Tuesday, September 30, 2014

Green Leaders Academy Malaysia - melatih usahawan muda

Assalamualaikum readers, how are you today? It has been a year since I started my business as a glampreneur. At exactly this date a year before, I was at telok panglima garang, fitting my 1st ever premium beautiful client. At that time I was 25 days in confinement period.

Buat bisnes dengan GLAM ni sangat mudah kerana 80% menggunakan online system yang sangat mudah. My 1st premium beautiful client was an unknown person who I met from blog. So macam mana kami berbisnes secara online dan menghasilkan berjuta-juta hasil jualan dalam sebulan?





1. Start your online business with product of your choices. Premium beautiful, biovelocity sleepmate, marine essence beauty range, mineral coffee, bioseleza or bbplus collagen.

2. Hadiri setiap kelas dan seminar yang diadakan secara percuma untuk semua glampreneur.

3. Selalu rujuk dan berbincang dengan mentor untuk set target, tindakan yang perlu dilakukan dan post mortem.

4. Bantu rakan kongsi yang lain untuk berjaya sama seperti kita.

Product Training Class

                   Seminar keusahawanan khas untuk para usahawan


                                     Free blogging class provided



       O-group bersama team dan mentor, waktu berkongsi idea bisnes


Latihan menjawab pertanyaan client
O-group sesi berkongsi idea bisnes sesama rakan kongsi di hotel PNB Darby Park

Bekerja dan berbisnes dalam kumpulan sangat seronok dan senang. Apa yang anda perlu lakukan untuk berjaya ialah hanya TIRU tindakan mereka yang dah berjaya. Even we work hard, we have fun time together too. Jom tengok event bisnes yang sememangnya membantu melegakan tekanan.















Free oversea trip 2 kali setahun memang selalu dinantikan. Memang best bila ramai yang pergi. Bukan hanya mentor sahaja, tetapi sesiapa sahaja boleh pergi asalkan berjaya harungi cabaran yang diberikan.



Jadi apa tunggu lagi, ambil peluang sebagai glampreneur sekarang juga.

1. Online medium bisnes
2. Modal fleksibel mengikut kesesuaian anda
3. Free coaching dan mentor
4. Tabung kereta minimum RM 1000 sebulan
5. Income extra bermula RM 1000- RM XXX,XXX sebulan
6. Trip melancong percuma 2 kali setahun

Do call me now for business preview 012-6842560

Salam sayang,
Suhaili isa









Wednesday, September 24, 2014

A day spend together at the park

Assalamualaikum readers,

Last week during Malaysia Day, we all satu family tetiba nak buat photoshoot test camera dslr baru cousin Sue. Memang sangat funny sebab we all ni memang dummies in photography. let's check it out gambar syok sendiri.


aksi mak dan anak yang over...

daddy with the kids...husna dah mula berjalan.

My mom yang sangat dikasihi
we all decided pergi ke taman tasek kepong je untuk dapatkan scenery lake dan hijau hutan rimba. Bukan selalu dapat berjalan hirup udara segar.




Daddy penyayang tunjuk kids fish and frog

Definitely a day well spent dengan penuh kasih sayang. Lagipun we all nak celebrate birthday husband on the 19th September sekali. So saja ambil gambar sebagai kenangan his 30th Birthday. Love you so much sayang...




Haaa...time kawin je dulu ambil gambar romantik..Ni nak ulang balik sejarah ambil gambar romantik lepas anak dah berderet. 

Ok now nak get ready for Flea Market at Gombak on 25th September 2014 di Pejabat Daerah Gombak. Anyone yang near gombak, do visit our booth esok ye. Ada pelbagai produk yang akan dipamerkan serta ask me for free business sharing on how to generate 4-5 figures extra income with GLAMPRENEUR.

Salam sayang,

Suhaili isa,
012-6842560

Tuesday, September 23, 2014

Diamond Night 2014

Being part of GLAMPRENEUR memang banyak event yang kami hadiri. Diamond night 2014 celebration adalah salah satu majlis berprestij pada 2014 yang diadakan untuk meraikan mereka yang bergelar Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager dan penerima anugerah Tabung Kereta.

www.suerizal.com

Ini merupakan majlis Diamond night pertama yang Sue hadari bagi meraikan mentor Sue DDM Norain nizar dan pasangan DSM Ezamshah. Ketika majlis ini berlangsung, Sue baru 8 bulan dalam bisnes. Jom tengok gambar menarik sepanjang majlis berlangsung.

www.suerizal.com
Hadir bersama Suami tercinta SM Rosharizal
www.suerizal.com
Bersama rakan-rakan kongsi Sue yang berlainan latarbelakang kerjaya

DDM Norain nizar, mentor Sue yang diraikan pada malam itu
Pasangan DDM Norain nizar, DSM Ezamshah turut menerima anugerah pada malam itu


Jom tengok apa yang mereka dapat sebagai tanda penganugerahan usahawan cemerlang bergelar Diamond ni. Sure you all terkejut...



Gelang emas dan pin emas you all....sapa taknak, dapat free je
Jom tengok lagi kemeriahan pada malam tersebut yang pastinya masing-masing menggayakan pakaian yang direkabentuk oleh fashion designers terkenal tanah air.

Mentor CDM Shaliza aziz bersama usahawan yang diraikan





More pictures yang vogue lagi....













Ok habis dah entry kali ini... Nak ambil mood untuk event terakhir tahun ini Majlis Ulang tahun syarikat ke-22 untuk meraikan Crown Diamond Manager iaitu  pangkat tertinggi dalam bisnes. Semoga berjumpa lagi pada entry berikutnya

Salam sayang,
Suhaili
(012-6842560)






Sunday, September 21, 2014

10 testimoni Premium Beautiful wajib lihat

Assalamualaikum, hari ni Ahad 21 September 2014. Sue berada di kampung halaman suami Perlis. A few business appointments harini di Penang dan Perlis. Entry harini nak share Top 10 testimoni Premium Beautiful yang wajib anda lihat perubahan mereka. 
" Premium Beautiful suits every body images. From Curvy to Straight "   

                                           No. 10 terbaik,Masalah kegemukan


No. 9 terbaik,masalah berat badan


No.8 terbaik,masalah perut gendut


No. 7 terbaik,testimoni ibu sebulan berpantang


No. 6 terbaik,perut boroi


No. 5 terbaik,badan ramping


No. 4 terbaik, ibu anak 2


No. 3 terbaik, instant shaping badan besar


No. 2, badan kurus tapi tak kemas dan menggelebeh


No. 1, turun 10 kg dalam masa 2 bulan


Ok cukup dah testimoni hebat buat tahun 2014 berakhir September ini. Kalau ada lagi, sue akan update ye. Oh ya, ramai yang tanya Sue ni jual premium beautiful tapi Sue pakai tak? Sue share pula testimoni diri sendiri dari berat 65kg turun kepada 53kg tanpa ubat diet.

Salam sayang,
Suhaili isa

(012-6842560)