Sunday, December 2, 2018

Travelog: KL-Dubai-Heathrow

Assalamualaikum, alhamdulillah finally dapat jugak travel dalam tahun 2018. Maklumlah tahun ni Sue busy pregnant, bersalin, berpantang dan menyusukan anak sambil sesuaikan diri dengan status mak anak 3. Memula ingat dah tak berpeluang dah nak travel tahun 2018 ni, alhamdulillah 3 bulan je plan nak ke London, Allah izinkan.

Flight dari KLIA ke Dubai berlepas pukul 1.20am 2 Dec. Sue pilih untuk travel dengan Emirates. 6 jam dalam flight, baby Nuha tido nyenyak. Lega sis dia tak meragam sangat. Sampai Dubai pukul 4.15am.
Add caption


Tuesday, November 27, 2018

Novotel Taiping

Mungkin Sue agak ketinggalan sebab dah lama tak datang ke Taiping. Dulu Sue pernah bekerja dan menetap di Taiping selama 8 bulan atas urusan kerja. Waktu tu Sue bekerja sebagai Project Engineer untuk project Double Track.

Alhamdulillah bulan Julai yang lepas, Sue ke Taiping untuk Majlis Kenduri Kahwin sepupu di Taiping. Kalini kami memilih untuk menginap di Novotel Taiping. Dulu takde hotel ni, yang ada SSL Traders je... Jom kita tengok view dan fasiliti Novotel.



Katil Double Bed yang selesa dan empuk untuk kami. Boleh request baby cot sekiranya anda ada baby kecil. Disebabkan katil tu over empuk, jadi kedua-dua anak kami yang besar tu smack down mak ayah diorang tido sekali berhimpit atas katil. Haahahaha...



Sue suka mug dan coffee area yang Novotel sediakan. Comel pulak coffee mug dia tu. Rasa nak beli satu buat minum Minkaffe. hehehehe....




Toilet yang luas dan kelengkapan mandian yang lengkap dengan face towel, hand towel, bath towel, hair dryer, toothbrush, tooth paste, shampoo, bodywash & conditioner.



TV LCD Screen dengan rancangan Astro serta WIFI percuma.





View daripada tingkap bilik kami. Menghadap Taman tasik Taiping dan Bukit. Pemandangan memang cantik.



Ruang hallway yang luas dan rekabentuk ID yang cantik dan fresh buat para pengunjung.




Di Novotel ni jugak ada disediakan Coffee House di Main Lobby. Sue dan husband cuba minum Latte dan try cake yang disediakan di Coffee house. Memang sedap dan recommended untuk dicuba.

Cafe latte dan Hazelnut Cake RM 10/SET

Coffeehouse Gourmet

Gelatomio Ice cream


Welcoming drinks Mocktail untuk pengunjung. Bukan cocktail tau!!

Big boss tengah check email walaupun cuti

Husna makan Ice cream chocolate

Arfa makan icecream strawberry
haaa....kalau you all berkunjung ke Taiping, bolehlah menginap di Novotel Taiping. Harga semalam di Booking.com ialah RM 218/night. Di Trivago boleh dapat RM 184/night.

So cepat book harini jugak tau. Ok nah gambar pengantin di Taiping tu. Selamat Pengantin Baru, semoga kekal bahagia hingga ke Jannah.


Gambar bawah ni pengantin lama...heheheheh Alhamdulillah 9 years and counting. 



Salam sayang,
Suhaili Isa

Testimoni Garlic Tablet Hai O

Ramai tanya betulke Garlic tablet ni boleh bantu tingkatkan kesihatan? Selamat tak untuk diambil?



Garlic tablet selamat diambil dan mendapat kelulusan KKM. Garlic tablet diambil bila perlu sahaja. Bila keadaan yang memerlukan ambil Garlic ni?


Khasiat GARLIC Tablet boleh BACA DI SINI


1. Ambil garlic tablet bila badan berangin


www.suhailiisa.com


www.suhailiisa.com


www.suhailiisa.com


www.suhailiisa.com


2. Ambil Garlic tablet ni bila ada masalah kolesterol tinggi.


www.suhailiisa.com


3. Ambil Garlic tablet apabila perut gastrik.


www.suhailiisa.com


4. Ambil Garlic Tablet bila ada Resdung/Sinus


www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com


5. Ambil Garlic Tablet bila ada masalah sembelit 


www.suhailiisa.com


Haaa.....jadi ambillah Garlic Tablet ni bila keadaan badan memerlukan seperti masalah-masalah di atas ye. Jangan lupa dapatkan sebotol Garlic Tablet hanya RM 41.50 jerrr....


www.suhailiisa.com


Salam Sayang,
Suhaili Isa

Monday, November 26, 2018

Garlic Tablet Hai O

Sue dah lama amalkan Garlic Tablet ni. Since 2015 masa tu amalkan Garlic sebab badan selalu berangin, perut sebu, tak boleh nak kentut, kepala pening dan sakit sebab angin dah naik kepala.

Ada tak yang bermasalah angin macam Sue ni? Satu hari ada kawan rekomen Sue ambil 2 biji garlic tablet tanpa bau dengan air suam segelas. Amalkan setiap pagi dengan perut kosong. Garlic tablet tu rupa dia macam ni....

www.suhailiisa.com
80 biji tablet untuk 2 bulan


Alhamdulillah lepas amek Garlic tablet tu kan.....memang get ready angin keluar bawah dan atas. Hahahahahha..... bila angin keluar ikut bawah tu yang perut selesa betul. Lepastu Sue mula cari info tentang bawang putih ni. Rupanya bawang putih ada natural antibiotik namanya Alicin.

www.suhailiisa.com
Alicin meninggikan metabolisma badan dan membakar lemak

Tapi Sue tak ambil Garlic ni untuk kuruskan badan pun sebenarnya. Tapi lepas bersalin dan 7 bulan lepas berpantang, berat Sue kekal 52kg. Mungkin metabolisma badan dah naik, jadi apa yang kita makan terus badan tukarkan kepada tenaga.

Lagi apa ye kebaikan Garlic tablet ni?


Baru tau yang Garlic juga boleh turunkan tekanan darah tinggi, penyakit jantung dan stroke. Alicin dalam bawang putih membantu serap kolesterol dalam darah jadi risiko penyakit jantung dan strok dapat dikurangkan.





Baru tau jugak ni yang Garlic tablet ada kandungan Vitamin C, Fiber, vitamin B6, Selenium dan Manganese. Apa fungsi fiber? Kalau orang biasa-biasa macam kita ni, kita faham kalau taknak sembelit kene ambil fiber. Jadi kalau korang sembelit kene minum air masak dan ambil fiber.






haaaa.....ini memang terbukti betul. Sue jarang kene selsema tahun 2018 ni alhamdulillah. Berkat amalkan garlic tablet selalu. Selalu kita dengar bila selsema amalkan sup bawang putih panaskan? Haaa....sekarang ambil 2 biji garlic tablet pagi dengan air suam je.



Semoga dapat beri manfaat buat semua ye.... kita jaga kesihatan bersama-sama. Testimoni pengguna Garlic Tablet KLIK DI SINI

Bagi yang nak dapatkan Garlic tablet ni, boleh contact 012-6842560 atau isikan je order form di bawah ni.

Garlic online order


Salam sayang,
Suhaili Isa

Thursday, November 22, 2018

My Travel Bucket List

Yeah.... December is coming and it is a holiday season and school holidays season. Waktu nilah kita nak bawa anak-anak pegi bercuti. Mesti anak-anak tengah excited dalam otak dah fikir dah mana parents diorang nak bawak berjalan. hehehehe....

Bagi yang single lagi tu, confirm dah ada senarai tempat menarik untuk travelkan? Travel puas-puas dik, nanti dah kawen tak merasa nak travel dalam keadaan tenang bila anak dah ramai.hehehehe....

Ok ni Sue share sikit " My Travel Bucket List"

1. Disneyland


So far baru je jejak kaki ke Hong Kong Disneyland. Disneyland ni memang idaman Sue since I was 7 years old.... sis fefeling princess gitew. Sis berazam untuk pegi kesemua Disneyland yang ada di dunia sebelum cecah umur 40 tahun.


2. Perth


Kawan tanya kenapa nak pegi Perth?? Entahlah sebab rasa best sangat nak amek gambar dekat Blue boat house, pegi Fremantle port dan pegi Sundane tu. InshaAllah next year kita redah Perth.


3. London/Paris



heheheh biasalah orang kampung macam sis memang nak ke London/Paris rasa angin mat Salleh. 


4. KunMing, China


korang pernah tengok musim bunga di China? Korang kene tengok Bunga Tulip di Kunming tu MashaAllah cantik sungguh. Tak perlu ke Amsterdam nak tengok Tulip.


5. New York city that never sleep


Tak tau kenapa teringin nak pegi New york. Tapi sis rasa nak tengok gaya American Dreams di New York ni.


6. Mekkah dan Madinah - the ultimate city that never sleep.

Kalau diizinkan oleh Allah, Sue nak pegi every year. InshaAllah niat simpan siap-siap beserta duit.

Share la pulak your travel bucket list dengan Sue. Boleh kita sama-sama share pengalaman dan bajet. 

Salam sayang,
Suhaili Isa

Thursday, November 15, 2018

Diamond Night 2018

Cerita dah basi.... tapi Sue nak upload jugak untuk kenangan dan perjalanan kerjaya bisnes Sue.
Alhamdulillah rasa progress bisnes macam siput tapi Sue takkan give up dan akan teruskan mendaki sehingga ke puncak Gunung Everest.

Oklah.... Alhamdulillah kita start cerita kita bermula sekarang ....



Tema Diamond Night 2018 kali ni ialah Oscar night. Jadi memang semua usahawan SHOM melaram sakan gaya artis Hollywood. Bertempat di Setia City Convention Centre, malam Diamond Night itu mengiktiraf usahawan yang bergelar Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager dan Car fund Achiever.



Cantikkan masing-masing? Nampak menyerlah dengan baju dan makeup. Bukan selalu orang bisnes dapat melaram dan diiktiraf macam ni. Bisnes dengan SHOM inilah yang banyak beri peluang Sue untuk tambah pendapatan, pergi event, berpeluang memakai busana daripada pereka terkenal Malaysia dan make up gaya artis. Hehehehe....

Oklah Congratulations kepada semua usahawan yang diiktiraf pada malam Diamond Night tersebut termasuklah sis sendiri. Bukan satu perjalanan yang mudah tetapi boleh dicapai dengan kesabaran, ilmu, tak cepat putus asa dan tindakan. Terima kasih buat mentor Sue CDM Shaliza aziz dan CDM Norain nizar untuk segala tunjuk ajar dan teguran sehingga ke harini.

Terima kasih kepada semua rakan kongsi Sue kerana beri kepercayaan kepada Sue untuk kita bekerjasama dalam bisnes. Terima kasih pada suami dan keluarga kerana menjadi tulang belakang Sue sepanjang Sue dalam bisnes. Terima kasih juga kepada pihak syarikat Sahajidah Hai O dan kumpulan G8Unity atas segala bantuan dan sokongan tambahan yang diperlukan sebagai usahawan online.


Barisan CDM-CDM G8unity. Tengok handbag diorang telan liur


InshaAllah Sue doakan semoga tahun 2019 ni, kesemua rakan kongsi Sue pula akan menaiki pentas Diamond Night sebagai salah seorang usahawan yang diraikan. Jom kita tengok more pictures during the event.

bersama Mentor bisnes CDM Norain yang banyak mencanai Sue dalam bisnes

Tulang belakang bisnes, rakan kongsi Sue

bersama usahawan multimillionaire CDM James yang dah 26 tahun dalam industri

bersama DSM Roshaiza dari Kelantan. Kagum dengan semangat Kak Za berniaga

Macam ambil scroll degree pulak rasanya

Makan malam special buat semua usahawan
Kenapa Sue pilih bisnes dengan SHOM ni?
Antara sebabnya ialah:-
1. tak perlu modal yang besar
2. tak perlu keluarkan tenaga dan wang ringgit yang banyak untuk hasilkan produk. Produk sudah sedia ada
3. Ada latihan intensif untuk usahawan
4. Bonus dan keuntungan bersih 3-4-5 angka sebulan
5. Syarikat yang kukuh selama 26 tahun di Malaysia
6. Syarikat yang membayar setiap bulan komisen kepada usahawan berjumlah 3 juta sebulan.
7. Bisnes semakin mudah hanya dihujung jari

Bagi mereka yang ingin menceburkan diri sebagai Usahawan SHOM dan SkuadPBExpert, anda boleh hubungi Sue di 012-6842560 untuk business preview & interview.

Salam Sayang,
Suhaili Isa