Friday, October 31, 2014

Kenapa lelaki suka wanita kurus

Cara kuruskan badan

Assalam hi morning readers,

Harini nak cerita mengapa lelaki suka wanita kurus. Kurus di sini bukanlah bermaksud kurus seperti model. Tapi lebih kepada berat yang ideal mengikut ketinggian badan.

1. Perempuan kurus atau berat badan ideal lebih sihat tubuh badan dan kurang diserang penyakit jantung, diabetes, kolesterol tinggi, sakit sendi dan paling utama kaki kurang bengkak.

2. Perempuan yang kurus lebih mudah didukung suami berbanding perempuan berbadan besar. Confirm suami lagi sayang.

3. Lelaki suka perempuan yang kurus kerana dia tahu perempuan kurus berusaha untuk menjaga penampilan dan bukanlah perempuan yang bersifat cincai atau sambil lewa.

4. Perempuan dengan berat badan yang ideal senang untuk dipeluk oleh suami sekaligus memanjangkan umur suami dengan 5 saat pelukan.

5. Ada separuh suami malu apabila isterinya gemuk sedangkan isteri kawan yang lain kurus. Kita pun tak boleh nak halang perasaan suamikan? Jadi berusahalah untuk kurus bila suami kita ni dah mula malu nak bawa kita jumpa kawan2 dia.

Ok sampai sini sahaja entry tentang kurus. Berat badan yang ideal dapat mengelakkan banyak penyakit bahaya atau penyakit orang kaya yang disebabkan oleh terlebih makan.

Bayangkan kos rawatan untuk dialisis, penyakit jantung, buah pinggang dan kencing manis menelan belanja puluhan ribu. Jadi jagalah kesihatan badan kita ya.

Salam sayang,
Suhaili

Monday, October 27, 2014

Virus ebola dan simptomnya

Assalam readers,
Lama tak update blog disebabkan masalah teknikal. Baru sahaja dengan berita kisah wabak virus ebola.

Tahukan anda virus ebola tiada rawatan khusus? Virus ebola berlaku di bahagian barat afrika. Jom tengok apa simptom-simptom virus ebola.

Antara simptom yang perlu kita perhatikan ialah:-

1. Demam panas
2. Cirit birit berdarah
3. Batuk dan sakit tekak
4. Pendarahan organ dalaman atau luaran
5. Muntah
6. Berat badan turun mendadak
7. Sakit kepala dan sakit otot

Tanda paling kronik virus ebola ialah apabila tubuh badan timbul ruam badan yang teruk serta berair. Pada tahap yang kronik, pendarahan akan berlaku dari hidung, mata,telinga dan organ dalaman akan mula pendarahan.

Apakah langkah pencegahannya?

1. Pakai penutup mulut sekiranya berada di tempat awam.
2. Basuh tangan dengan agen pembasmi kuman.
3. Jangan berada di kawasan yang dipenuhi warga asing terutamanya warga afrika.
4. Elakkan melawat negara Afrika buat sementara waktu.

Semoga kita sama-sama mengamalkan kebersihan diri dan terus berjumpa doktor sekiranya ada tanda-tanda seperti yang telah disenaraikan di atas.

Pastikan you all basuh tangan dengan sabun dettol atau marine essence beauty bar. Garam buluh yang terkandung dalam sabun tersebut dapat membunuh bakteria 99.9%.

Salam sayang,
Suhaili
(www.suerizal.com)

Tuesday, October 14, 2014

Eclipsstore_boutiquecafe "onlinefood seller vendor"

Assalam readers semua,


Dapat juga update entry terbaru bulan ni. Ok harini nak review Eclipsstore_boutiquecafe. Ia merupakan satu butik untuk online food seller promosikan produk mereka. Terletak di Dolomite Batu Caves, butik ini menawarkan banyak jenis makanan, pakaian, tudung,shawl dan aksesori seperti kasut, handbags, skincare,makeup dan bermacam lagi barangan.





Untuk mereka yang pertama kali jejak kaki ke butik ini, jangan lupa untuk mencuba signature dessert mereka Puding Schadut dan Susu Kochak. Jom kita tengok apa yang menarik di Eclipsstore_boutiquecafe. 








Pudding Schadut yang dinikmati di dalam botol
Susu kochak pelbagai perisa

Now jom tengok vendor makanan yang menarik hati pula. Banyak makanan sejuk dan kering dipamerkan di Eclipstore. 






kenyang makan shepherd pie, susu kochak dan puding schadut


Apa yang Sue dah try sedap dan sangat perlu dicuba ialah shepherd pie, spagetti meatball dan bread pudding with vanilla sauce. Lepas ni maybe nak try sambal hitam and cakes pula. Pastikan beli Susu kochak dan Pudding sedut ya. Jom tengok aksi arfa,husna dan kami di eclipsstore.


our 1st visit here 

kakak arfa rambang mata nak pilih 



Eh ada Tom la...favourite adik husna


Enciki husband pun suka ke Eclipstore dan carik cream puff leleh
So if you all happen to be at Batu Caves area, jemputla singgah ke Eclipstore Boutique cafe yang terletak di Plaza Dolomite Batu Caves. Jangan lupa contact Sue, mana tahu nanti Sue belanja. hehehehehe...

XOXO,

Suhaili Isa
www.suerizal.com

Thursday, October 9, 2014

Avillion Admiral Cove Port Dickson

Assalam hi readers,


Macam mana cuti hari raya haji you all? Semoga dimanfaatkan dengan sebaiknya bersama keluarga tercinta. Sue dan family beraya di Kuala Lumpur bersama parents Sue. Hari raya kedua kami bertolak ke Port Dickson untuk short trip family vacation.



Memilih untuk menetap di Hotel Avillion Admiral Cove memang sangat menenangkan. Jom tengok apa yang best di Admiral Cove Port Dickson.




4 star hotel di Port Dickson yang memiliki private beach, kawasan untuk kapal berlabuh serta pembaikan kapal. 

avillion admiral cove



Jom tengok lobby dan studio room yang kami pilih untuk bermalam. Bilik kami terletak do bahagian View Room Area. Bangun pagi je boleh tengok pemandangan laut yang luas serta bot mewah yang berlabuh di kawasan dok.


Hotel Lobby area yang sangat kreatif. Katil lama dijadikan tempat menunggu

Guest Area
Jom tengok studio room yang kami pilih. Studio room Avillion disediakan dengan satu King Size bed yang empuk, satu day bed, workstation area, bathroom area dengan bathtub yang besar dan pantry area. Berkonsepkan Japanese, wooden sliding door memisahkan antara bedroom dan living area.

Studio room facing the sea

small hall area in hotel room

Pantry area and workstation

Bathroom

Jom tengok apa aktiviti yang menarik di sekitar kawasan Avillion Admiral Cove Port dickson. Avillion admiral Cove mempunyai pantai persendirian khas untuk tetamu hotel. Apa yang membuatkan Sue tertarik dan jatuh cinta dengan hotel ni ialah, kebersihan, keindahan pantai dan fasiliti hotel yang lengkap disediakan seperti gymnasium, children playroom area, babysitting services dan banyak lagi.

Private beach untuk tetamu hotel

Swimming pool area for kids and adults

Kolam ikan 
 
Sunset View yang menarik
Antara aktiviti menarik yang disediakan oleh pihak hotel ialah:-

1. Tough Nation including Flying fox, Abseiling and climbing
2. Marina activities - Cruise, Sailing, fish feeding & walk on pontoon
3. Water sports - boat rides, jet ski, fishing trip, crab hunting, kayak & snorkelling
4. Recreational activities - Archery, bicycle, KMX, paddle boat, volleyball, waterball and yoyo car

Jadi bagi mereka yang masih tercari-cari tempat untuk menginap di Port dickson, pilihla Avillon Admiral Cove sebagai satu destinasi penginapan terbaik melepaskan tekanan dan hiruk pikuk bandar Kuala Lumpur.

Bergambar sebelum check out

XOXO,

Suhaili Isa
www.suerizal.com


Thursday, October 2, 2014

JTXAirtracker bantu jimat minyak

Subsidi Petrol dikurangkan bermula 2 Oktober 2014 dan pada 1 Disember subsidi petrol terus dihapuskan....you all terkejut tak dengan tindakan drastik ni? Ada yang pening kepala tak memikirkan kos sara hidup yang bakal meningkat?

Actually we the Glampreneur dah tahu news harga minyak nak naik ni since June 2014. Alhamdulillah ramai yang dah ambil peluang buat persediaan awal kumpul duit minyak dengan JTXAIRTRACKER. Apa JTXAIRTRACKER?

Keratan akhbar tentang JTX Airtracker
Bagaimana JTXAirtracker membantu anda menjimatkan petrol?


 AT membantu memecahkan molekul udara yang besar menjadi molekul yang lebih kecil supaya bahan api dapat dibakar dengan sempurna tanpa berubah bentuk menjadi asap kereta. You all tahu tak asap kereta tu dari PETROL korang isi? 

Contohnya; 

1. You all isi minyak RM 10 sehari.
2. 70% atau RM 7 je bahan petrol yang dibakar sempurna untuk menggerakkan kereta anda.
3. Baki 30% yang bersamaan dengan RM 3 jadi asap kereta disebabkan partikel udara yang terlalu besar dan pembakaran enjin yang tak optimum.

Wow...rupanya selama ni kita semua orang kaya, RM 3 sehari untuk beli asap kereta. You all yang rasa kekurangan duit gaji tu, eloklah collect balik duit asap sebab rugi sehari RM 3 duit lesap, kalau sebulan dah RM 90 duit lesap, kalau setahun??? 


 Apa fungsi lain JTX Airtracker selain menjimatkan minyak?



Apa award yang telah dimenangi oleh AT? Yelah kan kita mesti nak tahu produk ni betul ke jimat minyak sebelum beli. Disebabkan itu lah produk AT ini telah dikaji oleh mereka yang pakar termasuk SIRIM. AT memenangi GOLD Award di IITEX konvensyen inovatif antarabangsa. 



Dah tahu pasal latarbelakang produk, jom kita tengok pula testimoni produk.



So if you all nak tengok dan test JTXAirtracker for free, do contact me untuk demo JTX Airtracker ye.

Suhaili isa
012-6842560


 Psstt... i save RM 300 monthly my petrol cost dengan Perdana V6 2.0 daily use.   

Salam sayang,
www.suerizal.com