Tuesday, July 29, 2014

Cara cepat turun berat dengan Premium Beautiful

Assalam blog readers,


Salam Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin buat semua!!! Alhamdulillah dah masuk 2 Syawal. Macam mana syawal you all? Mesti meriahkan? Sue masih lagi beraya di kampung suami di Perlis. In sha Allah Khamis ini, we all pulang ke Kuala Lumpur beraya bersama family Sue pula.


Mesti minggu pertama Syawal ni,sebolehnya you all simpan alat penimbang berat ni dalam store kan? Mimpi ngeri nak tengok jarum tu dekat angka 5 ke, 6 ke ataupun lebih dari 7 bulan syawal ni.

For those yang dah ambil peluang pakai premium beautiful, jom Sue share amalan pemakaian premium beautiful yang mempercepatkan proses turun berat badan. Sue percaya, ramai yang dah memiliki premium beautiful, tapi feedback you all; ala.... I pakai tak kurus-kurus pun. Jom Sue share tips dari mereka yang kurus dengan premium beautiful.

www.suerizal.com


Testimoni terbaru pengguna premium beautiful turun berat 5-10 kg dalam masa 2 bulan. Size pinggang dari 31inci kepada 28inci.
  • Dapatkan size premium beautiful yang sesuai dan selesa dengan badan anda dari agen yang terlatih. Size yang betul; apabila pemakaian satu set premium beautiful menampakkan ilusi pinggang ramping dan bentuk badan yang seimbang bila di pakai seperti gambar di atas.
  • Lakukan senaman tolak lemak supaya lemak yang bersepah di lengan,badan,perut dan peha dapat dialihkan dan dimampatkan ke tempat sepatutnya.
  • Disiplin diri untuk pakai premium beautiful 8 jam sehari. Pemakaian secara konsisten membakar lemak 400-500 kalori sehari. Sesuai untuk mereka yang kurang bersenam.
  • Minum lebih air masak. Semasa menggunakan premium beautiful, lemak akan dibakar dan menghasilkan peluh. Air perlu untuk cepatkan proses kurus (Mitos 1: Orang kata pakai PB ni badan gatal??? Bila berpeluh dan badan gatal, itulah tindakbalas FIR pecahkan lemak badan dan buang toksin. Kalau badan kurang toksin, tiada tindakbalas badan gatal)
  • Lakukan senaman ringan 3 kali seminggu. Contohnya, gunakan tangga di pejabat, park kereta jauh, amalkan seribu langkah minimum setiap hari.
  • Amalkan pemakanan seimbang dengan lebihkan sayuran,protein dan buahan. Kurangkan karbohidrat, lemak,gula dan kolesterol.
  • Jadikan rutin untuk berpuasa sunat Isnin dan Khamis sambil menggunakan premium beautiful. Bila berpuasa, perut melakukan proses detoks sambil dibantu oleh FIR dalam premium beautiful.
  • Akhir sekali, Jangan STRESS. Bila you all stress, badan akan keluarkan hormon mencegah lemak badan dibakar. Lemak akan berkumpul untuk penggunaan badan seperti waktu berhibernasi. So ingat jangan STRESS kalau you all tak nak gemuk macam BERUANG.


Oh ya... Do grab rebate untuk setiap pembelian set Premium beautiful classic dan elegance ye. Sangat berbaloi dengan penjimatan RM 800 serta hadiah percuma bernilai RM 200. Jangan lepaskan peluang keemasan ye.

Ok mata pun dah mengantuk, kids pun dah lena di buai mimpi. En husband je belum pulang dari gathering futsal. Esok hari yang sibuk untuk ziarah rakan-rakan husband pula. Selamat malam, assalamualaikum. Oh ye next entry, Sue akan cerita 5 Mitos tentang Premium Beautiful.


Salam sayang,
Suhaili
(www.suerizal.com)








Friday, July 25, 2014

Balik kampung Raya!!!

Balik kampung....hohoho balik kampung...hohoho balik kampung, you all dah sampai kampung ke? We all esok 26hb sebelum subuh gerak balik Perlis.

Tahun ni kami beraya kampung husband di Seriab,Perlis. Kampung Sue di Kuala Lumpur. You all yang tengah packing barang tu ada buat checklist balik kampung tak? Sue tahun ni buat checklist risau tertinggal barang.

Ha...checklist tu something like this. In sha Allah tak lupa. You all include sekali safety precaution untuk rumah yang ditinggalkan ye.

Make sure inform balai polis terdekat untuk ronda kawasan perumahan. Kepala gas memasak dicabut, barang elektrik semua dipadamkan dan meter air.

Oklah Sue nak sambung packing barang. Baju anak-anak dara dengan husband je dah penuh satu luggage. Baju Sue pun rasanya penuh another luggage.

Oppss...paling penting duit raya dan baju raya jangan lupa tau. Those yang nak pulang ke kampung tu, tryla guna jtx airtracker, kurangkan penggunaan petrol you all time jem di highway.

Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin.

Salam sayang,
Suhaili
(www.suerizal.com)

Monday, July 21, 2014

Premium Beautiful Mahal..ke Murah???


www.suerizal.com
Samsung Note III vs Premium Beautiful

Assalam blog readers,

Mesti you all pelik kenapa Sue letak gambar Note 3 dengan Premium Beautiful?? Tahukah anda bahawa harga Note 3 lebih mahal dari Premium Beautiful? Mesti you all kata, tipulah. Jom kita tengok perbandingan harga dan kegunaan antara dua produk berikut.

www.suerizal.com
Some list untuk buka minda kita

Point 1: Untuk pengetahuan umum, harga premium beautiful mengikut bentuk badan si pemakai. Agen yang bertauliah akan mengambil ukuran badan dan memberikan size yang sesuai serta harga mengikut size yang telah diberikan.Walaupon anda kelihatan berisi, tetapi sekiranya badan berbentuk hourglass, harga premium beautiful lebih murah.

Point 2: Warranty smartphone maksimum untuk 2 tahun sahaja.Tetapi premium beautiful didatangkan dengan warranty seumur hidup pengguna. Nampak tak mana yang lebih berbaloi di beli?

Point 3: Smartphone you all kalau jatuh screen pecah, hantar repair sure beratus ringgit nak kene bayar. Premium Beautiful rosak, koyak, cangkuk tercabut semua boleh dihantar repair secara PERCUMA. Haaa...mana lagi jimat?

Point 4: Smartphone trending mengikut musim, kalau you all dah beli smartphone paling canggih pun; dalam 3-4 bulan mesti dah keluar dipasaran design smartphone yang lebih advance. Premium Beautiful dah 20 tahun lebih dalam pasaran, harga kekal sama tak pernah naik. Paling membanggakan sentiasa ada demand dari pengguna.

Point 5: Smartphone penting sebagai alat komunikasi tetapi ramai yang lupa tentang bahaya radiasi terhadap otak dan kesan anti sosial yang dibawa bersama dengan trending smartphone. Premium beautiful pula lebih menjaga kesihatan badan terutamanya untuk menguruskan perut buncit, slip disc, mengurangkan fibroid dan cyst, meningkatkan kesuburan wanita. Tahukah you all, surgery untuk membuang cysts dan fibroid mungkin menelan belanja beribu ringgit juga??

Point 6: Material Premium Beautiful yang tahan lasak dari fabrik akwatek dan akwadyne membuatkan PB dapat digunakan selama lebih 10 tahun tanpa masalah longgar, warna lusuh, fabrik mengembang atau mengecut. Kesan sampingan paling ketara ialah BADAN ANDA YANG SEMAKIN KURUS.

Point 7: Bila premium beautiful tahan selama 10 tahun lebih, you all semua tak perlu keluarkan duit setiap tahun untuk beli pakaian dalam. Cukup 1 atau 2 set Premium Beautiful untuk penjagaan kesihatan selama lebih 10 tahun.

Point 8: You all tak perlu nak keluarkan duit setiap bulan nak beli pil kurus dan ubat kurus. Memangla makan ubat kurus cepat kurus, tapi you all tak tahu ubatan dan pil memberi kesan sampingan pada hati dan buah pinggang. Kalau organ badan dah rosak, confirm Note III you all pun tak boleh nak membantu bayar kos rawatan.


www.suerizal.com

Still rasa mahal lagi?? Tengok ni sekarang pembelian premium beautiful menjimatkan RM 800 duit you all. Bayaran fleksibel juga bermula serendah RM 85 sebulan.


www.suerizal.com


Hanya dengan RM 85 ni you all semua boleh menghasilkan extra income 4-5 figures sebulan. Haaa....kalau yang ni you all tolak, memanglah sangat rugi. Apa impian you all kalau sebulan gaji dapat RM 15,000- 40,000 sebulan? Cuba drop komen impian you all, manalah tahu Sue boleh jadikan impian suatu realiti.

Ok end of this entry, Jangan lupa next entry 10 amalan kurus pantas dengan Premium Beautiful.

Salam Sayang,
suhaili
(www.suerizal.com)

Tuesday, July 15, 2014

Bio Seleza- Sanitary pad yang cantik


Assalam blog readers,



3 bulan lepas, Sue masih gunakan kotex sebagai sanitari pad. Kimberly Clark merupakan nama besar yang keluarkan produk kotex dan berasal dari US, so brand ni wajib diboikot. So apa alternatif produk? Sue dah try librese tapi tak sesuai. Then jumpa bioseleza. Apa bioseleza tu??


Kotak Bioseleza yang cantik dan chic



Tengok kotak je dah tertarik sebab cantik. Cuba tengok apa dalam kotak pula. Ada 96 keping produk sanitari campuran daywear, nightsafe dan pantyliner. 


Pek kecil dalam kotak bioseleza

So apa yang istimewa tentang Bioseleza ini? This is the only feminine pad yang ada 4 teknologi untuk penjagaan kesihatan sistem reproduktif wanita  dan kesihatan rahim.

Tahukah anda Pad biasa dibuat dari bahan buangan terbuang?


1. Nano silver- 
Pembasmi kuman dan penyahbau busuk dan hanyir. Time period memang akan ada bau hanyir sebab darah kotor. Tapi pad yang berbau wangi tidak elok untuk kawasan sulit dan rahim. Ia boleh menyebabkan rahim sejuk dan mungkin tersumbat.

2. Ion negatif - 
fungsi ion negatif sebagai agen pembasmi kuman dan menyalurkan oksigen aktif supaya rahim dapat dibersihkan dari darah kotoran yang lama. Some people akan mengalami keluar darah kotor yang berketul dan hanyir pada hari pertama pakai. Jangan panik, sebab itulah darah kotor lama yang tersimpan dalam rahim kita.

3. Far Infra Red - 
berfungsi untuk melancarkan peredaran darah dan menghangatkan kawasan rahim kita. Ingat tak dulu kalau lepas bersalin kita mesti amalkan bertungku dan bertangas? Jadi FIR di bioseleza mempunyai fungsi yang sama juga.

4. BV Energy - 
Bila period, darah keluar dengan banyak. Kita akan mengalami keketihan. Fungsi BV energy untuk memberikan tenaga dan membantu melegakan sakit PMS seperti senggugut, sakit pinggang, perut kembung dan sakit ngilu di bahagian pelvik

5. Bioseleza sangat nipis dan mempunyai kuasa penyerapan yang sangat baik. Oleh itu kita akan rasa segar,harum, selesa dan tidak ada masalah kebocoran.



Waktu-waktu sensitif macam ni kita rasa tak yakin sebab ada yang berbau hanyir, kadang-kadang bocor sampai kene baju. Kesan paling Sue rasa, pakai je bioseleza terus berkurang sakit pinggang disebabkan PMS dan darah berketul lama yang tak habis semasa nifas terkeluar semuanya. Alhamdulillah syukur sangat.


Kandungan pek bioseleza

Untuk pusingan haid yang normal, 96 keping sanitari pad ini mungkin boleh 
digunakan selama 2-3 bulan.


Cepat-cepat beli sekarang Bio Seleza tau. Those yang nak free sampel, boleh PM Sue direct at 012-6842560


Salam sayang,
Suhaili
(www.suerizal.com)

Monday, July 14, 2014

Tahniah Germany

Demam bola berakhir sudah dengan kemenangan berpihak kepada Germany. Penantian selama 24 tahun telah berakhir bagi mereka. Gol tunggal germany dijaringkan oleh Mario gotze pada minit ke 113.

What makes germany a great team? They trained every player to be a skillful player and they gave their best in every games. They did not rely on one player who is a star in football arena.

Kredit juga diberikan kepada argentina,satu pasukan yang kuat,tetapi nasib tidak menyebelahi mereka hari ini. Cuba lagi 4 tahun dari sekarang argentina. Tahniah Messi dinobatkan anugerah golden ball award.

Once again, congratulation germany, you deserved the trophy.

Ok nak solat then uruskan my kids before sambung berbusiness.

Salam sayang,
Suhaili
(www.suerizal.com)

Friday, July 11, 2014

Persiapan Raya 2014

Cantik kakak ni bila dah kurus with premium beautiful

Salam semua,
Lagi 18 hari lagi nak sambut Aidilfitri 2014. Ada yang dah start buat preparation raya?

Sue and family dah siapkan awal. Tahun ni kami tema berwarna merah. Paling best #husnakhalisha turn 1 year old bulan raya ni. Tahun ni boleh Sue melaram sikit sebab badan tak kembang macam tahun lepas.

Dalam kita sakan nak buat persiapan raya jangan lupa menyumbang pada Aman Palestin ye. Tanggungjawab kita bersama ni.

For those yang dah beli baju raya satu size lebih kecil dari badan, cepat buat persediaan hari raya ni dengan Premium Beautiful. Terkawal sikit nafsu makan pagi raya tu. Penat susah payah turun 3-4 kg bulan puasa, pagi raya je naik 3 kg balik.

Contoh paling best tengok kakak gambar kat atas tu menarik sangat lepas dah kurus. Rahsia dia guna Premium Beautiful je. Sue sendiri turun 10 kg lepas bersalin #husnakhalisha tanpa diet dan exercise. Sebab apa boleh kurus? Sebab bila pakai premium beautiful ni boleh makan 5 sudu nasi sahaja. Mana tak kurus.

Oppss...dah pukul 12 malam, nak masak sahur untuk encik suami. Jaga kesihatan ye semua.

Salam sayang,
Suhaili isa
(www.suerizal.com)


Posted via Blogaway

Wednesday, July 9, 2014

"Absolutely Humiliation" Germany (7) vs Brazil (1)

Assalamualaikum good morning,

My facebook wall and instagram, are full with status update and pictures of really shock and absolutely humiliation news; throughout the history of FIFA World Cup.

Germany (7) vs Brazil (1)

So long Brazil...we will see you in another 4 years time. It was really fast, full of tacticals and skillfuls game played by the Germans. It was a total disaster and humiliation towards the Brazilian team. Don't worry Brazil, keep your head up high, you have played so well.

Scorer for germany's team:
1. Toni kroos
2. Klose
3.Andre Schuerrle
4. Thomas Mueller
5. Sami Khedira

Another semi final game due is Argentina vs Netherlands on Sunday. Who will win and challenge Germany in Final?

Have a nice & productive Wednesday everyone,

Love,
Suhaili
www.suerizal.com

Posted via Blogaway

Posted via Blogaway

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway