Monday, September 30, 2013

GLAM activities 29 September 2013

Assalam uolls,
It feels great to be back in business after 44days berpantang. 2 major activities was held yesterday 29th of September. Firstly we have O-group discussion at PNB Darby Park.

O-group mainly discuss on business strategy, setting goals, info sharing by our leader, muhasabah diri in business, advice & motivation given by our leader to generate more income.

Lepas discussion baru rasa ada matlamat dan goal yg perlu dicapai. Insya Allah will work hard to achieve every stages one by one. Macam main game Candy crush uolls.

Lepas O-group we continued the day to Biovelocity sleepmate day. Those yg tak tau apa itu BVSM boleh visit topic product review Biovelocity dlm blog I. Terharu bila baca real testimoni from real people abt biovelocity. Alhamdulillah BVSM is one of our ikhtiar dalam berusaha merawat masalah kesihatan. Allah suka kepada orang yg berusaha dan berdoa sekalipon kita diambang kematian.

BVSM perfect utk mereka yg ada masalah gout,strok,sakit pinggang,insomnia,keletihan dan banyak lagi. Alhamdulillah even Dato Harun Din pun menggunakan BVSM ni utk menjaga kesihatan.

Dont wait too long utk dapatkan BVSM anda hari ini lepas membaca semua real testimoni BVSM. HARGA PROMOSI menanti anda. Hubungi saya sekarang 012-6842560 Suhaili

Wednesday, September 11, 2013

Introduction & Benefits of Premium Beautiful Corset

The Introduction & Benefits of Premium Beautiful Corset 

Assalam ladies,
Day 23 of Confinement Period - Alhamdulillah my newborn Husna is getting better from pathology jaundice. At 20 days age, her bilirubin reading still at 10.9 mg/L and we still have to go for blood testing next Monday (9/9/2013). Do pray for us people :)

What is Premium Beautiful Corset? Apa itu Premium Beautiful Corset?
a) Pakaian dalam pembentuk badan dan penjagaan kesihatan menggunakan Advanced Technology Far Infra Red System (FIR Technology)
b) Premium Beautiful ini didatangkan dalam 3 siri pakaian dalam iaitu:-
     i) Long Bra / Short Bra
     ii) Waist Nipper
     iii) Long Girdle
c) It has been designed for 70% to care for your health and 30% for beauty
d) Fabrik Akwatek dan Aquadyne yang memberi keselesaan dalam keadaan panas atau sejuk digunakan sebagai material korset ini.( will discuss on this topic later)
e) Mendapat pengiktirafan daripada Pakar Sakit Belakang dari USA,Kanada dan Kubex
f) American Chiropratic Association (ACA) juga mengesyorkan penggunaan Premium Beautiful corset ini utk merawat masalah tulang belakang.
g) Mempunyai LIFETIME WARRANTY sekiranya ada sebarang kerosakan setelah pembelian.
h) Mendapat pengiktirafan PRODUCT SUPERBRAND  oleh Majlis Superbrand Malaysia.

What are the benefits of using PB Corset?
a) Melancarkan peredaran darah dengan pemilihan saiz yg betul.
b) Meningkatkan metabolisma badan melalui teknologi Far Infra Red.
c)  Membantu menstabilkan suhu badan.
d) Membantu pengeluaran hormon yang seimbang
e) Menurunkan berat badan
f) Merawat sakit tulang belakang dan slip disc
g) Membantu membuang toksin dan peluh asid dalam badan
h) Merawat masalah sakit urat saraf dan membuang angin dalam badan.
i) Menyah-bau badan si pemakai.

Long Bra
 
Long Girdle

Waist Nipper





Premium Beautiful Recognition
That's it for now. Untuk yang berminat mencuba Premium Beautiful Corset ini, boleh hubungi saya SUHAILI 012-6842560 (sms/ whatsapp/ BBM Pin 26e5f7dc) utk free trial, consultation dan free after sales services. Jom cuba PB Corset untuk merawat masalah kesihatan anda, ramai yang telah berjaya anda bila lagi??

Tuesday, September 10, 2013

Product review : Biovelocity Sleepmate

Assalam semua,
It has been 3months since our family guna this product. It started when I was 7 month pregnant, time ni semua pregnant mommies sure akan start sakit pinggang dan belakang. My hubby & Arfa pulak jenis tido yg berdengkur kuat. So I had to find a way untuk dapatkan tidur yang berkualiti for my husband & me.

Yelah both of us working in construction line, we used up all our energy being 70% on site bawah terik matahari. Balik rumah pulak around 7-8pm, plus I need to do house chores yg memang menjadi rutin hidup as a wife.

Alhamdulillah for a week we all guna this product, miracles happened when:
a) Rizal boleh tido nyenyak tanpa berdengkur every single night.
b) Sakit pinggang during pregnant pon berkurang
c) It helped me recharge my energy in 3hours. Terbukti benar bulan Ramadhan I tidur pukul 12malam,
    pukul 3 pagi je I dah bangun rasa fresh utk solat malam & continue masak utk sahur.













What is Biovelocity Sleepmate?
Pelapik tilam bersaiz queen setebal 4-5mm dengan benang sulaman sutera halus disuntik tenaga matahari tulen dan gelombang garam laut dalam. Pelapik tilam anti bakteria dan anti graviti.

Apa fungsi Bio velocity?
1. Menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni dalam badan. Manusia ciptaan Allah merupakan penciptaan yang paling terbaik. Setiap badan manusia mempunyai aura, tenaga dan frekuensi yang membantu memberi keseimbangan badan dan kesihatan badan. Apabila frekuensi tubuh badan ini terganggu, masalah kesihatan akan berlaku.

2. Menyingkirkan dan meneutralkan gelombang radiasi yg diserap oleh badan daripada alat2 elektronik.

3. Membekalkan tenaga yg positif kepada badan sama seperti tenaga yang diserap semasa waktu Dhuha.

4. Mengekalkan kesihatan badan, menigkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yg berkualiti.

5. Membekalkan kandungan oksigen aktif yg tinggi.


(Di bawah ini merupakan salah satu kajian yang dilakukan ke atas Biovelocity Sleep mate)












Dapat diperhatikan di sini peningkatan tenaga sebanyak 116% selepas penggunaan Biovelocity Sleep Mate hanya dalam masa 15minit penggunaan.

Siapa yang perlu menggunakan Biovelocity Sleepmate?
1. Masalah migrain
2. Sakit sendi dan otot
3. Pesakit darah tinggi
4. Pesakit gout
5. Pesakit stroke
6. Senggugut
7. Insomnia
8. Masalah berdengkurstroke
9. Tekanan hidup,kerja & pembelajaran
10. Gaya hidup yg tidak baik (merokok, arak)
11. Terdedah dengan persekitaran radiasi

A lot more info will come soon. For those yang ingin mencuba keajaiban pelapik tilam ini, boleh hubungi saya untuk demonstrasi produk dan consultation secara percuma.

BIOVELOCITY SLEEPMATE ON PROMOTION HUBUNGI SAYA SEKARANG !!!

Hubungi saya untuk pertanyaan : SUHAILI 012-6842560 (sms/ whatsapp/ bbm pin: 26e5f7dc)

Monday, September 9, 2013

5 bunyi Rahsia Tangisan Bayi

Assalam semua,
How was your weekend? Mine was really superb & fantastic. Alhamdulillah rezeki Allah bagi utk Husna last Sunday,a cash buyer of Premium Beautiful from Klang. Hope dpt bantu Kak Za menjaga kesihatan dgn Premium Beautiful Corset.

Mommies semua perasan tak newborn baby kita kalau menangis akan keluarkan bunyi yg serupa antara satu baby dgn baby yang lain? I came across The Oprah Winfrey Show 2006 tentang Dunstan Baby Language.

What is Dunstan Baby Language?
Sistem universal yg mengajar mentafsir makna tangisan bayi dgn tepat. Ada 5 sistem bunyi yang memberi tanda akan keadaan baby kita. Tak kirala baby mat salleh ke, cina ke, melayu, india dan lain2 semua mengeluarkan bunyi yg sama masa menangis.

a) Neh : lapar
b) Eh : ingin sendawa
c) Owh : mengantuk
d) Heh : tak selesa
e) Eairh : kembung perut

Perhatikan newborn kita bila menangis & focus on apa bunyi yg keluar dan tindakan refleks baby. The understanding of baby language ni membantu kita,babysitter,dan org lain memahami apa yg ingin disampaikan oleh baby.

It works on Rizal & me utk jaga Husna. During Arfa's time we didnt know about this plus it was our first time being parents and
we ended up crying together with the baby sbb xtau how to soothe the baby.

Give it a try and hope dapat membantu all new parents out there :-)

Sunday, September 8, 2013

Cara mengurangkan sakit bersalin...

Assalam ladies & mommies,

Introducing our 2nd Princess, Husna Khalisha bt Rosharizal, born on 17th August 2013 (10th Syawal) at 11.24pm BW at 2.38kg.





 After my 2nd pregnancy was pronounced missed miscarriage at 16weeks a year ago, rezeki dari Allah I got pregnant for the 3rd time. As usual the 3rd pregnancy experience was pretty much the same as the 2 pregnancies before. Morning sickness kicked in from 6weeks to almost 13weeks, then i got urinary tract infection and keputihan all throughout the 2nd trimester. At 3rd trimester, O&G specialist informed that my baby's weight was only 1.9kg at 36weeks and baby's heartbeat showed sign of distress.

Alhamdulillah I still dapat beraya sakan with all the rendang, ketupat dan lemang until the 10th Syawal.
I woke up to perform Subuh prayer and notice that heavy bloody mucus tanda2 awal bersalin dah keluar. Lepas Subuh, husband,me & Arfa terus pegi rumah my mom for breakfast dan terus pegi Hospital Sg Buloh for checkup.

Even though serviks dah bukak 3cm, I tak rasa sakit contraction pon. I mintak discharge sbb stress I tgk mommy yang 1st time nak bersalin ada yg menjerit tahan sakit, ada yg berjalan kejap depan kejap belakang, ada yang menangis tahan sakit.

At 2pm, sakit contraction came at 15mins interval, sakit but I can still manage it. At home by 5pm sakit contraction came at 10min interval with 60% sakit.

After maghrib, i terus request my hubby hantar I pegi hospital sbb contraction at 5mins interval at 10.30pm dengan bukaan serviks 4cm. After tukar baju hospital utk masuk wad sementara and I tengah solat Isyak atas katil wad, contraction came at 2mins interval with 100% sakit. Luckily lepas solat, I still boleh panggil nurse and she checked my OS almost at 9cm dalam masa 20minit je. Kalau lambat je sure Husna ni dah terkeluar sebelum sempat pegi labour room.

 Lepas air ketuban dipecahkan oleh doctor, with 5 times pushes and even Rizal pon xsempat nak masuk labour room, keluar la Husna at 11.24pm and dah siap berak dalam perut. For almost 1 hour Husna duduk dalam observation ward to make sure everything is fine and she's healthy. Alhamdulillah Husna and mommy now at day 24 berpantang. Both of us dah 70% recover from labour. So I doakan for mommies yg bakal bersalin nanti selamat bersalin dan good luck.

Tips utk mengharungi sakit contraction tanpa ubat tahan sakit, epidural,gas etonoks dll:-
a) tarik nafas dalam2 dan remain calm as possible during every contraction.
b) berdoa dan berzikir setiap kali datang contraction.
c) Jangan keraskan badan time contraction datang sbb tulang pelvis kita akan bertambah sakit. Relax dan kendurkan badan sebolehnya.
d) Minta maaf dan ampun dr husband supaya kesakitan dpt di ringankan.
d) Jangan menjerit2 tahan sakit sbb nanti xde tenaga nak push baby keluar.
e) Make sure selesaikan solat wajib even sakit contraction datang. Time ni hanya kepada Allah je yg dpt meringankan dan mempermudahkan urusan kita.