Wednesday, December 18, 2013

December 2013 will end soon!!! Hello 2014 please be good

Assalam everyone...

Lama tak update blog. Busy with events and business activities. How was your December so far? We are reaching at the end of 2013 & 2014 will approach us soon. So azam 2013 uolls tercapai x? Mine Alhamdulillah half tercapai, half lagi continue 2014.

CHECKLIST AZAM 2013

1. Start business (Done)
2. Get Second Baby (Done)
3. Be more positive inside & outside (Done)
4. Help people in need (Done)
5. Do more sadaqah (On going process)
6. Contribute a lot to zakat (On going process)
7. Get in touch with all long lost friend (On going process)
8. Make new friends (On going process)
9. Gembirakan hati mak dan ayah (On going process)
10. Learn to be a good parent  ( On going process)
11. Clear all debts ( 2014)
12. Latih diri untuk terima teguran membina dari orang sekeliling. (On going process)
13. Hantar Mak dan Ayah pegi Umrah & Haji ( Not yet - to be done 2014)
14. Travel to Australia, London, Paris, New York, Rome ( 2014)
15. Reward to myself (2014)

Tips untuk merealisasikan azam tahun baru anda:-

1. Tulis azam dan impian anda untuk 2014.
2. Inform keluarga, suami, isteri, rakan2 terdekat tentang azam dan impian anda untuk 2014.
3. Rancang tindakan yang diperlukan untuk merealisasikan azam    anda.
4. Ambil tindakan untuk merealisasikan azam anda.
5. Catat perkembangan tindakan yang anda ambil untuk azam anda walaupun kecil.
6. Beri penghargaan pada diri anda setiap kejayaan yang telah anda capai.
7. Sentiasa berdoa,bersyukur dan kembalikan sepenuh rasa
     kehambaan kepada Allah SWT.




Anyway... we don't need to wait until January 2014 to start doing your resolution. The more time you take to procrastinate, you'll lose more opportunities to be a better person. If you see opportunities, just grab & start doing. Every little steps you take to achieve your goals, you are on the right path to success. So tanam azam untuk berubah kearah kebaikan, ambil peluang, take action, berusaha sekuatnya dan tawakal balik kepada Pencipta Allah SWT.

Semoga 2014 uollss dihiasi dengan penuh aktiviti yang indah. Salam sayang :)


Tuesday, December 17, 2013

GOLD COAST Aku Datang....

OMG...OMG...OMG... I dah isi form nak fly pegi Gold Coast, Australia 2 months from now.
Tak sabarnye..it is my 1st trip with GLAM after doing this business. All expenses macam tiket flight, penginapan hotel 5 star, transportation disediakan oleh company. Just bawak duit utk shopping je. Eh rasanya duit shopping pon company yang bagi.

Jom tengok facts about Gold Coast Australia.

 1. Gold Coast has a mild, sub-tropical climate, with consistent temperatures year-round, with an average high of 29 degrees C in January and 21 degrees in July. The winter months tend to have little rainfall, while the summer has frequent storms originating from the west. (Ok Time Februari nanti musim panas so pakai baju biasa jelah)

2. There are well over 30 beaches stretching a total of 40km. Always swim between the flags. The flags have been lined up with the safest parts of the beach and are patrolled by lifesavers. If you do get into trouble or feel yourself being pulled out of your depth by a "rip", don't try to swim against the water. Swim parallel to the beach and raise your hand to attract the attention of a lifesaver.(Ok Korang jangan berani nak masuk laut, ombak besar)

3.  Orchard Avenue, Cavill Avenue and Elkhorn Avenue in Surfers Paradise also has a selection of high-end to mid-range shops and boutiques (Prada, Cartier, Louis Vuitton, Gucci, Versace Jeans and Collection, UGG Australia and high-end watchmakers, such a Mont Blanc, Rolex and Chopard). Be careful of counterfeit products in Surfers Paradise, such as faux fur, faux leather gloves and bags and fake Louis Vuitton merchandise. Oddly enough the real Louis Vuitton boutique is just next door to the counterfeit shops on Elkhorn Avenue!
 
ok Gold Coast terletak dekat dgn Brisbane yee...

Gold Coast the surfer paradise

Berani ke nak naik bot ni?
So dah tengok fakta about Gold Coast, now kita tengok apa menarik di Gold Coast. Selain tempat tarikan untuk peminat-peminat surfing, Gold Coast juga terkenal dgn theme park yang menarik. Jom tengok roller coaster apa ada kat Gold Coast.
Saya rasa naik ni mesti muntah hijau

Ni lagi la seumur hidup xpenah naik roller coaster
Wah..yang ni I suka

Movie WB World

 Selain theme park, dan shopping mall yang best, Gold Coast juga ada simpanan rain forest yang sangat mearik untuk dilawati. Jom check nature park diorang.



Jom tengok Gold Coast di kala malam hari.

Bercahaya from above...


Semoga diberikan oleh Allah kesihatan yang baik sebelum pegi Gold Coast ni. Next trip ke mana plak uollss rasa GLAM akan berjalan??? Jom kita tengok hint.

Pegi Barcelona ke?

Venice Italy?

Rome Italy?
Jom korang start your journey as a GLAMPRENUER and enjoy free trip 3 times per year. Selalu kita melancong kene budget, ni semua 5 star treatment tau. Apa lagi ambil handphone, dial 012-6842560 (SUHAILI)  untuk book appointment, business preview uolls... GRAB REBATE RM 5000 & PROFIT RM 10,000 JANUARY 2014.

Salam sayang semua...kita jumpa esok dengan entry yang lain ok.

Monday, December 16, 2013

BEAUTIFUL DAY BY GLAM

BEAUTIFUL DAY BY GLAM

7th December 2013 was the day yang dinanti-nantikan oleh semua Glamprenuer. Mana tidaknya, hari tersebut telah diadakan presentation Premium Beautiful Elegance, beauty products on discount dan fashion show by RIZMAN RUZAINI.


  Bertempat di Vivatel Hotel Kuala Lumpur, Event Hi- Tea ini mendapat sambutan yang membanggakan dengan kehadiran seramai 300 orang Glamprenuer, tetamu undangan dan pihak media. Jom kita lihat acara yang menarik semasa acara berlangsung.


Backdrop Beautiful Day by GLAM
Premium Beautiful Elegance & Premium Beautiful Runway show
Premium Beautiful Corset

Luminez Skin Whitening & Cozuma Makeup set Product

BBplus collagen, Marine essence range product
On that day, ada presentation premium beautiful elegance,free trial untuk fitting premium beautiful elegance, discount price for products such as premium beautiful elegance, bbplus collagen, bioever nanocream, marine essence beauty range and cozuma makeup range. Acara yg sangat dinantikan ialah fashion show by RIZMAN RUZAINI. collection yang diperagakan oleh Che Ta dekat Paris tu kita dapat tengok depan mata uollsss...memang class GLAM. So check it out gambar2 kat bawah ni.






Barisan model bersama Rizman Ruzaini - credit picture to byrawlins.com

Gambar kenangan bersama Rizman dan models
The best is ada lucky draw dan hadiah nyer tajaan baju rekaan hasil kerja Rizman Ruzaini bernilai RM 2500. Wah sgt best. Well we enjoy the day with Hi-Tea buffet, Candy buffet, fashion show and meeting other Glamprenuers. Maybe 2014 akan ada banyak lagi event2 gah seperti beautiful day ni. So jom sekarang jugak be part of GLAMPRENUER & enjoy many benefits especially 5-6 figures income, 3 free trips per year, exclusive event and many more. Do contact me at 012-6842560 (sms,whatsapp,wechat) and follow me at FB, Instagram (suhailimohdisa).

My business partner & me

the diamond circle group
With our great mentor CDM Shaliza Aziz (5 figures monthly income)
Candy Buffet

Fancy cupcakes

Gambar kenangan bersama
So sebelum mengundurkan diri (ceewwaahh) Sue ingin sampaikan ucapan terima kasih kepada Syarikat Hai-o Marketing yang telah menyediakan platform segera bergelar usahawan serta Founder & Co-founder GLAM CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain yang menubuhkan GLAM. Tanpa mereka tiadalah usahawan berjaya seperti kami. Semoga berjumpa lagi pada entry yang berikutnya esok. Salam sayang semua.
                                     

















Sunday, December 15, 2013

4th Wedding Anniversary (Raikan Cinta Rosharizal & Suhaili)


                                                             WEDDING ANNIVERSARY

(RAIKAN CINTA)

ROSHARIZAL  BIN ROSLI

SUHAILI BT MOHD ISA

Assalam everyone...21st November 2013 tarikh saksi ikatan percintaan kami selama 4 tahun sebagai pasangan suami dan isteri. Alhamdulillah hadiah terbaik tahun ni ialah lahirnya Husna Khalisha bt Rosharizal ke dunia pada 17 August 2013. Banyak cabaran yang telah kami lalui bersama. Susah dan senang kami tetap bersama. Alhamdulillah tahun ke-4 ni kami makin stabil dari segi kasih sayang, emosi, kewangan, material dan spiritual. So let's enjoy the celebration photos at Picknik Restaurant.
The Dress
The Dress Close Up
Preparation



Picknik restaurant table setting

Nachos as starter mmg superb

Chicken Maryland for hubby











Salmon in butter sauce for me...i gila salmon



Pavlova as dessert

Before heading back
Selfie mode...

Semoga ikatan perkahwinan kami diberkati hingga ke Jannah.  Salam sayang semua.....

Monday, November 18, 2013

GLAM Gala Dinner & MUT21

Assalam everyone,

It has been a very busy week for me and #thediamondcircle. We started the November with Majlis Ulangtahun 21 on the 9th Nov khas untuk celebrate the achievement of 28 Crown Diamond Managers of 2013. One of them was CDM shaliza aziz my leader who achieved the highest rank in just 2years time.

What made i so proud in this business was the 98% majority bumiputera yg dah naik pangkat as CDM. Terus terbakar semangat nak jugak achieve the highest rank by 31years old.

On that day jugak Premium Beautiful Elegance was launched. Modeled by Dani Maia brazillian model uolls. Premium beautiful elegance material is more comfortable & flexible.

Not only that, we have MISHA OMAR in da house utk that day performance.... sangat gorgeous uolls.

Sebelah malam pulak we continued the celebration dgn GLAM Gala dinner dengan tema Hollywood Oscar Night.

Best uolls dengan sajian candy buffett, 5 courses western meal, live band of the night,awesome lucky draw prizes & best dressed awards.

Taknak ckp bnyk lagi uolls. ENJOY the piccas... STAY TUNED FOR DECEMBER MOST AWESOME EVENT.  Let's be part of our team now. Generate extra 4-5figures income & fulfill your financial & time freedom. Suhaili 012-6842560