hotel ini menyediakan halal food di restoren. Menu breakfast antaranya ialah telur rebus, roti, pau,scramble egg dan pastries.

Deluxe room


Bathroom area

Hari pertama dapat melawat ke Taipei 101 mall. Taipei 101 merupakan bangunan tertinggi di Taiwan. Shopping mall nya bertaraf Pavillion dan KLCC di Kuala Lumpur tetapi dengan designer outlet yang lebih banyak dari Malaysia. 


Taipei from below
Taipei 101 mall banyak designer outlet yang takde di Malaysia




Hari ke-2 sehingga ke-4, kami banyak menghabiskan masa melawat kilang dan bermesyuarat. Antara tempat menarik yang kami lawati ialah kawah gunung berapi, temple of God of earth dan taman geologi park Taiwan. Jom tengok tempat menarik di Taiwan.













Kalau dari segi makanan halal, sedikit susah untuk mencarinya. Selama 4 hari di sana, Sue banyak makan seafood, steamboat dan pancake.


Seafood platter

Prawn starter

Pancake lunch with tuna
Kalau diberi peluang pasti akan kembali ke Taiwan pada musim bunga dan musim sejuk pula. Kalau ke Taiwan jangan lupa minum Chatime ye. Dan rasa buah tembikai mereka yang sangat besar.


tembikai taiwan
Ok Sue nak bersiap jumpa bisnes partner untuk sesi turunkan ilmu dan memantau progress bisnes rakan kongsi. Tak susah buat bisnes ni, yang penting mesti selalu rujuk pemimpin yang berjaya.

Salam sayang,
Suhaili
(www.suerizal.com)