Sunday, February 26, 2017

MBO Cinemas Setapak Central - REBORN


Hello movie goers... have you been to the MBO Cinema at Setapak Central? Do you notice something different?? 


MBO Cinemas which is currently the cinema operator with the most diversified locations in Malaysia is proud to officially unveil the newly renovated cinema at Setapak Central Kuala Lumpur.

The refurbished MBO Cinemas Setapak Central has improved layout, more open spaces in the lobby for waiting guests and enhanced counter service

Taaadaaaa......what do you think? In my opinion; the new image of MBO Cinema at Setapak Central really makes me want to walk in to the front counter and buy lots of movie tickets. It brings out excitement to watch movies just by looking at the ticket counter. Good job MBO Cinema.

In keeping up with the tagline of "Bringing Excitement Near You" and in appreciation to loyal patrons, the refurbished of MBO Cinemas Setapak Central outlet has improved layout, more open spaces in the lobby for waiting guests and enhanced counter service including  the delicious MBO Cinemas popcorn and a wide choice of beverages.

MBO cinemas very own Cafecito where one can enjoy coffee and tasty cakes.
These reflect the look and feel that will be the theme for future renovations, providing the best movie experience which is further accentuated inside the halls providing:

  • Reupholstered seats with black faux leather
  • Enhanced sound systems in all the halls
  • Barco laser projectors
  • Auro 3D immersive sound system in Hall 6 of the outlet
  • Brand new washrooms in the cinema
  • Setapak Central MBO is also user friendly for physically challenged patrons with easy access to the halls and washrooms.


Wow!!!! This is really great news for all movie goers. Are you excited and ready to crowd the MBO Cinema at Setapak Central? Do you want to hear another good news??

Aiming to further improve guests comfort experience is MBO Cinemas' very own Cafecito where one can enjoy a nice coffee or a tasty cake before watching a movie or just chilling out while catching trailers of upcoming movies. A coffee, cake and movie.....aaahhhh a perfect movie date for me. What do you think?

[MBO Setapak Central Reborn Event:]
The event was further mesmerizing with entertainment by world class street dancing group Katoon Network, famous artiste Ayda Jebat, fun with MYFM Celebritiy DJ Jack Lim, Wai Fun and Emily Poon.

Famous Artiste Ayda Jebat mesmerizes the guests with her rendition

Adding on the state of the art offerings, patrons can join the MBO Starclub Loyalty Programme for free and are entitled to many rewards by using their StarPoints by redeem free movie ticket, popcorn,drinks and other exclusive movie premiums.

MyFM Celebrity DJs. From Left: Emily Poon, Jack Lim and Wan Wai Fun entertains the crowd

As the ONLY CINEMA with a free loyalty programme that offers extensive benefits and previleges; members can also jump in on the Members' Priority Lane, get free movie tickets on their birthday month and catch exclusive  "Members Only" free screenings.

From Left: Lim Chee Wai - Setapak Central Centre Manager, Cheah Chun Wai - MBO Cinemas Director of Marketing & Sales, Tan Wai Chong- MBO Cinemas Director of Finance

MBO also offers  "NO" booking fee when you book ticket online. Plus ticket prices are all the same for either 2D or 3D movies!!! This is the 3rd refurbished cinema to be officially launched with the new concept after MBO The Spring Kuching, and KSL City in Johor Bahru with more in the pipeline.

MBO Cinemas is also excited about the upcoming offical openings of the following cinemas in 2017 introducing MBO Starling Damansara Uptown, Elements Melaka, AEON Big Farlim Ipoh, Kuantan City Mall, and Atria Shopping Mall Petaling Jaya. 

Congratulations again MBO Cinema for the REBORN of The Setapak Central MBO Cinema and upcoming official cinema openings at 5 other shopping centre. Hurry up movie goers, log on to www.mbocinemas.com to book your ticket NOW.

Love,
Suhaili Isa

Note:  You can catch Blockbuster Movies anytime you want with MBOs "Blockbuster Every 20 minutes"  which screens blockbuster movies every 20 minutes during peak hours so that you don't need to wait for long to catch your favourite movies.

Sunday, February 5, 2017

Happy 3rd Anniversary : Feb 2017

Ohhh my....tajuk entry blog macam anniversary perkahwinan pulak kan?? Hehehehe ehhhh tak....ini bukan anniversary perkahwinan Sue. 


Hari ini ialah tarikh Sue meletakkan jawatan sebagai Senior Project Engineer di salah sebuah syarikat pembinaan Kelas A di Malaysia dan tinggalkan gaji RM 6,000 untuk menggalas jawatan sebagai surirumah dan Premium Beautiful Expert.

Genap 3 tahun Sue berhenti kerja dan bergantung rezeki dengan berniaga. Selama 3 tahun tu ada yang perli, ada yang kata Sue ambil keputusan bodoh & terburu-buru dan tak kurang jugak yang kata "belajar tinggi-tinggi, tapi benti jadi surirumah? Tak kesian ke dekat mak ayah?"

Hamboi....laser nau mulut makcik2 ni ye.... rezeki Allah tu bukan hanya bekerja makan gaji je...banyak sebenarnya yang kita boleh buat untuk dapatkan income. Terutamanya berniaga sebab rezeki 9/10 datang dengan berniaga.

Macam mana kehidupan Sue selepas 3 tahun berhenti kerja? Alhamdulillah hidup lebih tenang dan tidak terkejar-kejar. Anak-anak dan suami dapat diuruskan dengan baik. Lagipun bila dah berniaga sebagai Premium Beautiful Expert, income bisnes setiap bulan sama je macam gaji RM 6,000 tapi tanpa potongan KWSP dan loan merepek2 yang lain.

Dan sebenarnya....bulan ini ialah bulan ke-5 Sue hidup bebas hutang. Huiiissshhh bila hidup dah takde hutang ni...rasa kepala ringan, tido malam lena dan tak takut orang bank call kejar hutang. Hahahahahah..... Sue bayar hutang total of RM 150,000 termasuk kereta, 2 personal loan, credit card dan pinjaman PTPTN dalam masa 3 tahun Sue berhenti kerja.

Seronok tak life sebagai surirumah ni? Seronok sangat you all sebab duduk rumah pun ada je income masuk tiap2 bulan. Tidaklah stress sangat even tugas sebagai isteri dan ibu non-stop 24 hours tu. Yelah....tengah bulan ada bonus bisnes...bolehla shopping. Shopping bagus tau nak hilangkan stress. Walaupun bergelar surirumah..tapi bila ada income sendiri...kita tak perlu nak minta suami duit untuk beli barang yang kita nak.

Itulah bezanya kehidupan Sue sekarang berbanding 3 tahun lepas. Alhamdulillah....tapi bukanlah nak kata hidup Sue ni semuanya lancar. Ada juga pengorbanan dan cabaran yang Sue hadapi dalam berniaga atas talian ini. Sukacita nak diingatkan sini ya....bergelar surirumah tu bukan bermakna duduk goyang kaki layan citer korea 24jam. Surirumah ni nonstop bekerja tau. Jadi encik suami sekalian....sila sayangi isteri anda dan bawalah isteri anda berjalan2 serta shopping.

Oklah...disebabkan jam dah tunjuk pukul 12.30 tengahmalam, Sue berhenti di sini je dulu ok. Kita sambung next entry pula...Ada tak yang nak tips cara langsaikan hutang dengan cepat? Silalah komen "SAYA NAK" di ruangan komen.

Love,
Suhaili Isa

Wednesday, February 1, 2017

Harga Premium Beautiful 2017

Ramai terkejut sebenarnya bila dapat tahu harga sebenar Premium Beautiful korset ni. Ada kawan Sue inform, harga dia beli Premium Beautiful 5 tahun lepas cecah RM 3,000. Terkejut Sue bila kawan cerita betapa mahalnya dia beli Premium Beautiful.


Haaaa....Sue boleh bantu you all dapatkan quotation harga paling murah untuk set Premium Beautiful anda. Bukan setakat harga murah je....Sue ajar sekali macam mana you all boleh pakai FREE seumur hidup Premium Beautiful dan letopkan akaun bank anda dengan duit poket RM 5,000 setiap bulan. Nak tau caranya?

No.1 : Contact Sue untuk book appointment Free fitting Premium Beautiful. The number to call 012-6842560


Alhamdulillah Sue telah berjaya membantu 300 orang Premium Beautiful client untuk kembalikan kesihatan, bentuk badan yang diidamkan, kecantikan dan berjaya mengembalikan keyakinan setiap pengguna Premium Beautiful.

No.2 : Bersedia untuk sesi rundingan PERCUMA dan sesi ukur bentuk badan pengguna. Setiap pelanggan akan diberikan khas size Premium Beautiful yang sesuai mengikut ukuran badan client.



No.3 : Bersedia untuk dipakaikan secara FREE Premium Beautiful oleh Sue. Ini antara contoh hasil Free fitting Premium Beautiful client Sue. Instant Result Perut kempis dengan Premium Beautiful



No. 4 : Runding harga bersama saya. Harga 1 set Premium Beautiful secara ansuran ialah RM 96/sebulan. 
Setiap pembelian Premium Beautiful, anda bakal menerima CASH BONUS dan Diskaun sehingga RM 1,500. 

  Harga Ansuran : RM 96 sebulan selama 3 tahun
 Extra income kerana pakai & promote : RM 1000 - RM 5000 sebulan
Jimat dan menguntungkan tak? 
Cash Back 12 bulan dengan pakai 1 set Premium Beautiful = minimum RM 1000 x 12bulan = RM 12,000

You all juga akan dapat official payslip macam contoh di bawah. Valid untuk apply loan di bank. Kami gunakan payslip ini untuk beli rumah tahun 2016 berharga RM 500,000. Kalau nak harapkan gaji bulanan....memang tak mampu.



No.5 : Dapatkan Premium Beautiful anda dan pakai serta jadilah iklan/testimoni bergerak ke mana sahaja anda berada. Anda promote, anda dapat Duit.

No.6 : Jika berlaku kerosakan pada set Premium Beautiful anda...sila hubungi saya 012-6842560 untuk repair dan warranty secara percuma seumur hidup.

Haaa....nampak tak harga sebenar Premium Beautiful hanyalah RM 2100 - RM 2300 sahaja untuk pembelian secara Cash, Credit Card atau secara ansuran. Dengan menjadi salah seorang billboard bergerak yang pakai & promote, anda menghasilkan extra income minimum RM 1,000 sebulan. 

Smart Investment buat wanita cerdik pandai giteww....sambil pakai, sambil kurus & sambil leToPkan akaun bank dengan duit. Jadi jangan tunggu lagi...terus whatsapp Sue di 012-6842560 ok.

Love,
Suhaili Isa


Tuesday, January 31, 2017

Cuti-cuti Malaysia : A Famosa Resort, Melaka

Happy Chinese New Year to all my chinese friends. Happy holiday to all...cuti panjang ni Sue tengok ramai yang ambil peluang keluar berjalan-jalan kan? Seronok bila kita penuhi cuti panjang bersama keluarga tersayang. Walaupun bercuti, Sue sebagai Premium Beautiful top agent di Kuala Lumpur tetap penuh dengan business appointment share kebaikan bisnes dan premium beautiful dengan orang2 di Melaka.

Alhamdulillah kali ni Sue dan family dijemput untuk ke Afamosa Resort untuk family holiday. Sebenarnya....encik husband yang nak pegi main golf bersama beberapa kenalan, jadi Sue & anak-anak ikutlah sekali. Ada 5 family semuanya yang sertai family holiday di Afamosa Resort ni.




Alhamdulillah dah ada orang nak sponsor.. so kami follow jelah. Banglo satu setengah tingkat ni ratenya RM 1300 semalam. Kami stay di Afamosa selama 3 hari 2 malam. Banglo ni ada 4 bilik dan 4 bilik air. Kemudahan dapur semua disediakan. Kiranya kita bawa barang basah dan kering je untuk masak. Oh....disebabkan ini Banglo persendirian, jadi mereka tak sediakan towel, iron, set mandian dan housekeeping. So kalau you all nak sewa banglo ni silalah bawa towel, set mandian dan iron ok.

Hari pertama Sabtu, kami bertolak dari Sungai Buloh pukul 10pagi dan sampai di Alor Gajah tepat pukul 1.20pm. Kami singgah di Freeport Afamosa Outlet dulu untuk shopping. Memang best outlet ni sebab hari-hari 85% discount dan jenama barang semuanya mampu milik.





Ok dapat beli kasut kat Zang Toi dengan harga murah you all...dahlah sedap dan selesa bila pakai. Rasa macam nak borong je semua kasut tu. Kemudian baju RTW Melinda Looi memang berbaloi beli sebab murah. Boleh dapat sepasang dress below RM 100 tau. Bila dah penat shopping, we all lunch kejap di Foodcourt Freeport dan terus check in di Banglo Afamosa. Oh...di Freeport ada food outlet seperti KFC, Marrybrown, Bakers Cottage, Papparich, Foodcourt, DrCafe Coffee, Chatime dan beberapa snack stalls.

Jom tengok bahagian dalam Banglo Afamosa pulak.





Seronok ruang makan Banglo ini menghadap kolam renang. Sambil makan boleh tengok anak2 mandi dan dengar bunyi air terjun buatan. Bahagian dapur pula memang dah lengkap dengan pinggan mangkuk, fridge,dapur dan periuk. Pada sebelah malamnya pulak kami ada aktiviti BBQ dan karaoke.




Seronok budak-budak layan karaoke...disebabkan dah penat, we all semua tido awal. Keesokan harinya Ahad, husband awal pagi dah keluar main golf bersama-sama rakan lain di Tiara Golf Club Melaka. So...Sue dan anak-anak serta para isteri yang lain duduk borak bersama-sama. Plan nya...tengahari itu kami akan makan Asam Pedas di restoren Hajah Rahmah Bukit Katil.

Inilah geng golf encik suami...tak sangka pulak hari Ahad tu jalan ke Ayer Keroh jem teruk. Heheheh agaknya semua orang nak masuk bandar melaka ye tak? Kami sampai di restoren Hajah Rahmah pada pukul 2.30pm. Lapar sangat...nasib dah book tempat dan makanan awal. Kami order Asam Pedas, ayam goreng, ketam dan udang untuk 20 orang makan. Total harga semuanya RM 450 je....murah sangat berbanding di Kuala Lumpur.

Perut dah kenyang....jomlah kita pulang ke Afamosa. Sepanjang petang dan malam hari Ahad kami habiskan masa bersama-sama di Banglo dan berkongsi cerita, resepi, tips kekeluargaan, gosip dan macam-macam lagi. Rindu pulak pada Kak Sue dan Kak Faiza yang banyak bercerita dan pandai masak. Sue tak reti sangat masak,jadi tugas Sue banyak kemas rumah. Hahahaha...

Hari Isnin 30 Januari pula ialah hari kami check out. Awal pagi lagi Kak Sue dah rebus nasi impit dan buat kuah kacang. Kami breakfast bersama-sama dan terus packing barang. Sebelum pulang sempat lagi bergambar tu. Banglo kami berdekatan dengan golf course, jadi view sangat cantik. 




Sebelum balik KL, sempat lagi kami singgah di Freeport Afamosa. Shopping lagi la kan...heheheh terjumpa pulak rakan bisnes The Diamond Circle kat sini. Hehehehe borong sakan Melinda Looi si Airin ni haaa....

Thank you so much organizer untuk Family Day ni especially Kak Sue & husband. Rajin sangat Kak Sue ni masak nasi lemak, nasi impit, prepare BBQ ayam, kambing dan macam-macam lagi. Semoga ukhwah yang terjalin semakin erat.

Love,
Suhaili Isa

Thursday, January 26, 2017

Duckscarves PERCUMA

Siapa tak kenal DUCKSCARVES??? Jenama shawl mewah yang diasaskan oleh Vivy Yusof tu.... harga sehelai shawl bermula RM 150 - RM 800 anggarannya. Waaahhhh.... tengok harga pun dah risau nak belikan? Tapi memang berbaloi memiliki shawl Duckscarves ni sebab memang tip top kualitinya.



Haaaa.....cantikkan? Patutla ramai wanita tergila-gilakan shawl Duckscarves ni walaupun harganya mahal. Demam Duckscarves ni boleh berjangkit sampaikan kita pun rasa nak beli jugak tau. Hehehehe tapi apa yang best ialah..... Sue dapat Duckscarves secara PERCUMA.


Yes...I agree with you Coco Chanel. The best things in life are free stuffs. The second-best are very expensive.  Macam mana Sue boleh dapat FREE Duckscarves? Heheheheh Alhamdulillah Sue berniaga bersama group The Diamond Circle sebagai Premium Beautiful Expert. Crown Diamond Managers of TDC atau CEO of TDC ni ada buat cabaran TDC10Kchallenge daripada bulan 8 sehingga bulan 12/ 2016.

Alhamdulillah Sue antara top agent Premium Beautiful di Kuala Lumpur,Malaysia, Jakarta, Brunei dan UAE. Yee...Sue ada client Premium Beautiful di Arab Saudi, Mesir dan Istanbul. Alhamdulillah Sue qualify 3 bulan berturut-turut. Tahniah buat semua top agent Premium Beautiful TDC. Anda seorang fighter!! Nak tengok berapa ramai yang qualify TDC10kChallenge?




Tuuu dia...ramai yang qualify challenge ni. Kebanyakan mereka yang qualify target ni masih lagi bekerja fulltime dan buat bisnes secara parttime menggunakan Facebook, Instagram dan blog sambil dibimbing oleh team bisnes yang kuat dan mentor yang berwibawa. For your info....mereka yang qualify challenge ni ada yang bekerja sebagai pekerja kilang, cikgu, engineer, pelajar PHD, banker, pekerja kerajaan, tukang masak, corporate managers, doktor, legal advisor, pekerja staff sokongan dan lain2 pekerjaan. 

Seronok dan bangga tak bila tengok orang melayu berjaya? Bagi Sue sendiri memang bangga sebab walau apa pun status pekerjaan setiap peniaga TDC, bila berniaga bersama team TDC; anda mampu genggam extraincome dari RM 2,000 - RM 50,000 sebulan. Kami berniaga hanya menggunakan handphone dan data internet. Tak perlu pun setup kedai dan susah payah fikir nak asaskan produk. Lagi best...ilmu social media marketing semuanya kami dapat FREE daripada copywriting, storytelling, blogging, product positioning, personal branding...semuanya FREE. 


Selain dapat extra income 4-5 angka setiap bulan dan untung runcit 20% setiap hari, inilah antara reward bisnes yang Sue dapat percuma from TDC team. Thank you so much mentor bisnes Sue CDM Norain Nizar dan CDM Shaliza Aziz. You all boleh baca kisah perjalanan bisnes mereka di KLIK DI SINI

Dah ada 2 Duckscarves FREE...sekarang Sue tengah tunggu Duckscarves ke-3 FREE pulak. Victoria Secret pouch tu Sue suka sangat sebab boleh masuk semua barang daily makeup dalam tu. Tapi yang paling Sue suka ialah Swarovski pen dan kimono pen yang datang jauh dari Vienna dan Japan. What else yang boleh dapat FREE bila buat bisnes sebagai Premium Beautiful Expert?




Yes.....Free Travel around the world with 5 stars hospitality. Bulan Mac ni...team TDC akan terbang ke Italy pula dan melawat 5 buah tempat.


Nak ikut jugak kami travel?? This is Good News untuk you all. Syarikat dah sediakan lebih kurang 650 tiket percuma untuk kita semua holiday ke Gold Coast Australia bulan Ogos 2017 ni. Haaa.....excited tak? Nak ikut tak? Fully sponsored you all termasuk duit belanja 4 angka. Jom kalau nak jadi travel partner Sue, nanti you all contact je Sue ok di 012-6842560.



Love,
Suhaili Isa

Tuesday, January 24, 2017

Restaurant Review : Gusteau's Cafe Kangar, Perlis

Hi....lama Sue tak buat entry Restaurant Review. Haaa.....memang menjadi hobi Sue untuk try restoren menarik di seluruh Malaysia. Kemudian Sue kongsikan dengan you all keistimewaan setiap restoren yang Sue cuba.

Ok this time Sue try Gusteau's Cafe di Kangar Perlis. Sue tertarik nak cuba cafe ni sebab konsep dan design kafe yang menarik perhatian. Kafe ni bersebelahan je dengan Giant Kangar. 

Dah banyak kali lalu depan kedai nak try makanan di sini. Jadi kali ni ada rezeki nak rasa makanan di Gusteau's. Kami pergi untuk minum petang dan makan kek je...tapi rezeki Allah datang tak sangka. Dapat rasa spaghetti dan meatball di restoren ni. Jom tengok apa yang menarik di Gusteau's.



Meatball, mashed potato dan raspberry sauce tu sangat juicy bila dikunyah dalam mulut. Alhamdulillah rezeki kami, dapat rasa spaghetti aglio olio secara percuma. Grilled beef dalam spaghetti tu sangat sedap. 




Pencuci mulutnya kami try chocolate indulgence cake. Ok kak ni Husna makan sorang habis. Very soft and mouthwatering. Huhuhuhu....ok nak tau tak harga menu di Gusteau's? Bagi Sue memang affordable dan lebih murah berbanding kafe hipster di Kuala Lumpur. Gusteau's juga ada menyediakan menu untuk kanak-kanak.



Bila masuk ke dalam kafe ni...Sue rasa selesa dan sangat nyaman. Susun atur perabot dan kemasan dalaman kafe yang moden memang buatkan pelanggan sentiasa nak kembali mengunjungi kafe ni. Di kafe ni juga ada sediakan toys untuk anak-anak main serta beberapa novel buat bacaan pengunjung. Tengok blackboard tu.....menu special akan sentiasa di update pada black board tu.






Jadi kalau you all berkunjung ke Perlis, jangan lupa ya singgah ke Gusteau's Cafe.

Love,
Suhaili Isa