Thursday, August 28, 2014

Little black flats

Hi...last week Sue ke The Curve with husband. Just strolling around sebab lama tak dating berdua. Sampai The Curve around 9pm, dah lewat so we all decided nak makan JohnnyRocket. Nak dijadikan cerita, ternampak Primavera outlet. So stop kejap survey kasut and test material. This is my 1st time beli Primavera, selalu Lewre dan Hush Puppies jadi pilihan. Yeay...best sangat sebab dapat beli this little black flats untuk daily use.




Tapak kasut selesa dan ada heels yang just nice untuk my jeans length dan skirt. You all pula what kind of flat shoes yang you all suka? Rasa lepas ni nak beli sneakers yang cute pula untuk pakai dengan jubah. Something like below 
picture ni. Ok tak pakai dengan jubah???




Then last wish to add to my shoes collection this year, nak grab Tod's loafer for me and husband. Sebab loafers ni sangat colourful. You all tengok je mesti excited nak beli and the material sangat best and comfortable. Macam gambar 
kat bawah ni. Cool tak???


Ok got to go...nak bantu business partner for her business presentation tonight.


Love,
Suhaili 




Monday, August 25, 2014

Testimoni Bioseleza Feminine Pad

In the last entry about Bioseleza,(Bioseleza sanitari pad merawat) Sue dah explain about the details and kelebihan feminine pad ini. Now jom kita tengok testimoni mereka yang dah menggunakan bioseleza ni.
Some feedback after the first day pakai bioseleza sanitary pad.
This testimoni pula about client yang ada cysts pada ovari. Cysts keluar dengan sendiri dengan bantuan ion negatif pada bioseleza, berfungsi untuk mencuci dinding rahim dan menyalurkan oksigen aktif kepada rahim.
Cysts seberat 0.5 kg keluar dari rahim client. Alhamdulillah lega hati dapat bantu masalah client.
Ini pula masalah keputihan teruk dan berbau yang menggugat keharmonian rumah tangga. Panty liner bioseleza didatangkan dengan fungsi nano silver untuk merawat kulat keputihan dan menghalang masalah kencing kotor.
Ada 96 keping campuran daysafe pad, nightsafe pad dan pantyliner untuk kegunaan 2-3 bulan.
So anyone nak place order starter pack bioseleza yang mengandungi:-
1. 1 pack daysafe 10pcs
2. 1 pack nightsafe 8pcs
3. 1 pack pantyliner 30pcs

At only RM 70 per kit. Setiap pembelian akan mendapat hadiah misteri bernilai RM 50. So apa tunggu lagi, do grab this opportunities now.

Salam sayang,
Suhaili
(012-6842560)

Friday, August 22, 2014

Side income- Dropship / Wakil Jualan

Assalam blog readers,

Sue nak buka peluang untuk rakan-rakan di luar sana yang perlukan side income atau nak tambah pendapatan bantu suami. Anda boleh memilih untuk menjadi :-



A) Dropshipper
- komisen bermula RM 3 - RM 200
- income seminggu bermula RM 50 - RM 200
- bantuan bisnes dari segi cara tingkatkan jualan, cara bisnes online dan 
product training.
- tak perlu keluar modal dan tiada yuran.
- hanya perlu aktif promote produk di media sosial.
- urusan pos akan dilakukan oleh Sue.

B) Wakil Jualan
- untung runcit 3% - 18%
- bonus 3% - 18%
- income mingguan bermula RM 200- RM 500
- latihan asas perniagaan, cara tingkatkan jualan, cara promosi, product training akan diberikan secara percuma.
- pakej melancong percuma 2-3 kali setahun.
- Modal rendah dan fleksibel.

Antara produk yang boleh anda promosikan ikut kesesuaian anda :


Bioseleza - feminine pad untuk kesihatan rahim



Produk kecantikan marine essence terdiri dari sabun marine essence untuk jerawat, panau, pencerahan ketiak,pelipat dan ekzema. Shampoo untuk rambut gugur, kulit kepala gatal dan kelemumur. Body wash untuk kulit lembut dan merawat ekzema berdarah.


Mineral coffee dengan garam buluh yang berfungsi untuk melegakan sembelit, merawat gastrik, untuk penurunan berat badan,migrain,darah tinggi dan kencing manis



BBplus collagen yang diformulasikan dari kolagen ikan laut dalam yang membantu untuk menghasilkan kolagen bawah kulit, merawat jerawat, merawat sendi dan juga sebagai pengganti makan malam bagi yang ingin diet.

Sekiranya anda berminat, sila whatsapp/sms SUE 012-6842560 segera butiran di bawah:-
1. Nama penuh
2. No telefon
3. Alamat rumah
4. Email address/ FB akaun/ Instagram/ Blog address

Semoga Sue dapat membantu anda menambah pendapatan keluarga..

Salam sayang,
Suhaili
(www.suerizal.com)


Malaysia Berkabung MH17

22 Ogos 2014, hari bersejarah untuk rakyat Malaysia. Hari berkabung untuk menghormati 20 jenazah kumpulan pertama mangsa MH17.
Pesawat boeing 747 MH 17 yang membawa penumpang seramai  298 orang telah ditembak jatuh di timur Ukraine oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.
Pesawat yang membawa 20 jenazah warga Malaysia bakal pulang ke tanah air pada pukul 9.50 pagi hari ini. Upacara penghormatan terakhir penuh istiadat bagi jenazah MH17 akan dijalankan di kawasan lapangan terbang KLIA Sepang, Selangor.
Berikut senarai nama 20 jenazah MH 17 yang di bawa pulang ke tanah air. Selamat pulang ke tanah air wira-wira negara. Selama 37 hari anda terpaksa menunggu untuk pulang ke Malaysia, akhirnya pulang juga ke tanahair, ke pangkuan waris, walaupun hanya jasad yang tidak bernyawa.
Al-fatihah untuk jenazah yang beragama islam, salam takziah buat semua waris keluarga jenazah MH17. Bersemadilah dengan aman.
Janji Allah pasti; Setiap yang hidup pasti akan menemui ajal. Muhasabah diri untuk menjadi muslimin dan muslimat yang berpegang teguh pada Allah SWT.
Salam takziah, selamat pulang wira negara. Terima kasih kerana pengorbanan anda, seluruh syarikat penerbangan dunia telah meningkatkan sistem keselamatan penerbangan.
Buat waris keluarga, tabahlah menghadapi dugaan ini. Allahuakbar

Friday, August 15, 2014

GLAM Event: GLAM Raya 2014



Selamat Hari Raya Aidilfitri semua. Tahun ini tahun pertama Sue beraya sebagai seorang usahawan Glampreneur. Alhamdulillah rasa meriah raya tahun ini. Tahun ini raya lebih bermakna dengan dikurniakan rezeki yang lebih, hubungan
 sesama saudara semakin rapat dan paling penting, Sue ramai kenalan dan kawan rapat lepas bergelar glampreneur.



GLAM Raya kali ini version potluck, so everyone termasuk CDM masing-masing masak dan bawak makanan. Haaa...gambar atas tu the diamond circle bergambar dengan makanan pada hari itu. Jom tengok pulak apa food yang best.




Kelas tak makanan we all? Ada rendang, spagetti, mini ketupat,laksa,nasi 
dagang,pulut kuning,dessert banyak gila. Sue buat puding mango tapi tak sempat nak snap picture dah habis.hehehe...yang best ada fresh strawberries 
from Cameron Highland siap chocolate tu. Sangatla CTDK...


Group thediamondcircle bersama foundernya..CDM Shaliza aziz an ex banker di HSBC yang transform into 5 figures mumpreneur bersama Green Leaders Group. Group kami ni sangat sporting dan happening. Masing-masing ada kerja dan gaji stabil tapi masih memilih untuk berniaga. Sebab apa? Sebab untuk 
simpanan masa depan keluarga dan pendidikan anak-anak. Tak kan lah selamanya nak pinjam duit PTPTN kan?



Both my mentors CDM Shaliza aziz dan DDM Norain nizar yang banyak mengasah dan mengajar Sue from Zero knowledge of business sampai sekarang ni. Masih banyak yang Sue perlu belajar untuk jadi usahawan berjaya seperti 
mereka dan juga belajar bagaimana menghasilkan ramai lagi usahawan berjaya seperti mereka. Sangat cantik bisnes ni sebab kita sama-sama bantu rakan-rakan untuk berjaya.


Ok inilah barisan Crown Diamond Managers yang banyak membantu kami dalam setiap liku bisnes. Mereka juga telah mengangkat taraf online bisnes ke tahap yang lebih tinggi. Masing-masing telah dipaparkan cerita kejayaan mereka 
didalam majalah dan akhbar seperti Nona, Hijabista, Harmoni, WWMagazine, Bella NTV7 dan banyak lagi. 

Seronokkan? More updates after this on produk jimat minyak. Kita semua mengeluh bila subsidi minyak dikurangkan. So ambil peluang grab produk ni. Penjimatan minyak sehingga RM 4000 dalam 2 tahun. See you all soon.

Love,
Suhaili isa
(www.suerizal.com)







Thursday, August 7, 2014

This is for Charity

Assalam blog readers,
Dalam kita bergembira sambut syawal, ada beberapa berita sedih yang Sue terima. Ada yang kematian suami saat menunggu masa kelahiran bayi,ada yang dalam kesempitan hidup,ada yang buntu untuk mencari rezeki bayi yang bakal lahir.
Entry ni sue upload untuk sesiapa yang ingin ambil kelengkapan bayi secara percuma je. Terhad satu gambar kepada seorang supaya adil ramai yang dapat. In sha Allah Sue akan upload lagi gambar barang untuk didermakan ye.
Carter's 0-3 month
Disney 0-3 months
Tollyjoy & Pureen 0-3 mos
Anakku 0-3 mos

Peter Rabbit & BabyGap 0-3 mos
Tollyjoy & GAP 0-3 mos
BabyGap nighties 0-3mos

Monday, August 4, 2014

Usahawan muda - Noradila nasir

Assalam and good morning readers,

Haaa....mesti ramai yang dah start kerja hari ni 4 ogos 2014. Mesti you all masih lemau dan tak bersemangat nak mulakan kerja sebab dah cuti seminggu kan? Alhamdulillah sekarang ni Sue dah ada masa kerja yang fleksibel.

Pagi ni nak cerita about my 1st business partner Noradila nasir. Seorang Senior Executive di syarikat multinasional,bergaji besar dan masih lagi nak buat bisnes dengan GLAM. Sebab apa buat bisnes ni? Sebab bisnes GLAM mampu untuk berikan FINANCIAL & TIME FREEDOM.



Foto ni,detik pertama Sue dan Dila hadirkan diri bersama menuntut ilmu bisnes di kelas GLAM. Point paling penting untuk berjaya dalam bisnes ialah ILMU kerana kami bermula bisnes tanpa minat yang mendalam dan juga tanpa ilmu. Lepas hadirkan diri ke setiap kelas bisnes, both of us jatuh cinta dan sangat minat untuk teruskan bisnes. Bayangkanlah income pertama Dila mencecah RM 6000 dari bisnes. Belum lagi tambah dengan gaji hakiki. Alhamdulillah...


Step ke-2, setiap usahawan baru akan diberikan orientasi,training dan juga diajar untuk setup blog bisnes secara percuma. Gambar atas ni, Sue bantu Dila untuk setup blog bisnes, do visit her blog at Noradila nasir Top Glampreneur


www.suerizal.com



Step 3 : Gambar atas ni pula Product training class yang diberikan percuma kepada setiap usahawan GLAM. Kalau kita nak jadi reseller produk yang bukan hasil ciptaan kita, kita perlu belajar tentang produk tersebut sehingga mahir. Bila cukup ilmu, pastinya usahawan dapat memberikan servis terbaik pada customer.

www.suerizal.com



Founder GLAM,iaitu CDM Hanis Haizi dan pasangan CDM Razali zain jutawan muda yang mengenggam pendapatan 6 angka sebulan banyak memberikan bimbingan,latih tubi,selok belok perniagaan dan pembakar semangat kepada semua glampreneur. Banyak aktiviti dan event yang dijayakan beliau untuk menaiktarafkan glampreneur.

Contohnya Event Beautiful Day by GLAM dengan kolaborasi pereka muda terkenal tanahair Rizman Ruzaini.

www.suerizal.com


Haa...gambar ni pula masa Sue teman dan pantau Dila untuk business presentation pertama beliau. Dalam bisnes ni, kita akan diajar oleh mentor untuk
asah skil komunikasi dan percakapan awam. Yelah, rata-rata kita orang melayu ni sangatla pemalu untuk bercakap dengan orang ramai. Tapi kalau kita tak latih bercakap dengan orang, tak kan kita nak bercakap dengan dinding pulak kan?

www.suerizal.com

Alhamdulillah gambar ni pula Sue dan Dila menerima penganugerahan untuk usahawan cemerlang bersama dila hanya 6 bulan kami berbisnes. In the middle picture tu mentor kami yang sangat banyak membantu dalam bisnes DDM Norain nizar. 

Oh ya...we all bakal naik pentas untuk ambil 2nd award anugerah usahawan cemerlang pada 6 September 2014 di Menara PGRM. Those yang nak datang meraikan kami berdua,inform Sue ye. Masuk percuma,ada free gift dan cabutan bertuah lagi.

www.suerizal.com

Ni pula reward yang Sue beri kepada Dila dan juga business partner Dila. Reward ni sebagai tanda penghargaan kepada mereka yang cemerlang dalam bisnes. Yes,our business are expanding very well. Muka happy dapat Chanel.

www.suerizal.com


We work hard and play hard too...This is the latest photo from our recent big event Diamond night 2014. Diamond night ni event besar yang meraikan kejayaan mentor-mentor kami dalam bisnes.

suhaili isa

So...if you all perlukan bantuan untuk extra income,extra savings,nak mulakan perniagaan with zero knowledge; Sue sedia membantu untuk coach dan guide step by step as a glampreneur. By the way, we are going to Vienna & Budapest for free next year. Care to join me to Europe ladies?


Salam sayang,
Suhaili
(www.suhailiisa.com)