Posts

Hari Sukaneka PASTI

Image
Jarang Sue cerita tentang anak ke-2 Sue dalam blog ni kan? Oklah harini nak story tentang Hari Sukaneka Husna Khalisha di PASTI. Sue tak dapat join Husna ke acara sukan sebab waktu tu Sue 14 hari dalam pantang anak ke-3.

Seawal pukul 7 pagi Husna dah bangun bersiap sarapan di rumah sebab excited nak bersukan dengan kawan-kawan. Sehari sebelum sports day tu Sue belikan kasut sukan untuk Husna warna hijau jugak. Punyalah excited pakai kasut sampai taknak bukak.

Haaaa....tu kasut dia dah matching dengan uniform PASTI. Disebabkan mommy dalam pantang, kakak Arfa dan husband Sue temankan Husna ke sports day.Sampai di padang sukan, ada breakfast yang disediakan oleh pihak pengurusan PASTI. Jadi Husna makan bersama-sama kawan yang lain.
Kemudian bila perut dah kenyang, acara hari sukan dimulakan dengan bacaan doa serta perbarisan rumah sukan. Husna mewakili rumah kuning tau. Nak dipendekkan cerita Husna masuk acara sukan pass bola. Lawak sebab Husna blur taktau macammana nak main sukan walaupun …

ShakeMe Protein Soy Drink

Image
“Kak saya ni dah buat macam-macam, tapi susahlah nak turunkan berat ni. Pernah sekejap turun 2kg lepastu naik balik 3kg. Macammana nak bagi maintain kurus ni kak?” - Sis Nurul
Masalah biasakan ni berat turun kejap, lepastu naik balik mendadak. Contoh macam bulan raya baru-baru ni, naik balik berat 3kg. Tu belum lagi nak sambut Hari Raya Korban, makan gulai daging pulak.Berapa pulak berat nak naik nanti tu??
Nak tak Sue share cara mudah nak turunkan berat badan sekaligus dengan kekalkan berat badan? Seronok tak kalau dalam 5tahun berat badan kita maintain 50kg je walaupun dalam masa 5 tahun tu 2 kali kau pregnant? Haaaaa dengar pun dah excited kan? 
Meh scroll sikit ke bawah
Bawah lagi....

Bawah sikit lagi

Taaadaaaaa......ini rahsia Sue.

Apa benda pulak Shake Me ni? Jangan cakap ini meal replacement. Meal replacement yang berlambak kat pasaran ni pun dah kalori tinggi, banyak gula dan tak kurus pun.
Ini kelebihan Shake Me... Ada 5 kelebihan Shake Me berbanding produk lain: Hanya 90 kalori / hid…

Premium Beautiful: Berpantang moden vs tradisional

Image
Hi readers, I know it has been awhile since I post something about Premium Beautiful. Well, I just delivered a beautiful baby girl on 13th April 2018. My 3rd daughters dan lengkaplah my Charlie's angels team. Hehehehe...... Say Assalamualaikum & hello Nuha Maisarah 


Alhamdulillah kali ni Sue berpantang sendiri tanpa bantuan mak disebabkan anak sulung Sue dah sekolah darjah 1. Berpantang sambil uruskan anak-anak yang lain memang memerlukan tenaga yang banyak. Husband Sue dapat cuti 3 hari je dan Sue ambil Personal assistant untuk bantu uruskan rumah, masak dan siapkan anak-anak.


Percaya tak gambar kat bawah ni Sue? Tahun 2015 dengan berat 65kg dan tinggi 153cm je. tapi gambar ni nampak slim sebab Sue pakai kasut tinggi 5 inci kau...nak bagi kurus punya pasal. Chubby kan?Masa ni anak baru 2 orang.



Meh tunjuk sikit post pregnancy body after 3 months bersalin. Current weight 52kg, bodyfat 25.9% anak 3 orang.



Apa amalan berpantang yang Sue buat? 
1. Sue mula pakai waist nipper Premium …

Infinence X RizmanRuzaini Shawl Collection

Image
You all dah tengok collection terbaru Infinence Hijab? collaboration antara pereka fesyen terkenal Rizman Ruzaini dan Infinence Sahajidah HaiO.  Enjoy this video


love,
Suhaili Isa

G8 Unity Raya Celebration

Image
I hope it is not too late to wish "Selamat Hari Raya, Maaf zahir dan batin " buat muslimin dan muslimat sekalian. Masuk 11 Syawal dan sesi persekolahan pun dah bermula. Sue doakan semoga dipermudahkan segala urusan anda semua.
Entry kali ni nak cerita tentang kemeriahan G8 Unity berhari raya. Ini ialah tahun pertama team G8 Unity beraya bersama-sama. Majlis yang diadakan di Kelab Golf Sultan Azlan Shah, Shah Alam; dihadiri seramai 160 orang memang cukup meriah.


Majlis dimulakan dengan bacaan doa dan perkongsian daripada CDM Chae bagaimana menjalankan bisnes sewaktu hari raya. Selepas itu perkongsian CDM Azizul tentang business trip ke Jakarta pula pada hujung tahun ini. Makanan yang disediakan oleh pihak KGSAAS sangat menyelerakan.








Selain sesi beraya, ada juga sesi karaoke, sesi bestdress man & woman, sesi games berkumpulan dan sesi penyampaian hadiah buat usahawan cemerlang bulan May. Jom kita tengok kemeriahan waktu G8 UnityRaya.



Press Release : Cooking Healthy,wholesome meals for Ramadhan with Norwegian Fjord Trout

Image
Cooking Healthy, Wholesome Meals for Ramadan with Norwegian Fjord Trout During Ramadan it is particularly important to eat foods that are safe and rich in nutrients to keep your energy levels up, your mental focus clear and your body running optimally throughout the day.
The Norwegian Fjord Trout can be a vital part of your diet during this time as it is high in protein and full of antioxidants and essential omega 3 fats.  It is an important ingredient to consider in cooking for berbuka puasa and sahur.
According to "Alexandra Prahabaran, a certified nutritionist, Norwegian Fjord Trout is ideal for cooking healthy, balanced and wholesome meals during Ramadan.  The protein-rich trout will help prevent hunger and fatigue till it’s time for berbuka puasa.  Healthy omega 3 fats in it will boost mental focus too."


Alexandra shares recipes and tips on how to cook Norwegian Fjord Trout, turning out delectable dishes with it in the shortest time.


“The Norwegian Fjord Trout has become a p…

Burn Belly Fat with Norwegian Fjord Trout

Image
Eat more Norwegian Fjord Trout during Ramadan for overall well-being During the fasting month it is important to eat foods with essential vitamins and nutrients to keep your energy levels up, your mental focus clear and your body running optimally throughout the day.  Norwegian Fjord Trout is one fresh ingredient that can boost your overall health during this time.


Protein is a must
It can be tempting to sleep in and to skip sahur or to just grab a quick convenient bite but paying close attention to what you eat during this time can make a big difference in how you feel overall. "Eating protein-rich foods such as Fjord Trout will prevent hunger and tissue breakdown and will keep your mind focused till it’s time to break fast."
Protein is an important component of every cell in the body. It helps to build and repair tissues, make enzymes and hormones and it’s the essential building block of bones, muscle, cartilage and blood.  A diet high in protein will ensure you feel full and …