Wednesday, August 9, 2017

18th Asia Pacific Retailers Convention & Exhibition 2017

Transformation, Creativity and Beyond: 18th
​ ​
APRCE 2017 to address new retail trends and issues in Asia-Pacific’s largest retail event in Kuala Lumpur 


www.suhailiisa.com

The 18th Asia-Pacific Retailers Convention and Exhibition (APRCE) will take place at the Kuala Lumpur Convention Centre from October 25 to 27, 2017. About 3,000 delegates from 18 countries are expected at Asia Pacific’s largest retail event which is held once every two years. 

Organised by the Malaysia Retailers Association (MRA) and endorsed by Federation of AsiaPacific Retailers Associations (FAPRA), the theme of the 18th APRCE 2017 is “Transformation, Creativity and Beyond”. 

Key global retailers are expected at this event which will spearhead a re-think on retail and how to drive change through innovation, transformation and staying ahead of the pack for business success. It will explore opportunities to capture the next decade of discerning digitised customers. 

World-class speakers, retail leaders and solution providers from the US, UK, Japan, China, Korea and, of course, Malaysia will share their business success stories, new retail trends, ways to retail excellence and e-commerce trends and challenges in retailing, among others. 

Among the 22 speakers at the 18th APRCE2017 are: Mr Howard Saunders, Retail Futurist, Twenty Second and Fifth Ltd, US; Mr Christopher Sanderson, Co-Founder, Future Lab United Kingdom; Mr Motoya Okada, President and CEO, AEON Co. Ltd; Mr Benjamin Yong, Founder and Group Chief Eating Officer of the BIG Group, Malaysia; Mr Hoseok Kim, CEO of Celcom Planet Sdn Bhd (11Street), Malaysia; Ms Michelle Grant, Head of Retailing at Euromonitor International, US; Mr Chan Kok Long, Co-Founder & Executive Director of IPay88 Sdn Bhd, Malaysia; Mr Roger Wang, Chairman of Golden Eagle International Group, China and Mr Chen Xiaodong, CEO of Intime Retail Group, China. 

The delegates attending 


According to APRCE 2017 Organising Chairman, Mr James Loke, about 1,300 foreign delegates have confirmed their attendance. They include those from Japan, China, Korea, Indonesia, the Philippines and other FAPRA-recognised national retail trade organisations such as in Malaysia, Singapore, Thailand, Vietnam, Myanmar, Australia, New Zealand, Taiwan, Hong Kong, India, Mongolia, Turkey and Fiji. 

The event is the perfect focal point for international networking, and Malaysia, as the host, is the ideal location to mix business with leisure. Representatives from Asia-Pacific will be converging here to exchange ideas, connect with suppliers, seek business opportunities and network. 

The 18th APRCE 2017 is supported by the Ministry of Tourism and Culture, and the Malaysia Convention and Exhibition Bureau (MyCEB).

www.suhailiisa.com

How APRCE started 

Since 1983, APRCE has been the main activity of the Federation of Asia-Pacific Retailers Associations (FAPRA), which has 18 association members from 18 countries. It is the longest running biennial retail conference in Asia-Pacific. The host country is selected by FAPRA members through a bidding process held every 2 years. 

For the record, the 17th APRCE 2015 was held in Manila, Philippines while the 16 th APRCE 2013 took place in Istanbul, Turkey. The 18th APRCE 2017 will bring together participants to learn, discover and network, and make meaningful connections with other industry professionals. It will also highlight innovative solutions to help retailers differentiate themselves from their competitors. 

About Malaysia Retailers Association (MRA) 

Malaysia Retailers Association (MRA) was founded in 1982. Representing some of the largest retail companies in Malaysia, MRA is a recognized representative of the retail industry by various Ministries and related authorities and agencies. 

MRA is one of the founding members and ONLY representative from Malaysia to the Federation of Asia-Pacific Retailers Associations (FAPRA), whose members span over 18 Asia-Pacific countries. 

www.suhailiisa.com


About Federation of Asia-Pacific Retailers Association (FAPRA) 

The Federation of Asia-Pacific Retailers Association (FAPRA) was founded in 1983 and fully established in 1989 at the 4th APRCE in Singapore. Since then, it has implemented activities and developed itself with the aim of discussing common issues in the region, promote information exchange and friendship, thereby contributing to the development of commerce and the improvement of retailers’ status in the region. 

FAPRA has been a congregation of retailers’ associations that come together for one key objective -- the sharing of information. Echoing this, one of the successful activities of FAPRA is the biennial APRCE which provides opportunities to FAPRA members to learn from experts, as well as enjoy meeting and establishing relationships with counterparts from around the region. 

To continue strengthening its objective of creating more sharing and exchanging of information among FAPRA members, the Permanent Secretariat (PS) was established in March 2006 upon the resolution of the 12th APRCE in Beijing, China.
To honour FAPRA’s associations’ members for their outstanding achievement, FAPRA Awards made its debut in 2009 and were presented in APRCE then. 

Wednesday, July 26, 2017

JANGAN GUNA Pes Masakan DChef...dikhuatiri....

Siapa ibu-ibu yang suka gunakan pes masakan untuk memudahkan dan mempercepatkan penyediaan makanan? Di zaman moden dan makin mencabar ni...menuntut kaum wanita untuk turut keluar bekerja mencari rezeki untuk keluarga.

Jadi ibu-ibu tak punya banyak masa nak sediakan bahan-bahan untuk masak lauk pauk yang memerlukan bahan yang banyak seperti gulai, rendang, asam pedas, masak lemak cili api, nasi kerabu dan sebagainya. Balik kerja dah pukul 7 malam... kalau nak sediakan bahan-bahan yang leceh dan ambil masa lama...pukul 9malam pun belum tentu anak-anak dan suami dapat makan.

Akhirnya....ibu-ibu akan ambil keputusan makan di luar atau beli saja makanan daripada gerai. Betul tak?? Itulah pengalaman Sue sebagai ibu bekerjaya yang memang akan sampai rumah pada pukul 9pm setiap hari dulu.

Tapi sekarang dah tersangat mudah...Sue dah jumpa gadget masakan yang bantu mudahkan career mom macam kita ni. Sue jumpa pes masakan kat bawah ni untuk sediakan hidangan enak buat keluarga.


www.suhailiisa.com

Ini antara pes masakan yang Sue guna untuk masak tomyam putih, tomyam kung, nasi briyani setiap hari pun boleh, rendang ayam dan daging. Pes Dchef ni ada jugak untuk masakan asam pedas dan masakan berasaskan kunyit dan bawang putih.


Untuk resepi mudah menggunakan Dchef Paste, Sue sediakan di bawah ni ye.





JANGAN GUNA Pes Dchef ni....dikhuatiri suami dan anak2 akan makan bertambah-tambah dan masakan kita akan habis sampai tuan masak tak dapat makan. Punyalah sedap pes Dchef ni akak-akak.




Jangan lupa dapatkan Dchef Paste anda sekarang. Anda nak jana pendapatan extra dengan Produk Makanan Sue? Sue memerlukan lebih ramai agent dan dealer untuk produk makanan. Contact Sue di 012-6842560

Love,
Suhaili Isa

Monday, July 24, 2017

Review Iphone 7plus

Disebabkan handphone Sue mengalami kerosakan software dan dah 2 kali reformat, rasanya dia minta direhatkan dan ditukar yang baru. Hehehehehe....time tengah bulan pulak dia meragam ye? Tapi takpe bonus bisnes bersama SHOM alhamdulillah baru je masuk bank 10 Julai lepas. Lega bila ada extra income setiap tengah bulan ni. Tak terasa duit tak cukup tu. Kalau you all ada masalah kewangan dan nak buat extra income, Sue bantu anda gandakan income Rm 5000 - Rm 20,000 sebulan.


Ok...fikir punya fikir....last sekali Sue ambil keputusan angkat phone inilah untuk investment bisnes Sue. 



Iphone 7plus for better image and photography gitu. Bisnes online ni memang tak lari dengan gambar-gambar yang cantik. Iphone 7plus ni memang best sebab ada function "potrait" yang menghasilkan gambar secantik camera DSLR.
Meh kita tengok beza gambar biasa dan gambar dengan function POTRAIT.
Life battery Iphone 7plus ni setelah puas tangkap gambar beratus keping ialah 48-60jam. Jangan lupa yang phone ni Water resistant gitu...kene air pun tak kesah.
Gambar menggunakan function potrait

Gambar tanpa function potrait

Apple iPhone 7 Plus detailed specifications
GENERAL
Release dateSeptember 2016
Form factorTouchscreen
Dimensions (mm)158.20 77.90 7.30
Weight (g)188.00
Battery capacity (mAh)2900
Removable batteryNo
ColoursRed, Rose Gold, Gold, Silver, Black, Jet Black
SAR valueNA
DISPLAY
Screen size (inches)5.50
TouchscreenYes
Resolution1080x1920 pixels
Pixels per inch (PPI)401
HARDWARE
Processorquad-core
Processor makeApple A10 Fusion
RAM3GB
Internal storage32GB
Expandable storageNo
CAMERA
Rear camera12-megapixel
FlashYes
Front camera7-megapixel
SOFTWARE
Operating SystemiOS 10
CONNECTIVITY
Wi-FiYes
Wi-Fi standards supported802.11 a/b/g/n/ac
GPSYes
BluetoothYes, v 4.20
NFCNo
InfraredNo
USB OTGNo
FMNo
Number of SIMs1
SIM 1
SIM TypeNano-SIM
GSM/CDMAGSM
3GYes
4G/ LTEYes
Supports 4G in India (Band 40)Yes

SENSORS
Compass/ MagnetometerYes
Proximity sensorYes
AccelerometerYes
Ambient light sensorYes
GyroscopeYes
BarometerYes
Temperature sensorNo
Jomlah tengok lagi cantiknya gambar Iphone 7plus ni haa.....



So.....pegilah carik Iphone 7 plus sekarang ye...
Love,
Suhaili Isa

Friday, July 21, 2017

Gempar!!! Kopi Garam Buluh Tiruan

Assalamualaikum semua..... semalam gempar sekejap handphone Sue bila banyak mesej masuk bertanyakan status Kopi GaramBuluh atau Minkaffe yang dijual pada harga RM 22.50 sekotak. Harga jual pada asalnya ialah RM 33 sekotak. Adakah Kopi Garam Buluh yang berharga RM 22.50 itu TIRUAN??


Jawapannya: YA.....TIRUAN. Dan tak pasti apa kandungan dalam kopi itu. Mungkin ada ubat gegat pembunuh lipas...sapa yang tau kan?

Peringatan bagi yang gemar mengejar dan membeli barangan harga murah ini...bukan Sue nak marah.....tapi sila utamakan keselamatan dan kesihatan badan anda. Bayangkan anda nak murah nak jimat duit, anda sanggup minum kopi garam buluh tiruan yang berharga RM 22.50 dan anda jatuh sakit...

Jangan salahkan produk dan agent yang sah sekiranya anda sakit. Silalah dapatkan produk original daripada agent yang sah terutamanya saya. Sila dail nombor saya  012-6842560 untuk dapatkan Minkaffe yang original. Bukan tu je...Sue bantu anda jana pendapatan extra RM1000 - RM 5000 sebulan supaya anda tak perlu lagi membahayakan keselamatan dengan rakus mengejar produk tiruan disebabkan harga murah.

Macam mana nak bezakan Kopi Garam Buluh tiruan dan original?

www.suhailiisa.com
Ada pengguna mengadu rasa kopi garam buluh tiruan seperti berpasir. Jadi Sue minta semua pengguna dan mereka yang ingin mendapatkan Minkaffe; sila pastikan anda beli daripada agent yang sah atau daftar sebagai salah seorang agent atau ahli Sahajidah Hai O untuk mendapatkan harga minkaffe pada harga lebih murah.

Sila email Sue di suhaili1984@gmail.com untuk pendaftaran sebagai ahli SHOM.


Love,
Suhaili Isa

Thursday, July 20, 2017

KE KOREA KITA Gaya Che Ta

You all pernah travel ke KOREA secara FREE? I mean EVERYTHING Fully Sponsored including :

  • 5 Stars Hotel
  • Transportation
  • HALAL meal
  • Duit shopping
  • 1st Class ticket flight & Airways
  • Shopping at high end boutique sambil kendong 5-10 paperbag designer handbags
Kalau tak pernah...dan teringin nak travel mewah gaya Che Ta...meh tengok video TDCJourneys ke KOREA.

Mudah je nak travel secara percuma ni....pakai PREMIUM BEAUTIFUL dan anda akan ke KOREA secara FREE dan dapat kereta BMW 318i secara FREE jugak.
Info lanjut terus contact SUE 012-6842560.


Love,
Suhaili Isa


Tuesday, July 18, 2017

Misteri GARAMBULUH Terbongkar

Berapa banyak garam yang korang tahu wujud di atas muka bumi ni? 

www.suhailiisa.com

1. Table salt atau lebih dikenali sebagai garam biasa diproses yang biasa terdapat di kedai runcit. Semasa pemprosesan garam masakan biasa ini, segala mineral yang baik untuk badan dibuang dan ditambah bahan kimia supaya garam tidak bergumpal. Oleh itu pengambilan garam masakan biasa boleh menyebabkan masalah kesihatan yang banyak seperti darah tinggi.


2. Pink Salt

- Garam dari Pakistan yang tidak diproses secara kimia ini mengandungi sedikit mineral seperti magnesium, calcium dan potassium.


3. Sea salt

- Garam laut atau garam kasar diproses dengan cara mengeringkan air yang terdapat dalam molekul garam.


Tetapi entry kali ini Sue nak cerita tentang Bamboo Salt atau Garam Buluh. Haaa.....cemana pulak rupa garambuluh dan cara pembuatannya? 


www.suhailiisa.com

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea.

 Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. 

www.suhailiisa.com

Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Apa Kelebihan Garam Buluh?

www.suhailiisa.com

Kebanyakkan garam di pasaran bersifat asid, tetapi Garam Buluh yang dibakar dalam buluh berumur 3 tahun dengan pembakar selama 3kali, 6kali atau 9kali pada suhu 1300C bertukar menjadi alkali yang lemah. Jadi penambahan garambuluh dalam masakan akan meneutralkan dan membersihkan penyediaan makanan kita.

www.suhailiisa.com


Jom tengok Proses pembuatan Garam Buluh..



Jangan lupa dapatkan rangkaian produk berasaskan Garam Buluh untuk kesihatan dan kesejahteraan badan anda SEKARANG.

www.suhailiisa.com
Marine Essence beauty bar with Bamboo Salt

www.suhailiisa.com
Marine Essence Shampoo & Bodywash with Bamboo Salt
www.suhailiisa.com
Kopi Garam Buluh tanpa gula
www.suhailiisa.com
Meal Replacement with Garam buluh with no added sugar only 90kalori
www.suhailiisa.com



Untuk sebarang pembelian, pertanyaan lanjut dan tujuan pendaftaran sebagai salah seorang wakil jualan, sila hubungi nombor tertera 
  
                                             SUE : 012- 6842560
                                       Email address: suhaili1984@gmail.com

Love,
Suhaili Isa

Thursday, July 13, 2017

Dapatkan Premium Beautiful dan Menang BMW 318i sekarang

Siapa teringin nak dapat kereta BMW 318i secara percuma?

www.suhailiisa.com

korang taknak ke? Betul nak bagi percuma je ni... macam mana?
Setiap pembelian 1 set Premium Beautiful, anda layak menerima 3 tiket lucky draw untuk memenangi sebuah kereta BMW 318i. 

For those yang mendaftar sebagai seorang agent di bawah team Sue, anda akan dapat lebih keistimewaan untuk menang BMW 318i ni kerana akan mendapat 50 -66 tiket lucky draw gitu...

Eh....bukan 1 je hadiah tau. Ni tengok sendiri ada banyak lagi hadiah menanti anda.

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Ni....meh tengok akak, adik, abang...... pakai Premium Beautiful korset je anda boleh dapatkan sebijik kereta Toyota Camry, Nissan Almera dan Toyota Vios tau. Sapa nak bagi free ni akak, adik oi??? Takyah bayar bulan-bulan dah kete jadi milik kita.

www.suhailiisa.com
Bukan tu je....ada tiket HONEYMOON ke KOREA untuk husband and wife. Eh...bolehla kita nak romantika dengan encik suami sambil main ski dan berpeluk-pelukan dalam salji. Haaa....tau citer Winter Sonata? Haaaa....kat situlah kita nak pegi honeymoon nanti akak oiiii..... romantik habis.

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Akak suka barang kemas? Diamond? Gold? Eh....kak!!!! Jangan lepaskan peluang kak....hadiah barang kemas HABIB JEWEL menanti tu kak oiii!!

www.suhailiisa.com


Akak teringin pakai HANDBAG JENAMA? Nak pakai LV (Louis Vuitton)? Akak nak pakai Chanel? Ni original cecah RM 15,000 kak oiii.... toksah pakai yang ciplak harga RM 150 tu.... Kita nak bagi FREE je handbag ni haaa....

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Haaaa......jangan lepaskan peluang, DAPATKAN SET PREMIUM BEAUTIFUL anda pada harga RM98/sebulan. Anda juga akan menerima DISKAUN HEBAT sehingga RM1500 dan CASH BONUS BERNILAI RM 5,000.

MAAFKAN Sue sekiranya PREMIUM BEAUTIFUL habis. Jadi ambil phone anda sekarang, whatsapp " Pakai PB, menang BMW" ke 0126842560  ATAU bukak PC/Laptop anda, masuk ke email dan email " Pakai PB, menang BMW" ke suhaili1984@gmail.com SEKARANG.


Love,
Suhaili Isa

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com