Thursday, September 15, 2016

Resepi pancake mudah dan gebu

Lama tak share resepi dalam blog ni. Memandangkan sekarang tengah musim cuti sekolah selama seminggu, Arfa request mommy dia buat pancake, waffle, cake, nasi ayam...banyak betul wishlist dia. So...harini Sue nak share resepi Pancake Mudah dan Gebu.


Hehehehe...walaupun Sue taklah pakar dalam memasak, Sue banyak belajar resepi daripada google dan buku resepi. Zaman teknologi ni, orang banyak guna internet. Orang yang bijak...diorang gunakan internet dan google sebagai punca pendapatan. Alhamdulillah dah 3 tahun Sue berniaga online dan mampu langsaikan hutang dengan bekerja dari rumah je 😊😊😊

Ok jom tengok bahan-bahan dan cara membuatnya.
BAHAN-BAHAN:

1 cawan tepung serbaguna
1 cubit baking powder
1 cawan susu segar
1 biji telur Gred A lebih baik
2 sudu minyak masak bunga matahari/ 1 sudu marjerin
2 sudu besar gula
Sedikit esen vanilla

Cara membuatnya:
1. Campurkan tepung dan baking powder.
2. Masukkan susu segar.
3. Masukkan gula dan kacau sebati.
4. Pecahkan telur dan kacau rata adunan.
5. Masukkan minyak masak atau marjerin dan kacau rata.
6. Masukkan sedikit esen vanilla.
7. Panaskan kuali nonstick pan dan letakkan pada api perlahan.
8. Adunan cukup untuk 6-8 keping pancake.

Selamat mencuba semua 😊😊

Love,
Suhaili Isa

Friday, September 9, 2016

New product launched!!! Shake Me

Hello ladies!!! Haaa.....mesti ramai dah balik kampung kan? Semoga selamat pulang ke kampung berhari raya ye. Jangan lupa bawa balik Premium Beautiful dan Set kurus bajet you all....risau balik kampung makan tak jaga, berat naik 5kg. Nak turunkan berat balik bukan senang akak-akak & adik-adik.

By the way....Sue nak share my latest product sesuai untuk mereka yang nak kurus dengan cepat. Introducing our latest product......



Shake...shake...shake... Shake me merupakan minuman campuran soya dan garambuluh..

Apa kelebihan Shake Me?
1. Sumber Mineral
Diperkaya dengan Garam buluh, vitamin, mineral termasuk vitamin A, vitamin B kompleks, vitamin C, kalsium,magnesium,zat besi dan zink.

2. Meningkatkan metabolisma
- Diet kaya protein meningkatkan metabolisma, mengurangkan "hormon lapar" (haaaa.....sapa yang asyik makan je tu...mungkin hormon lapar terlebih) lalu mengurangkan selera makan.

3. Meningkatkan jisim badan tanpa lemak.

4. Menggalakkan pembakaran lemak. Turut diperkayakan dengan L-Carnitine yang membantu membakar lemak. Pilihan terbaik untuk meal replacement.

5. Maintenance
- Asid amino merupakan bahan asas untuk sel badan, hormon, enzim & antibodi. Terdapat 9 jenks asid amino yang tidak dapat disistesis oleh badan dan hanya boleh didapati dari diet.

6. Mengandungi dan tinggi protein
- sumber daripada Soya, kacang dan oat

7. Rendah kalori
- 1 sachet Shake Me hanya mengandungi 90 kalori

8. Tanpa gula - Shake Me tidak mengandungi gula buatan seperti gula kasar, gula halus dan sebagainya.

9. Sumber kalsium, magnesium, vitamin B12 & vitamin C

Haaaa.....dengar kebaikan Shake Me je.....dah bergegar lemak badan ni...tak sabar nak luruhkam lemak & kurus.

Sapa sesuai ambil Shake Me?
1. Orang sibuk bekerja
2. Pelajar
3. Orang tua
4. Mereka yang nak kurus
5. Mereka yang buncit
6. Mereka yang mengalami anemia atau HB rendah
7. Mereka yang mengalami osteoporosis/ tulang rapuh
8. Mereka yang mengamalkan diet atkin atau diet kalori
9. Mereka yang tak boleh kawal nafsu makan.
10. Semua pengguna Premium Beautiful untuk cepatkan lagi proses turun berat badan.

Cara pengambilan?
Bancuh 1 sachet dalam segelas air suam 200ml. Ambil semasa sarapan atau sebagai ganti makan malam anda.

Huiiissshhhh tak sabarnya nak kurus. Sue baru mulakan Shake Me ni pada 5hb September (berat badan 56kg) dan harini Sue timbang 9hb September (berat badan 55kg) yipppeee!!!!!

Jangan lupa....order Shake Me sekarang tau. Sapa nak beli, contact Sue terus 012-6842560. Sekotak ada 20 sachet

Love,
Suhaili Isa

10 Wakil Jualan pertama diperlukan. Wakil jualan akan menerima benefit:
1. Untung runcit 20%
2. Komisen setiap tengah bulan 3%-41%
3. Extra income minimum RM 500 seminggu
4. Tiket melancong percuma Italy/ Umrah

Jom daftar sekarang dengan hubungi no talian 012-6842560

Sunday, September 4, 2016

Hello September 2016

Hello September!!! I am looking forward to this month actually. My husband birthday falls in September. I can't wait to make a super surprise for him.

May September will be super good to all of us. Speaking about how excited I am for September, we had a special business training for Premium Beautiful agents. About 40 people attended TDC Free business training on how to generate extra income as Premium Beautiful Expert. Syukur alhamdulillah that I have been given extraordinary energy despite of my worsen health condition due to bad haze recently. 

So....let's see what happened yesterday yaaa!!! Training was conducted by  Diamond Sales Manager (DSM)Aini Talib and Crown Diamond Manager (CDM)Shaliza aziz, TDC founder. For those still wondering what is DSM & CDM; DSM is a person who managed to generate RM 180,000 and CDM is a person who managed to generate sales RM 2 million. CDM is more likely as a CEO of a company with minimum income RM 20,000 monthly.




We learnt a lot of technical and selling point of Premium Beautiful product. Usually...business training provided outside will cost you money, but for TDC team we provide free training for all members. Great huh?? And....our training yesterday Full house!!!



Thank you so much to my team who managed to attend this training. Let's work harder to achieve our goals. Ok...it is time to sign off...but before that, enjoy more pictures 😀😀😀

Note: For Premium beautiful enquiries, please whatsapp my number 012-6842560. I will give discount RM 400 and Cash Rebate of RM 150 and......extra MONEY of RM 5000 😁😁😁😁😁


Love,
Suhaili Isa







The secret of beauty and confident? Wear Premium beautiful

Tuesday, August 2, 2016

Celgynic Gold : Telan je Cantik

Hello you all...harini Sue nak share this new product sesuai sangat for those yang nak cantik, nak gebu, nak elak sel kanser merebak, nak cepat pandai, nak tambah tenaga bagi suami2....ehhh???? Hahahahahha hehehe



Celgynic gold terdiri daripada ekstrak lesitin yang diambil daripada kuning telur. Ehh? Kuning telur kan banyak kolesterol? Celgynic gold ambil lesitin yang terdapat dalam kuning telur dan diasingkan kolesterol. Haaa gitulah ceritanya.

Apa bagusnya lesitin ni?
1. Lesitin sangat bagus untuk elak Coronary Artery Disease 
2. Lesitin berfungsi untuk repair sel badan yang rosak.
3. Lesitin membantu meningkatkan kecerdasan otak
4. Jangan taktau yang lesitin juga membantu BAKAR LEMAK BADAN

Huiiissshhh...banyak nau fungsi lesitin ni. Jom Sue share pula kebaikan Celgynic Gold.







Eh...banyak pulak fungsi Celgynic Gold ni. Kiranya korang takyah makan kolagen pun hasilnya akan sama macam kolagen tau. Tak caya? Meh kita tengok testimoni you all...telan-telan cantik


Frequently Asked Questions:
1. Berapa lama kesan akan nampak?
1 minggu pertama dah nampak perubahan kulit

2. Boleh campur dengan kolagen lain?
Jarakkan pengambilan dalam masa 4jam dan minum 8 gelas air masak setiap hari supaya semua toksin dapat dikeluarkan dan nutrien dapat diserap ke dalam sel badan.

3. Ada side effect?
Tiada side effect

4. Ibu mengandung boleh ambil?
Ibu mengandung tidak digalakkan kerana ibu mengandung ada supplemen lain yang perlu diambil.

5. Bolehkah ibu menyusu ambil?
Boleh

For those yang nak dapatkan Celgynic Gold ni..terus whatsapp Sue di 012-6842560.

Love,
Suhaili Isa

Wednesday, July 27, 2016

Desa Country Homes, Rawang : Property Hunting

Hi...Ahad yang lepas, Sue dan husband berkesempatan untuk melihat rumah contoh Desa Country Homes di Rawang. Dimajukan oleh pemaju Temasya Mentari Development Sdn Bhd; Desa Country Homes menawarkan 2 jenis rumah teres berkeluasan 22' × 70' persegi dan 18' × 75' persegi.



Dreams within reach, Desa Country Homes sediakan kediaman yang memenuhi kriteria yang kami impikan:
1. 24 hours security guarded
2. Perimeter anti-climbing fencing
3. CCTV  surveillance
4. Access card system
5. Playground area
6. Badminton court and jogging track
7. Quiet neighbourhood
8. Near to Jusco Anggun Rawang
9. Close to school
10. 15mins to Hospital Sg Buloh




Phase B 22' × 70'

Phase A 18' × 75'

Starting price for Phase A  RM 475,000  while for Phase B is RM 680,000. Ni Sue share layout plan rumah ye.




Booking fee hanya RM 1000 je you all...projek dijangka siap pada December 2017. Work progress as for now dah 30% siap for Phase A & Phase B. Rumah contoh jugak dah boleh dikunjungi. 

So kalau you all berkesempatan ke Rawang, singgah la tengok Desa Country Homes ni...



Love,
Suhaili Isa

Monday, July 25, 2016

Star Trek Beyond Movie Premiere

Hello readers...it has been awhile since my last entry. It was really a great and interesting month of Syawal. Alhamdulillah..Rizal & me were invited to the Star Trek Beyond movie premiere at GSC Pavillion KL on 20th July. It was a great night with VVIP guests, celebrities and Sahajidah Hai O Marketing top sales persons.



A photo with Crown Diamond Manager Shaliza aziz and Naa Kamarudin. Crown Diamond Manager (CDM) is the highest ranking in our business career ladder. All CDMs were invited to the Red Carpet of Star Trek Beyond movie including some celebrities and VVIPs such as Dato Jimmy Choo, Amber Chia, Adeline Tsen and a few more international celebrities.


Oh..Rizal & me won two free tickets to the premiere because we participated in a contest organized by SHOM. So if you want to win free giveaway...always stay tune and check out my blog and instagram @suhailiisa for more giveaways ya... Right...let's cut short and let's enjoy some photos taken during the premiere. 

Hurry up.. go and watch Star Trek Beyond starring Chris Pine and officially sponsored by Min Kaffe, kopi garam buluh.

Have you tried our coffee? Min kaffe is a 2 in 1 coffee without sugar and value added with bamboo salt to cleanse, detox, purify and help to lose weight fast. Min kaffe suitable for those people suffering from gastric, migrain, anemia, diabetes, high blood pressure, constipation and those who want to lose weight fast.

Grab your own Min Kaffe now...whatsapp me 012-6842560 for special discount.

Love,
Suhaili Isa









Monday, July 4, 2016

Kisah Duit Raya

Alhamdulillah seronok dah sampai kampung suami di Perlis. Kali ni raya pertama di kampung halaman suami. Bagi yang akan memulakan perjalanan pulang ke kampung, Sue doakan semoga selamat sampai.



Bila tiba Syawal...orang memang akan peruntukan sejumlah belanja untuk persiapan duit raya. Betul tak? Seingat Sue...daripada Sue kecil sampailah umur dah 30an dan anak dah 2 orang ni, budaya duit raya ni memang dah ada.

Tak salah pun kalau nak memberi dengan seikhlas hati. Tapi ada segelintir yang memang tak mampu nak memberi duit raya pada anak-anak tetamu yang datang.
Tapi zaman dulu....bila Sue dapat duit raya, pakcik makcik akan kata, "Maaflah walaupun tak banyak, tapi duit raya ni untuk gembirakan hati anak2 kecil"

Kemudian Sue akan bersalam dgn si pemberi dan terus bagi pada mak. Abah awal2 dah siap pesan dalam kete sebelum turun beraya " Nanti bila dapat duit raya, jangan buka depan tuan rumah. Terus bagi pada mak. Kalau abah nampak ada yang bukak sampul...balik nanti kene rotan" Gitu....ayah & mak ajar Sue.

Zaman sekarang ni...bila ibubapa lupa ajar adab sopan pada anak2 kecil...itulah yang menyebabkan kejadian terasa hati bila anak2 bukak sampul duit raya depan tuan rumah sambil kata " bagi RM 2 je??? Nak beli apa?"

Sometimes....bukan anak2 je....mak ayah pun memang dah tertunggu2 duit raya anak2 ni jugak supaya mereka dapat gunakan untuk perbelanjaan selepas raya. Disebabkan duit raya sikit, ada yang terasa hati. Disebabkan taknak mendapat malu sebab tak mampu bagi duit raya....ada yang sanggup buat loan dengan bank atau pinjam duit orang lain supaya nak beraya dengan bergaya.

Bagi Sue...tak salah nak beri duit raya ikutlah seikhlas hati anda. RM 1 pun boleh, RM 0.50 pun boleh, bahkan kalau you all nak bagi anak2 Sue RM 0.05 sen pun Sue terima dengan hati gembira. Kalau tak bagi pun tak mengapa..sebab kami paham keadaan anda.

Sue doakan dengan pemberian anda yang walau berapa pun jumlahnya, semoga Allah datangkan rezeki 100 kali ganda kerana anda memberi dengan ikhlas.

Jadi...kawan2 semua jaga anak2 kita masing2 ye. Ajarkan adab bila pergi berkunjung rumah saudara mara dan rakan taulan pada Syawal ni. Tegur anak sekiranya mereka lupa jaga adab. Kalau tuan rumah tak bagi duit raya, janganlah si mak dan bapak pulak dengan muka tak malu pegi mintak duit raya.... semoga Syawal kali ni beri lebih makna buat kita semua & pastinya bukan disebabkan kejar DUIT RAYA.


Salam Ramadhan & Syawal
Suhaili Isa