Posts

Showing posts from October, 2014

Kenapa lelaki suka wanita kurus

Image
Assalam hi morning readers,Harini nak cerita mengapa lelaki suka wanita kurus. Kurus di sini bukanlah bermaksud kurus seperti model. Tapi lebih kepada berat yang ideal mengikut ketinggian badan.1. Perempuan kurus atau berat badan ideal lebih sihat tubuh badan dan kurang diserang penyakit jantung, diabetes, kolesterol tinggi, sakit sendi dan paling utama kaki kurang bengkak.2. Perempuan yang kurus lebih mudah didukung suami berbanding perempuan berbadan besar. Confirm suami lagi sayang.3. Lelaki suka perempuan yang kurus kerana dia tahu perempuan kurus berusaha untuk menjaga penampilan dan bukanlah perempuan yang bersifat cincai atau sambil lewa.4. Perempuan dengan berat badan yang ideal senang untuk dipeluk oleh suami sekaligus memanjangkan umur suami dengan 5 saat pelukan.5. Ada separuh suami malu apabila isterinya gemuk sedangkan isteri kawan yang lain kurus. Kita pun tak boleh nak halang perasaan suamikan? Jadi berusahalah untuk kurus bila suami kita ni dah mula malu nak bawa kita …

Virus ebola dan simptomnya

Image
Assalam readers,
Lama tak update blog disebabkan masalah teknikal. Baru sahaja dengan berita kisah wabak virus ebola.Tahukan anda virus ebola tiada rawatan khusus? Virus ebola berlaku di bahagian barat afrika. Jom tengok apa simptom-simptom virus ebola. Antara simptom yang perlu kita perhatikan ialah:-1. Demam panas
2. Cirit birit berdarah
3. Batuk dan sakit tekak
4. Pendarahan organ dalaman atau luaran
5. Muntah
6. Berat badan turun mendadak
7. Sakit kepala dan sakit otot
Tanda paling kronik virus ebola ialah apabila tubuh badan timbul ruam badan yang teruk serta berair. Pada tahap yang kronik, pendarahan akan berlaku dari hidung, mata,telinga dan organ dalaman akan mula pendarahan.Apakah langkah pencegahannya?1. Pakai penutup mulut sekiranya berada di tempat awam.
2. Basuh tangan dengan agen pembasmi kuman.
3. Jangan berada di kawasan yang dipenuhi warga asing terutamanya warga afrika.
4. Elakkan melawat negara Afrika buat sementara waktu.Semoga kita sama-sama mengamalkan kebersihan d…

Eclipsstore_boutiquecafe "onlinefood seller vendor"

Image
Assalam readers semua,


Dapat juga update entry terbaru bulan ni. Ok harini nak review Eclipsstore_boutiquecafe. Ia merupakan satu butik untuk online food seller promosikan produk mereka. Terletak di Dolomite Batu Caves, butik ini menawarkan banyak jenis makanan, pakaian, tudung,shawl dan aksesori seperti kasut, handbags, skincare,makeup dan bermacam lagi barangan.




Untuk mereka yang pertama kali jejak kaki ke butik ini, jangan lupa untuk mencuba signature dessert mereka Puding Schadut dan Susu Kochak. Jom kita tengok apa yang menarik di Eclipsstore_boutiquecafe. 








Now jom tengok vendor makanan yang menarik hati pula. Banyak makanan sejuk dan kering dipamerkan di Eclipstore. 







Apa yang Sue dah try sedap dan sangat perlu dicuba ialah shepherd pie, spagetti meatball dan bread pudding with vanilla sauce. Lepas ni maybe nak try sambal hitam and cakes pula. Pastikan beli Susu kochak dan Pudding sedut ya. Jom tengok aksi arfa,husna dan kami di eclipsstore.







So if you all happen to be at Batu Caves ar…

Avillion Admiral Cove Port Dickson

Image
Assalam hi readers,

Macam mana cuti hari raya haji you all? Semoga dimanfaatkan dengan sebaiknya bersama keluarga tercinta. Sue dan family beraya di Kuala Lumpur bersama parents Sue. Hari raya kedua kami bertolak ke Port Dickson untuk short trip family vacation.


Memilih untuk menetap di Hotel Avillion Admiral Cove memang sangat menenangkan. Jom tengok apa yang best di Admiral Cove Port Dickson.



4 star hotel di Port Dickson yang memiliki private beach, kawasan untuk kapal berlabuh serta pembaikan kapal. 



Jom tengok lobby dan studio room yang kami pilih untuk bermalam. Bilik kami terletak do bahagian View Room Area. Bangun pagi je boleh tengok pemandangan laut yang luas serta bot mewah yang berlabuh di kawasan dok.


Jom tengok studio room yang kami pilih. Studio room Avillion disediakan dengan satu King Size bed yang empuk, satu day bed, workstation area, bathroom area dengan bathtub yang besar dan pantry area. Berkonsepkan Japanese, wooden sliding door memisahkan antara bedroom dan living…

JTXAirtracker bantu jimat minyak

Image
Subsidi Petrol dikurangkan bermula 2 Oktober 2014 dan pada 1 Disember subsidi petrol terus dihapuskan....you all terkejut tak dengan tindakan drastik ni? Ada yang pening kepala tak memikirkan kos sara hidup yang bakal meningkat?
Actually we the Glampreneur dah tahu news harga minyak nak naik ni since June 2014. Alhamdulillah ramai yang dah ambil peluang buat persediaan awal kumpul duit minyak dengan JTXAIRTRACKER. Apa JTXAIRTRACKER?
Bagaimana JTXAirtracker membantu anda menjimatkan petrol?
AT membantu memecahkan molekul udara yang besar menjadi molekul yang lebih kecil supaya bahan api dapat dibakar dengan sempurna tanpa berubah bentuk menjadi asap kereta. You all tahu tak asap kereta tu dari PETROL korang isi? 
Contohnya; 

1. You all isi minyak RM 10 sehari. 2. 70% atau RM 7 je bahan petrol yang dibakar sempurna untuk menggerakkan kereta anda. 3. Baki 30% yang bersamaan dengan RM 3 jadi asap kereta disebabkan partikel udara yang terlalu besar dan pembakaran enjin yang tak optimum.
Wow...rupa…