Wednesday, July 26, 2017

JANGAN GUNA Pes Masakan DChef...dikhuatiri....

Siapa ibu-ibu yang suka gunakan pes masakan untuk memudahkan dan mempercepatkan penyediaan makanan? Di zaman moden dan makin mencabar ni...menuntut kaum wanita untuk turut keluar bekerja mencari rezeki untuk keluarga.


Jadi ibu-ibu tak punya banyak masa nak sediakan bahan-bahan untuk masak lauk pauk yang memerlukan bahan yang banyak seperti gulai, rendang, asam pedas, masak lemak cili api, nasi kerabu dan sebagainya. Balik kerja dah pukul 7 malam... kalau nak sediakan bahan-bahan yang leceh dan ambil masa lama...pukul 9malam pun belum tentu anak-anak dan suami dapat makan.



Akhirnya....ibu-ibu akan ambil keputusan makan di luar atau beli saja makanan daripada gerai. Betul tak?? Itulah pengalaman Sue sebagai ibu bekerjaya yang memang akan sampai rumah pada pukul 9pm setiap hari dulu.



Tapi sekarang dah tersangat mudah...Sue dah jumpa gadget masakan yang bantu mudahkan career mom macam kita ni. Sue jumpa pes masakan kat bawah ni untuk sediakan hidangan enak buat keluarga.


www.suhailiisa.com

Ini antara pes masakan yang Sue guna untuk masak tomyam putih, tomyam kung, nasi briyani setiap hari pun boleh, rendang ayam dan daging. Pes Dchef ni ada jugak untuk masakan asam pedas dan masakan berasaskan kunyit dan bawang putih.


Monday, July 24, 2017

Review Iphone 7plus

Disebabkan handphone Sue mengalami kerosakan software dan dah 2 kali reformat, rasanya dia minta direhatkan dan ditukar yang baru. Hehehehehe....time tengah bulan pulak dia meragam ye? Tapi takpe bonus bisnes bersama SHOM alhamdulillah baru je masuk bank 10 Julai lepas. Lega bila ada extra income setiap tengah bulan ni. Tak terasa duit tak cukup tu. Kalau you all ada masalah kewangan dan nak buat extra income, Sue bantu anda gandakan income Rm 5000 - Rm 20,000 sebulan.


Ok...fikir punya fikir....last sekali Sue ambil keputusan angkat phone inilah untuk investment bisnes Sue. 



Iphone 7plus for better image and photography gitu. Bisnes online ni memang tak lari dengan gambar-gambar yang cantik. Iphone 7plus ni memang best sebab ada function "potrait" yang menghasilkan gambar secantik camera DSLR.
Meh kita tengok beza gambar biasa dan gambar dengan function POTRAIT.
Life battery Iphone 7plus ni setelah puas tangkap gambar beratus keping ialah 48-60jam. Jangan lupa yang phone ni Water resistant gitu...kene air pun tak kesah.
Gambar menggunakan function potrait

Gambar tanpa function potrait

Apple iPhone 7 Plus detailed specifications
GENERAL
Release dateSeptember 2016
Form factorTouchscreen
Dimensions (mm)158.20 77.90 7.30
Weight (g)188.00
Battery capacity (mAh)2900
Removable batteryNo
ColoursRed, Rose Gold, Gold, Silver, Black, Jet Black
SAR valueNA
DISPLAY
Screen size (inches)5.50
TouchscreenYes
Resolution1080x1920 pixels
Pixels per inch (PPI)401
HARDWARE
Processorquad-core
Processor makeApple A10 Fusion
RAM3GB
Internal storage32GB
Expandable storageNo
CAMERA
Rear camera12-megapixel
FlashYes
Front camera7-megapixel
SOFTWARE
Operating SystemiOS 10
CONNECTIVITY
Wi-FiYes
Wi-Fi standards supported802.11 a/b/g/n/ac
GPSYes
BluetoothYes, v 4.20
NFCNo
InfraredNo
USB OTGNo
FMNo
Number of SIMs1
SIM 1
SIM TypeNano-SIM
GSM/CDMAGSM
3GYes
4G/ LTEYes
Supports 4G in India (Band 40)Yes

SENSORS
Compass/ MagnetometerYes
Proximity sensorYes
AccelerometerYes
Ambient light sensorYes
GyroscopeYes
BarometerYes
Temperature sensorNo
Jomlah tengok lagi cantiknya gambar Iphone 7plus ni haa.....



So.....pegilah carik Iphone 7 plus sekarang ye...
Love,
Suhaili Isa

Friday, July 21, 2017

Gempar!!! Kopi Garam Buluh Tiruan

Assalamualaikum semua..... semalam gempar sekejap handphone Sue bila banyak mesej masuk bertanyakan status Kopi GaramBuluh atau Minkaffe yang dijual pada harga RM 22.50 sekotak. Harga jual pada asalnya ialah RM 33 sekotak. Adakah Kopi Garam Buluh yang berharga RM 22.50 itu TIRUAN??


Jawapannya: YA.....TIRUAN. Dan tak pasti apa kandungan dalam kopi itu. Mungkin ada ubat gegat pembunuh lipas...sapa yang tau kan?

Peringatan bagi yang gemar mengejar dan membeli barangan harga murah ini...bukan Sue nak marah.....tapi sila utamakan keselamatan dan kesihatan badan anda. Bayangkan anda nak murah nak jimat duit, anda sanggup minum kopi garam buluh tiruan yang berharga RM 22.50 dan anda jatuh sakit...

Jangan salahkan produk dan agent yang sah sekiranya anda sakit. Silalah dapatkan produk original daripada agent yang sah terutamanya saya. Sila dail nombor saya  012-6842560 untuk dapatkan Minkaffe yang original. Bukan tu je...Sue bantu anda jana pendapatan extra RM1000 - RM 5000 sebulan supaya anda tak perlu lagi membahayakan keselamatan dengan rakus mengejar produk tiruan disebabkan harga murah.

Macam mana nak bezakan Kopi Garam Buluh tiruan dan original?

www.suhailiisa.com
Ada pengguna mengadu rasa kopi garam buluh tiruan seperti berpasir. Jadi Sue minta semua pengguna dan mereka yang ingin mendapatkan Minkaffe; sila pastikan anda beli daripada agent yang sah atau daftar sebagai salah seorang agent atau ahli Sahajidah Hai O untuk mendapatkan harga minkaffe pada harga lebih murah.

Sila email Sue di suhaili1984@gmail.com untuk pendaftaran sebagai ahli SHOM.


Love,
Suhaili Isa

Thursday, July 20, 2017

KE KOREA KITA Gaya Che Ta

You all pernah travel ke KOREA secara FREE? I mean EVERYTHING Fully Sponsored including :

  • 5 Stars Hotel
  • Transportation
  • HALAL meal
  • Duit shopping
  • 1st Class ticket flight & Airways
  • Shopping at high end boutique sambil kendong 5-10 paperbag designer handbags
Kalau tak pernah...dan teringin nak travel mewah gaya Che Ta...meh tengok video TDCJourneys ke KOREA.

Mudah je nak travel secara percuma ni....pakai PREMIUM BEAUTIFUL dan anda akan ke KOREA secara FREE dan dapat kereta BMW 318i secara FREE jugak.
Info lanjut terus contact SUE 012-6842560.


Love,
Suhaili Isa


Tuesday, July 18, 2017

Misteri GARAMBULUH Terbongkar

Berapa banyak garam yang korang tahu wujud di atas muka bumi ni? 

www.suhailiisa.com

1. Table salt atau lebih dikenali sebagai garam biasa diproses yang biasa terdapat di kedai runcit. Semasa pemprosesan garam masakan biasa ini, segala mineral yang baik untuk badan dibuang dan ditambah bahan kimia supaya garam tidak bergumpal. Oleh itu pengambilan garam masakan biasa boleh menyebabkan masalah kesihatan yang banyak seperti darah tinggi.


2. Pink Salt

- Garam dari Pakistan yang tidak diproses secara kimia ini mengandungi sedikit mineral seperti magnesium, calcium dan potassium.


3. Sea salt

- Garam laut atau garam kasar diproses dengan cara mengeringkan air yang terdapat dalam molekul garam.


Tetapi entry kali ini Sue nak cerita tentang Bamboo Salt atau Garam Buluh. Haaa.....cemana pulak rupa garambuluh dan cara pembuatannya? 


www.suhailiisa.com

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea.

 Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. 

www.suhailiisa.com

Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Apa Kelebihan Garam Buluh?

www.suhailiisa.com

Kebanyakkan garam di pasaran bersifat asid, tetapi Garam Buluh yang dibakar dalam buluh berumur 3 tahun dengan pembakar selama 3kali, 6kali atau 9kali pada suhu 1300C bertukar menjadi alkali yang lemah. Jadi penambahan garambuluh dalam masakan akan meneutralkan dan membersihkan penyediaan makanan kita.

www.suhailiisa.com


Jom tengok Proses pembuatan Garam Buluh..



Jangan lupa dapatkan rangkaian produk berasaskan Garam Buluh untuk kesihatan dan kesejahteraan badan anda SEKARANG.

www.suhailiisa.com
Marine Essence beauty bar with Bamboo Salt

www.suhailiisa.com
Marine Essence Shampoo & Bodywash with Bamboo Salt
www.suhailiisa.com
Kopi Garam Buluh tanpa gula
www.suhailiisa.com
Meal Replacement with Garam buluh with no added sugar only 90kalori
www.suhailiisa.com



Untuk sebarang pembelian, pertanyaan lanjut dan tujuan pendaftaran sebagai salah seorang wakil jualan, sila hubungi nombor tertera 
  
                                             SUE : 012- 6842560
                                       Email address: suhaili1984@gmail.com

Love,
Suhaili Isa

Thursday, July 13, 2017

Dapatkan Premium Beautiful dan Menang BMW 318i sekarang

Siapa teringin nak dapat kereta BMW 318i secara percuma?

www.suhailiisa.com

korang taknak ke? Betul nak bagi percuma je ni... macam mana?
Setiap pembelian 1 set Premium Beautiful, anda layak menerima 3 tiket lucky draw untuk memenangi sebuah kereta BMW 318i. 

For those yang mendaftar sebagai seorang agent di bawah team Sue, anda akan dapat lebih keistimewaan untuk menang BMW 318i ni kerana akan mendapat 50 -66 tiket lucky draw gitu...

Eh....bukan 1 je hadiah tau. Ni tengok sendiri ada banyak lagi hadiah menanti anda.

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Ni....meh tengok akak, adik, abang...... pakai Premium Beautiful korset je anda boleh dapatkan sebijik kereta Toyota Camry, Nissan Almera dan Toyota Vios tau. Sapa nak bagi free ni akak, adik oi??? Takyah bayar bulan-bulan dah kete jadi milik kita.

www.suhailiisa.com
Bukan tu je....ada tiket HONEYMOON ke KOREA untuk husband and wife. Eh...bolehla kita nak romantika dengan encik suami sambil main ski dan berpeluk-pelukan dalam salji. Haaa....tau citer Winter Sonata? Haaaa....kat situlah kita nak pegi honeymoon nanti akak oiiii..... romantik habis.

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Akak suka barang kemas? Diamond? Gold? Eh....kak!!!! Jangan lepaskan peluang kak....hadiah barang kemas HABIB JEWEL menanti tu kak oiii!!

www.suhailiisa.com


Akak teringin pakai HANDBAG JENAMA? Nak pakai LV (Louis Vuitton)? Akak nak pakai Chanel? Ni original cecah RM 15,000 kak oiii.... toksah pakai yang ciplak harga RM 150 tu.... Kita nak bagi FREE je handbag ni haaa....

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Haaaa......jangan lepaskan peluang, DAPATKAN SET PREMIUM BEAUTIFUL anda pada harga RM98/sebulan. Anda juga akan menerima DISKAUN HEBAT sehingga RM1500 dan CASH BONUS BERNILAI RM 5,000.

MAAFKAN Sue sekiranya PREMIUM BEAUTIFUL habis. Jadi ambil phone anda sekarang, whatsapp " Pakai PB, menang BMW" ke 0126842560  ATAU bukak PC/Laptop anda, masuk ke email dan email " Pakai PB, menang BMW" ke suhaili1984@gmail.com SEKARANG.


Love,
Suhaili Isa

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Saturday, July 8, 2017

Premium Beautiful Expert : TDC Raya 2017


Tak sah kalau raya takde OPEN HOUSE kan? Team The Diamond Circle juga tak mahu ketinggalan nak buat open house raya tahun ni. Bertempat di Stokis Bukit Raja Klang, TDC Open House dimulakan dengan TDC Business Training yang mengupas tajuk " Bagaimana nak melancong FREE ke KOREA 2018".


www.suhailiisa.com


TDC Training kali ni membariskan emcee dan speaker hebat dari Johor, Kedah dan Kuala Lumpur.

Emcee: DSM Faeza 35 tahun
Profession: Banker
Status: Mother of 4
Location : Johor Bharu
www.suhailiisa.com
DSM Faeza sebagai emcee 
Speaker 1: DSM Aini 35tahun
Profession : Engineer JKR
Status : Single
Location: Bangi, Selangor

www.suhailiisa.com
DSM Aini dengan topik "Kenapa WAJIB QUALIFY Korea"

Speaker 2: CDM Ain Zulkarnaind 28tahun

Profession : Business woman
Status: Mother of 1

Location : Sungai Petani, Kedah

www.suhailiisa.com
CDM Ain Zulkarnaind dengan topik " Tips qualify Korea"

Speaker 3: TDC Founder CDM Shaliza aziz
Profession : Ex-banker turn to 5 figures Premium Beautiful Expert
Status : Mother of 2
Location : Kuala Lumpur

www.suhailiisa.com
CDM Shaliza dengan topik "Persediaan untuk ke Korea"
Dah dapat ilmu....jom kita bertindak dan fokus pada matlamat. Perut pun dah lapar...jomlah kita serbu Nasi kerabu, laksa utara, nasi lemak, rendang ayam cili api, ayam masak palembang dan banyak lagi makanan. Seronok tau bila berniaga sebagai Premium Beautiful Expert dengan team TDC ni sebab bukan hanya kene buat bisnes je.... tapi ada banyak aktiviti sosial menarik untuk rakan kongsi dan juga family.

Siapa nak ikut Sue ke KOREA tahun depan? Ada 10 seat kosong lagi... for those yang nak join Sue ke KOREA, terus contact 012-6842560 untuk pertanyaan lanjut.

Enjoy more photos TDC Raya 2017.

Love,
Suhaili Isa

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com





www.suhailiisa.com