Wednesday, February 6, 2019

Tuesday, January 29, 2019

Premium Beautiful Korset Bonanza Spring Lucky Draw

Hi Assalamualaikum semua...

Lama Sue tak share great news about Premium Beautiful. Here you go... Im going to spill some exciting news including FREE CASH, FREE Travel Packages and many more!!

Get ready everyone.... Starting 1st Jan - 31st March 2019, to all yang dapatkan 1 set Premium Beautiful Classic akan dapat 10 penyertaan Lucky Draw.

www.suhailiisa.com


www.suhailiisa.com


www.suhailiisa.com

Haaaa....apa macam? Terkejut tak bila tengok Cash prize ni? RM38,000 tu sisters..... boleh buat macam--macam. Ni Sue listkan apa yang korang boleh buat dengan CASH RM 38,000:

  • Bayar hutang
  • Pegi Umrah
  • Invest duit dalam ASB/Unit trust
  • Simpanan kecemasan
  • Renovate rumah
  • Downpayment kereta
  • Downpayment rumah
  • Pegi holiday
  • Bayar PTPTN
Banyak lagi korang boleh buat dengan RM 38,000 tu.


www.suhailiisa.com


Haaa....bagi yang nak sangat holiday tu.... SHOM bagi hadiah pakej melancong untuk 2 orang tau bernilai RM 6000. Nak pegi London pun cukup aihhh...


www.suhailiisa.com


Siapa handphone dia dah menunjukkan tanda-tanda perlu ditukar? Nah.... SHOM bagi hadiah lucky draw IPHONE XS untuk 5 orang yang bertuah. Seram wehhhh tengok harga handphone pun sampai RM 5000. Korang takyah beli guna duit sendiri, korang ambil peluang Lucky Draw ni je.


www.suhailiisa.com


Tak cukup dengan handphone....dia bagi IPAD Mini pulak untuk 5 orang bertuah jugak tu.


www.suhailiisa.com

Haaa....siapa nak handbag baru? SHOM hadiahkan handbag InfinenceXFazura bernilai Rm1000 lagi tu. 45 beg jumlah kesemuanya.

www.suhailiisa.com


www.suhailiisa.com

Macam mana nak take part dalam Lucky Draw ni???


  1. Dapatkan 1 set sahaja Premium Beautiful korset anda secara cash/credit card/ansuran 0% bernilai RM 1999.80.
  2. Dengan resit pembelian tu, anda simpan dan automatik anda akan dapat 10 entri Lucky Draw. Haaaa....untung berganda dan peluang nak menang tu tinggi.
  3. Nantikan cabutan bertuah pada 13hb April 2019.


www.suhailiisa.com


Lagi goodnews Sue nak share...Kalau korang grab Premium Beautiful bulan Januari ni, lagi UNTUNG sebab boleh dapat 20 entri Lucky Draw terus. UNTUNG ke UNTUNG????

Haishhh....akak rasa bahang betul ni....panas you all!!! SHOM ni permurah betul nak bagi hadiah grand dan banyak macam ni. 

Jadi jangan lupa GRAB 1 SET PREMIUM BEAUTIFUL anda hari ini dengan contact Sue 012-6842560 SEKARANG jugak.


Salam sayang,
Suhaili Isa





Tuesday, January 15, 2019

Infinence Mask....Topeng Muka?

Siapa suka pakai topeng muka? Hehehehe...gelihati pulak tengok ayat topeng muka tu...teringat cerita The Mask.



Hehehehe.....smokey!!! Harini Sue nak cerita pasal Infinence Mask. Biasakan orang perempuan seminggu sekali atau sebulan sekali mesti tepek Mask kat muka. Bagi kulit lembut dan segarkan muka. Apa brand yang korang suka? Macam Sue, Sue suka organik mask yang Sue buat sendiri. Tapi terjumpa pulak Infinence Mask ni terus jatuh cinta.






Perluke guna face mask sebenarnya? Bagi Sue yang rasa tak penting sangat jaga kecantikan ni kan...rasanya macam tak perlu. Tapi bila sedar umur dah 35 tahun this year.....haishhhh kulit muka makin kering dan biasalah nak berkedut dah. So Sue trylah Hydrating Face Mask Infinence.




Ok yang putih ni nama dia Deep Hydration Firm & Shape Treatment Mask berfungsi untuk melembapkan muka, menegangkan kulit kedut serta mencerahkan muka. 

Dirumus khas dengan bahan seperti :

  •  gliserin,
  •  kolagen laut,
  • lidah buaya, 
  • ekstrak spirulina, 
  • ekstrak alga, 
  • natrium hyaluronat,
  •  eksktrak daun mate, 
  • ekstrak daun teh hijau, 
  • Vitamin B3 
  •  Pro vitamin B5 


ok yang hitam ni pulak nama dia Infinence Intensive Brightening Treatment Mask. Si hitam ni berfungsi untuk melegakan keradangan kulit kering, membersihkan muka dan mencerahkan kulit you all.

Antara bahan yang terdapat dalam Brightening treatment mask ialah:
  • Vitamin B3
  • Pro vitamin B5
  • Ekstrak kulit Mulberi putih
  • Ekstrak epal
  • ekstrak daun teh hijau
  • ekstrak camellia Japanese
  • ekstrak kulit lemon
  • ekstrak Gotu Kola
  • ekstrak chestnut kuda Eropah
  • kolagen laut
  • gliserin
  • ekstrak alga

Tapi soalan sis masih belum terjawap....
" Perlu ke pakai Face Mask ni?" bahan Infinence facemask ni sis gerun siap ada chestnut kuda laut...apekebenda chestnut kuda laut?


oooo rupanya bawah kulit muka kita ni penuh kotoran dan berdaki

Semalam test pakai mask sambil baring dengar lagu.....perrgghhh ME TIME sangat...rasa relax
wooo...ini sis barutau. Boleh melancarkan peredaran darah bagi kulit muka ada Nur gitu



haaa.....sis-sis sekalian, kalau rasa muka kusam...cuba amek wudhu' lepastu korang tepek Infinence Mask ni kat muka. Baca bismillah dulu biar dapat pahala bila pakai mask.

Eh....apehal tak dapat pahala pulak? Seorang isteri yang mencantikkan diri untuk menggembirakan hati suami, Allah bagi pahala baaaaanyaaaakkkk ok. Lagilah kalau isteri beli guna duit sendiri....InshaAllah dapat pahala seperti bersedekah jugak.

Yelah kekadang suami ni kedekut sikit dengan isteri. Jadi isteri beli dulu dengan duit sendiri. Kemudian suami dah nampak cahaya Nur di muka isteri menjadi secantik bidadari.... haritu jugak dia akan tanya....
"muka sayang makin cerah dan jelita..ayang pakai apa?"

Haaaa.....bila dia keluarkan ayat macamni....kau jangan tunggu lagi...time ni kau bagi terus point-point suh suami pulak belikan. Haaa....macam tu lah sis hantar proposal kat suami bila teringin nak suami belikan sesuatu.hahahahaha....

Oklah....Sis nak pegi jogging dulu. You all layan dulu video cara pakai Infinence Mask ni ok.



Salam sayang,
Suhaili Isa


Monday, January 14, 2019

Daytrip ke Bukit Fraser...betulke Bukit Fraser SERAM?

Semalam Sue berkesempatan bawa family ke Bukit Fraser. Serious....ni baru first time nak pegi Fraser's Hill...tak sangka pulak jalan nak naik ke atas tu berliku-liku, menakutkan dan hanya ada hutan dan gaung. Sue bertolak dari Rawang ke Fraser Hill mengambil masa 1 jam 30minit je.

Cuaca di Fraser Hill nyaman dan tak hujan. Sebelah malam pulak suhunya boleh mencecah 19 darjah celsius. Sampai je kat Fraser Hill, kami ke Masjid dulu untuk solat Zuhur.



Air nak ambil wudhu tu sejuk macam sejuk kat London. Menggeletar sekejap sis masa amek wudhu'.Selesai solat Zuhur, kami terus ke food court bersebelahan Taman Awam.Perut rasa lapar sangat lepas mengharungi bukit bukau tu. Kami pilih makan di restoren Arzed yang menghidangkan menu western dan juga masakan thai.

Budak-budak yang excited sampai makan pun cepat-cepat sebab nak main kat taman permainan sebelah food court. Rasa nak tercekik tekak mak sebab kene paksa makan laju.huhuhu....






Dah puas main, kitorang bergerak pusing-pusing tengok apa yang best kat Fraser Hill ni. So kami terjumpalah Allan's water park. Kiranya macam empangan tadahan air yang kecil ditukarkan menjadi pusat rekreasi paddle boat. Kat situ ikan dia besar-besar dan gemuk. Mulut ternganga sedia menanti orang bagi makan.







Tapi Sue rasa seram pulak nak naik paddle boat tu tengok keadaan sekeliling hutan yang suram. hehehe...Bukit Fraser sangat famous sebagai tempat Bird Watching. Banyak spesis burung yang jarang dijumpai bermigrasi ke Bukit Fraser.

Disebelah Allan's Water ialah Edible Garden. Kat sini tempat diorang tanam sayuran, buah dan nursery untuk bunga. Sue beli ubi purple kat sini straight baru cabut daripada ladang.









Ok dah beli ubi dan sayuran...kita pusing-pusing lagi ke Fraser Hill Clock Tower untuk ambil gambar kat situ. Kat Fraser Hill ni banyak Banglo binaan bercirikan perkampungan British yang menjadi tempat peranginan dan persinggahan pelancong. Sue suka binaan peninggalan rumah berkonsep Little England.

Bukit Fraser juga kaya dengan sejarah dan misteri terutamanya misteri bagaimana Sir Henry Gurney dibunuh atau bagaimana misterinya kehilangan Louis James Fraser iaitu orang yang membuka Bukit Fraser ni.





Di Bukit Fraser terdapat juga Golf course buat pencinta penebas rumput especially encik suami saya. Green fees dalam RM 31.50 hari Isnin-Sabtu. Pada hari Ahad yuran RM 42.







Sebelum pulang ke Rawang, anak-anak Sue main permainan yang disediakan secara percuma di kawasan Bird Watching berdekatan Clock Tower tu. Disebabkan cuaca sejuk, jadi bunga kat Fraser Hill ni MashaAllah sangat cantik. Geram sis tengok tapi tak berani nak petik.

Pukul 4.30pm kami dah gerak untuk turun bukit dan pulang. Kami tak sempat nak singgah The Paddock untuk naik kuda dan main Archery. Sebenarnya risau dan seram nak turun bukit dan hutan lewat sangat sebab bawa anak-anak kecil. Almaklumlah Jalan Fraser Hill tu memang terkenal dengan cerita seram dan mistik.

InshaAllah satu hari nanti ada rezeki lagi nak naik Fraser Hill semula untuk rasa minum petang di kafe menarik di Fraser Hill. Korang dah pernah ke Fraser Hill?







Salam sayang,
Suhaili Isa