Tuesday, August 2, 2016

Celgynic Gold : Telan je Cantik

Hello you all...harini Sue nak share this new product sesuai sangat for those yang nak cantik, nak gebu, nak elak sel kanser merebak, nak cepat pandai, nak tambah tenaga bagi suami2....ehhh???? Hahahahahha hehehe



Celgynic gold terdiri daripada ekstrak lesitin yang diambil daripada kuning telur. Ehh? Kuning telur kan banyak kolesterol? Celgynic gold ambil lesitin yang terdapat dalam kuning telur dan diasingkan kolesterol. Haaa gitulah ceritanya.

Apa bagusnya lesitin ni?
1. Lesitin sangat bagus untuk elak Coronary Artery Disease 
2. Lesitin berfungsi untuk repair sel badan yang rosak.
3. Lesitin membantu meningkatkan kecerdasan otak
4. Jangan taktau yang lesitin juga membantu BAKAR LEMAK BADAN

Huiiissshhh...banyak nau fungsi lesitin ni. Jom Sue share pula kebaikan Celgynic Gold.







Eh...banyak pulak fungsi Celgynic Gold ni. Kiranya korang takyah makan kolagen pun hasilnya akan sama macam kolagen tau. Tak caya? Meh kita tengok testimoni you all...telan-telan cantik


Frequently Asked Questions:
1. Berapa lama kesan akan nampak?
1 minggu pertama dah nampak perubahan kulit

2. Boleh campur dengan kolagen lain?
Jarakkan pengambilan dalam masa 4jam dan minum 8 gelas air masak setiap hari supaya semua toksin dapat dikeluarkan dan nutrien dapat diserap ke dalam sel badan.

3. Ada side effect?
Tiada side effect

4. Ibu mengandung boleh ambil?
Ibu mengandung tidak digalakkan kerana ibu mengandung ada supplemen lain yang perlu diambil.

5. Bolehkah ibu menyusu ambil?
Boleh

For those yang nak dapatkan Celgynic Gold ni..terus whatsapp Sue di 012-6842560.

Love,
Suhaili Isa

Wednesday, July 27, 2016

Desa Country Homes, Rawang : Property Hunting

Hi...Ahad yang lepas, Sue dan husband berkesempatan untuk melihat rumah contoh Desa Country Homes di Rawang. Dimajukan oleh pemaju Temasya Mentari Development Sdn Bhd; Desa Country Homes menawarkan 2 jenis rumah teres berkeluasan 22' × 70' persegi dan 18' × 75' persegi.



Dreams within reach, Desa Country Homes sediakan kediaman yang memenuhi kriteria yang kami impikan:
1. 24 hours security guarded
2. Perimeter anti-climbing fencing
3. CCTV  surveillance
4. Access card system
5. Playground area
6. Badminton court and jogging track
7. Quiet neighbourhood
8. Near to Jusco Anggun Rawang
9. Close to school
10. 15mins to Hospital Sg Buloh




Phase B 22' × 70'

Phase A 18' × 75'

Starting price for Phase A  RM 475,000  while for Phase B is RM 680,000. Ni Sue share layout plan rumah ye.




Booking fee hanya RM 1000 je you all...projek dijangka siap pada December 2017. Work progress as for now dah 30% siap for Phase A & Phase B. Rumah contoh jugak dah boleh dikunjungi. 

So kalau you all berkesempatan ke Rawang, singgah la tengok Desa Country Homes ni...



Love,
Suhaili Isa

Monday, July 25, 2016

Star Trek Beyond Movie Premiere

Hello readers...it has been awhile since my last entry. It was really a great and interesting month of Syawal. Alhamdulillah..Rizal & me were invited to the Star Trek Beyond movie premiere at GSC Pavillion KL on 20th July. It was a great night with VVIP guests, celebrities and Sahajidah Hai O Marketing top sales persons.



A photo with Crown Diamond Manager Shaliza aziz and Naa Kamarudin. Crown Diamond Manager (CDM) is the highest ranking in our business career ladder. All CDMs were invited to the Red Carpet of Star Trek Beyond movie including some celebrities and VVIPs such as Dato Jimmy Choo, Amber Chia, Adeline Tsen and a few more international celebrities.


Oh..Rizal & me won two free tickets to the premiere because we participated in a contest organized by SHOM. So if you want to win free giveaway...always stay tune and check out my blog and instagram @suhailiisa for more giveaways ya... Right...let's cut short and let's enjoy some photos taken during the premiere. 

Hurry up.. go and watch Star Trek Beyond starring Chris Pine and officially sponsored by Min Kaffe, kopi garam buluh.

Have you tried our coffee? Min kaffe is a 2 in 1 coffee without sugar and value added with bamboo salt to cleanse, detox, purify and help to lose weight fast. Min kaffe suitable for those people suffering from gastric, migrain, anemia, diabetes, high blood pressure, constipation and those who want to lose weight fast.

Grab your own Min Kaffe now...whatsapp me 012-6842560 for special discount.

Love,
Suhaili Isa









Monday, July 4, 2016

Kisah Duit Raya

Alhamdulillah seronok dah sampai kampung suami di Perlis. Kali ni raya pertama di kampung halaman suami. Bagi yang akan memulakan perjalanan pulang ke kampung, Sue doakan semoga selamat sampai.



Bila tiba Syawal...orang memang akan peruntukan sejumlah belanja untuk persiapan duit raya. Betul tak? Seingat Sue...daripada Sue kecil sampailah umur dah 30an dan anak dah 2 orang ni, budaya duit raya ni memang dah ada.

Tak salah pun kalau nak memberi dengan seikhlas hati. Tapi ada segelintir yang memang tak mampu nak memberi duit raya pada anak-anak tetamu yang datang.
Tapi zaman dulu....bila Sue dapat duit raya, pakcik makcik akan kata, "Maaflah walaupun tak banyak, tapi duit raya ni untuk gembirakan hati anak2 kecil"

Kemudian Sue akan bersalam dgn si pemberi dan terus bagi pada mak. Abah awal2 dah siap pesan dalam kete sebelum turun beraya " Nanti bila dapat duit raya, jangan buka depan tuan rumah. Terus bagi pada mak. Kalau abah nampak ada yang bukak sampul...balik nanti kene rotan" Gitu....ayah & mak ajar Sue.

Zaman sekarang ni...bila ibubapa lupa ajar adab sopan pada anak2 kecil...itulah yang menyebabkan kejadian terasa hati bila anak2 bukak sampul duit raya depan tuan rumah sambil kata " bagi RM 2 je??? Nak beli apa?"

Sometimes....bukan anak2 je....mak ayah pun memang dah tertunggu2 duit raya anak2 ni jugak supaya mereka dapat gunakan untuk perbelanjaan selepas raya. Disebabkan duit raya sikit, ada yang terasa hati. Disebabkan taknak mendapat malu sebab tak mampu bagi duit raya....ada yang sanggup buat loan dengan bank atau pinjam duit orang lain supaya nak beraya dengan bergaya.

Bagi Sue...tak salah nak beri duit raya ikutlah seikhlas hati anda. RM 1 pun boleh, RM 0.50 pun boleh, bahkan kalau you all nak bagi anak2 Sue RM 0.05 sen pun Sue terima dengan hati gembira. Kalau tak bagi pun tak mengapa..sebab kami paham keadaan anda.

Sue doakan dengan pemberian anda yang walau berapa pun jumlahnya, semoga Allah datangkan rezeki 100 kali ganda kerana anda memberi dengan ikhlas.

Jadi...kawan2 semua jaga anak2 kita masing2 ye. Ajarkan adab bila pergi berkunjung rumah saudara mara dan rakan taulan pada Syawal ni. Tegur anak sekiranya mereka lupa jaga adab. Kalau tuan rumah tak bagi duit raya, janganlah si mak dan bapak pulak dengan muka tak malu pegi mintak duit raya.... semoga Syawal kali ni beri lebih makna buat kita semua & pastinya bukan disebabkan kejar DUIT RAYA.


Salam Ramadhan & Syawal
Suhaili Isa

Sunday, June 19, 2016

This is a story of My Father : Happy Father's Day Abah

Entry kali ni...Sue nak simpankan dalam blog sebagai future reference anak-anak. Bila dah besar nanti...bacalah blog mommy ni banyak cerita pelik2 tetapi benar. My blog is my life diary including personal interest, family and my business journey.

Kita takkan lahir ke dunia tanpa adanya AYAH. Kecuali Nabi Isa AS yang dilahirkan tanpa ayah oleh ibunya Siti Mariam di mana Allah nak tunjukkan bukti kekuasaanNya. 

Entry ni Sue nak cerita pengorbanan seorang ayah bernama Mohd Isa bin Ibrahim. Syukur alhamdulillah pada umur 65 tahun abah masih sihat dan bertenaga.

My dad was an ordinary government officer who worked at Jabatan Pertanian Negeri Selangor. Ayah seorang yang sangat pentingkan ilmu dan merupakan top 5 student di Sekolah Menengah Aminuddin Baki KL. Disebabkan kekangan kewangan, beliau terpaksa melupakan hasrat untuk menyambung pelajaran ke Universiti.

Sue masih ingat lagi macam mana abah sanggup stay up bersama-sama Sue sewaktu Sue mengulangkaji untuk peperiksaan UPSR, PMR & SPM. Abah kata...dia tak dapat nak bagi harta & kemewahan, tapi dia boleh berikan ilmu dan pendorong semangat untuk Sue dan 4 orang lagi adik beradik Sue belajar rajin2.

Abah sewaktu mudanya, seorang yang sangat komited dalam kerjanya. Setiap hari beliau buat 3 pekerjaan iaitu siangnya bekerja di jabatan kerajaan, sebelah malam beliau akan buat architectural landscape drawing & uruskan perniagaan sebagai extra income untuk menampung 5 orang anak belajar. Ibu Sue seorang surirumah yang membantu uruskan keluarga.

Bayangkan abah setiap hari keluar bekerja pada pukul 6pagi dan pulang hanya pada pukul 11malam. Kami adik beradik akan tetap tunggu ayah balik kerja walaupun lewat malam. Kemudian selepas abah bersihkan diri dan berehat, beliau akan sambung pekerjaan kedua & ketiga sehinggalah pukul 3 pagi....Zaman sekarang ni, susah nak dapat lelaki yang komited macam ni. Majoriti lelaki nak buat kerja senang dan kurang berkorban masa dan tenaga untuk sara hidup keluarga kan?

Walaupun kehidupan keluarga Sue boleh dikatakan kami keluarga yang susah, tapi abah seboleh-bolehnya taknak tengok kami membesar dalam keadaan kesusahan. Ada masanya kami hanya makan bubur nasi dan ikan bilis je dalam seminggu tu. Tapi waktu tu lauk bubur nasi dan ikan bilis rasa memang dah sedap sangat. Rumah kami bumbungnya nak roboh tapi masih bertahan selama beberapa tahun sebelum rezeki abah dimurahkan oleh Allah SWT.

Alhamdulillah berkat usaha abah yang tak pernah putus asa...pada tahun 2000 sewaktu Sue belajar di tingkatan 4, rezeki perniagaan abah dimurahkan dan dapatlah abah renovate rumah kami yang waktu tu hanya tunggu masa untuk roboh. 

Apa yang lebih buatkan abah happy bila semua anak2nya berjaya dalam pelajaran & kerjaya. Abang Sue seorang Manager, Kakak pula seorang lawyer sekarang bekerja di London, Sue sendiri seorang Jurutera yang kemudiannya menjadi usahawan Premium Beautiful, adik perempuan & adik lelaki bekerja di syarikat lapangan terbang MAS setiap tahun pegi melancong free.

Sekarang ni abah dan mak dapat bersara dengan tenang dan tengok cucu-cucu pula membesar. Orang kata dalam hidup ni kita perlu bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudian. Semangat abah yang tak pernah putus asa, menjadi penyebab untuk Sue terus bertahan dalam berniaga. 

"Abah....because of you, I never give up"  Terima kasih kerana bersusah payah membesarkan Sue dengan ilmu dan semangat.Terima kasih sebab ajar Sue untuk belajar erti kesusahan.

" Happy Fathers Day Abah "

Love,
Suhaili Isa

Tuesday, June 14, 2016

Biovelocity Sleepmate : Improves your health vitality

I was introduced to Biovelocity Sleepmate 3 years ago in 2013. At first I was not interested in this product because it was just a sleep mattress that you put on your bed. What's the big deal ??? I can just by any other sleep mattress else where.



Until....I have been given a full and thorough explanation on biovelocity sleepmate.Furthermore I attended a conference on Energy Medicine method which use energy wave to balance your "chi" or "qi". Do you know that if your "chi" is not stable or balance...you will get sick often? Click HERE for BV Conference energy medicine.

Actually I bought Biovelocity sleepmate first hand to be used by my father who had a minor stroke on his right side. Alhamdulillah it has been 3 years already and my father is healthy as a horse presently. Baca kisah Ayah Survive Strok Attack

 Then I bought the second BVSM for myself because I was experiencing too much stress, insomnia and tiredness. My lack of sleep & energy caused me serious error and mistakes at the office.

Alhamdulillah up to now...I have not experiencing insomnia and also panic attack anymore. Thank you Allah for giving my family the opportunity to source for solution and indeed...Allah is the best healer.

Do you know that Biovelocity Sleepmate uses Dhuha energy or good sun energy which contains Vitamin D to balance your body energy? Read it more; What is Biovelocity Sleepmate

That's all for today...May you have productive, energetic and blessed Ramadhan.


Love,
Suhaili Isa

Friday, June 10, 2016

Star Trek Beyond: Brought to you by Min Kaffe

You all peminat cerita Star Trek?? Star Trek Beyond bakal ditayangkan di pawagam berdekatan anda pada 21 July 2016 nanti.

Jangan lupa book date & beli tiket wayang ye....sebab apa Sue galakkan beli tiket wayang??

Sebab.....penaja utama Star Trek Beyond ialah...Min kaffe kopi garambuluh pertama di dunia untuk khasiat 1001 masalah kesihatan. Tahniah Sahajidah Hai O Marketing dan rasa sangat bangga berniaga bersama SHOM.

Ni....Sue share trailer Star Trek Beyond...dah macam Star Wars pula...enjoy!!!



Love,
Suhaili Isa