Wednesday, September 11, 2019

Premium Beautiful Korset Short Bra



Nak cerita pasal bra ni....ramai yang segankan? Tapi jom kita check pernah tak benda ni berlaku bila kita pakai pakaian dalam selama kita hidup ni?
[
1. Tali bra ketat sampai melecet bahu

2. Lemak belakang badan terbonjol keluar pada bahagian getah bra

3. Bonjolan lemak di tepi ketiak semakin membesar

4. Payudara semakin jatuh dan leper walaupun pakai pakaian dalam

5. Lengan makin besar dan perut makin buncit 

Wednesday, September 4, 2019

KLFashionweek 2019: KotexbatikXSezaZulkeple



KL Fashion Week 2019 baru je melabuhkan tirai beberapa minggu yang lepas. Event yang diadakan tiap-tiap tahun ni melibatkan fashion designer baru, fashion designer yang meningkat naik dan juga fashion designer yang femes di Malaysia seperti Rizman Ruzaini. Berlangsung di Pavilion KL, event berlangsung daripada 22 Ogos hingga 25 Ogos 2019 memang jadi centre of attention untuk instafemes, fashion enthusiasist, dan fashion lovers.

Thank you Nuffnang for the 2 free tix untuk menyaksikan koleksi peragaan busana Kotexbatik. Haa...kotex pun sekarang dah mula melebarkan sayap perniagaan mereka daripada feminin pad ke baju RTW batik yang cantik dan colourful. Congratulations Kotex Malaysia.

www.suhailiisa.com

Acara fashionshow ni jugak dihadiri oleh Timbalan Menteri Pembangunan Wanita,keluarga dan masyarakat YB Hannah Yeoh.

www.suhailiisa.com

Selepas ucapan pendek YB Hannah Yeoh, acara peragaan bermula dengan koleksi Batik Kotex yang direka oleh pereka muda Seza Zulkeple. Korang boleh tengok sentuhan Seza ni lebih vibrant, colourful, trendy yet comfortable nak pakai tengah hangat Malaysia ni haaa....

Kalini Sue masuk event sorang je sebab PA tolong amekkan gambar dan video aerial view. But I made a few new friends during the event. Thank you ladies for brighten up my day during the event.





Get Ready to view the collection
Klik dekat video bawah ni ok untuk tengok collection BatikKotex designed by Seza Zulkeple.
Jangan lupa SUBSCRIBE my youtube channel Suhaili Mohd Isa





As a fan of colours...Sue memang suka koleksi Kotexbatik ni sebab bold print dan warna warni. Hidup kalau takde warna....bosan dikk...hehehehhe.
Congratulations again Kotex Malaysia dan tahniah kerana melancarkan program memperkasakan ekonomi wanita melalui program #SheCan #KotexSheCanFund

Thank you for the free gifts too...


Sue dalam planning nak buat write up "9 snack tengah malam yang takkan buat berat naik" 
Kalau you all ada topik best yang nak minta Sue tolong buat review, drop komen kat bawah ye.
.
.
.
.
Suhaili Isa





Friday, August 16, 2019

Cara pakai Bengkung Premium Beautiful



Hi everyone....Sue biasa dapat DM daripada clients minta Sue sharekan cara pakai waist nipper Premium Beautiful yang betul.

Ada client yang beli daripada Shoppee, Lazada, kawan penjual atau beli lelong kat mana-manalah...tapi tak diajar cara pakai yang betul. Nak tau tak...salah cara pakai Premium Beautiful ni...memang tak dapatlah result berkesan. Lepastu korang salahkan produk tak bagus.

No...no...no...Sue tak salahkan you all pengguna. Sue salahkan orang yang menjual je tapi tak bagi consultation yang betul. Kalau jual just terdesak nak dapat duit balik je....mohon bertaubat sebab anda merosakkan market, merosakkan nama baik produk dan merosakkan badan pengguna.

ehhhhh....panjang pulak akak membebel.hahahahhahaa....
ok ni Sue share cara betul pakai waist nipper Premium Beautiful.


Ok....next entry...Sue akan share macam mana pulak nak pegi toilet bila pakai Premium Beautiful tanpa merosakkan Premium Beautiful anda dan mudah nak buka dan pakai Premium Beautiful semula.

Kalau korang ada topik best yang nak Sue share & explain, feel free to drop comments below.

Thanks for dropping by,
Suhaili Isa...signing off

Wednesday, August 14, 2019

10 minuman Starbucks yang bawah 150kalori



www.suhailiisa.com

Selalu bila Sue post gambar Starbucks kat social media....ramai followers akan tanya Sue pilih minuman apa? So....harini rasa nak share sikit beberapa minuman yang Sue order kat Starbucks tapi rendah kalori dan gula. Yelah kan umur dah meningkat kene jaga kesihatan tapi still nak nikmati kehidupan ni.hehehehehe well 35 tu tak tua sangat tau.... the perfect age nak tengok samada wanita tu cantik, hebat dan confident dengan diri sendiri....tengoklah kehidupannya pada umur 35 tahun.

Ok berbalik pada Healthier Starbucks drink tu.... ada 10 jenis minuman yang korang boleh order tapi masih lagi di bawah 150kalori.

1. Iced Americano
korang mintak no sugar/no syrup. Selalunya memang iced Americano barista tak letak gula. Next korang amek brown sugar 1 peket je tau. Iced Americano dengan brown sugar = 60 kalori


2. Nonfat Iced Green Tea Latte
korang mintak kurang gula dan tukarkan kepada soy milk. Iced Green Tea Latte hanya 120 kalori jer.


3. Iced Caffe Latte
sama jugak macam green tea latte, korang minta tukarkan kepada skim milk/soy milk. Iced Latte = 130 kalori.


4. Caramel Light Frapuccino = 140 kalori


5. Caramel Macchiato.
Minta Barista untuk skinny, tall and non-fat milk drink. Caramel Macchiato = 100kalori.


6. Iced Shaken Black Tea
order iced tea tanpa susu dan kurangkan syrup. Iced tea = 45 kalori


7. Strawberry Acai Refresher
minta size Grande... 90 kalori jer....


8. Iced Skinny Mocha= 90 kalori
order size Tall dan minta gantikan susu dengan non-fat milk


9. Cappucino = 80 kalori
order size Grande, non-fat milk, 80 kalori


10. Iced Black tea Lemonade = 90 kalori size Grande


So...next time korang jejak kaki ke Starbucks walaupun tengah ON DIET....korang boleh order 10 jenis minuman ni & still boleh diet.

Siapa cakap diet takleh enjoy life kan?



For next entry....korang nak Sue share pasal apa? Let me know in the comments below.



Thanks for stopping by,

Suhaili Isa signing off....

Tuesday, August 6, 2019

6 Sebab Wanita lepas bersalin Rambut Gugur



Rambut gugur, botak, kelemumur, kepala gatal, rambut busuk...ni semua masalah besar bagi orang perempuan. Walaupun bertudung, nampak macam selamat dah kesihatan rambut terjaga....tapi bila bukak tudung.....perggghhh bau rambut busuk tu satu surau office boleh bau.


www.suhailiisa.com
Rambut gugur lepas bersalin terjadi hampir kepada semua ibu lepas bersalin
Tambah lagi bila lepas shampoo dan keringkan rambut...sikat je rambut tu segenggam rambut gugur sampai nak nampak dah kulit kepala. Belum campur lagi kelemumur dan gatalnya kepala tu. Husband dok sebelah tu pun geli tengok keruping-keruping kelemumur. Husband siap membebel lagi bila lubang watertrap tandas tersumbat sebab banyak sangat rambut isteri gugur.


Kenapa orang perempuan banyak masalah rambut?


www.suhailiisa.com
Rambut Gugur Teruk?

  • Diet pemakanan yang tak seimbang.Orang yang amalkan diet extreme atau berat turun dengan mendadak.....kebarangkalian rambut korang gugur teruk sangat tinggi. Amalkan pemakanan yang seimbang dan berwarna warni.

  • Kurang zat dan vitamin terutamanya kalsium,kolagen yang dah berkurangan dan juga pemakanan yang tinggi lemak dan bergula. Kurangkan minuman bergula dan bubble tea korang tu tau kalau taknak rambut gugur. Korang boleh try Minkaffe coffee no sugar atau teringin sangat nak benda manis....amalkan sweetality yang 0 kalori sesuai untuk jaga level gula dalam darah.

  • Stress jugak meningkatkan risiko rambut gugur. Anda stress? Sue syorkan anda dapatkan tidur berkualiti dengan Biovelocity sleepmate untuk mengurangkan stress. Lepas beranak ibu-ibu perlu jalankan tanggungjawab urus anak-anak, suami, rumah dan kerjaya...stress yang melampau menyebabkan anda tak dapat rehat yang cukup, makan makanan yang tak seimbang dan keletihan. 

  • Masalah hormon tiroid yang tak seimbang jugak boleh menyebabkan keguguran rambut yang teruk. Untuk seimbangkan kesemua hormon dalam badan wanita, anda disarankan untuk mengamalkan herba maharani untuk kesihatan dalaman dan luaran wanita.

  • Melahirkan anak juga menyebabkan hormon tidak seimbang dan menyebabkan rambut wanita banyak gugur. Disarankan ibu lepas bersalin mengamalkan herba maharani untuk seimbangkan hormon.

  • Syampoo yang mengandungi kandungan Sodium Laureth Sulfate (SLEs) menyebabkan hakisan pada kulit kepala dan menyebabkan keradangan pada akar rambut. Rambut boleh gugur dengan banyak. Check kandungan syampoo anda. Pastikan syampoo anda bebas SLEs, bebas paraben, antioksidan, antibakteria dan tidak berbuih banyak yang menyebabkan kulit kepala boleh terhakis.
www.suhailiisa.com

6 Sebab yang Sue share kat atas ni antara faktor-faktor yang boleh menyebabkan rambut gugur. Sedia maklum yang rambut adalah mahkota seorang wanita. Rambut juga menjadi tempat kesukaan suami untuk membelai isterikan?

Jadi sampai bila anda nak biarkan 10 masalah rambut ni berpanjangan? 
1. Rambut rosak
2. Rambut gugur
3. Rambut nipis dan lembik
4. Rambut penuh kelemumur
5. Rambut kasar macam dawai
6. Rambut dan kulit kepala busuk dan gatal
7. Rambut berbuah
8. Rambut bercabang
9. Rambut berminyak
10. Botak



Baca juga tips mengurangkan rambut gugur di artikel
cara kurangkan rambut gugur.

Thursday, July 11, 2019

Kebaikan Garambuluh untuk mencegah penyakit



Garambuluh sekarang tengah trending sebab kebaikan dan khasiat yang bagus untuk penjagaan kesihatan badan. Berbeza dengan garam biasa, garambuluh memberikan khasiat zat besi, magnesium, kalium, kalsium dan banyak lagi.

WWW.SUHAILIISA.COM
Diskaun hebat Jimat RM12 daripada harga biasa




Banyak dah produk yang ditambah garambuluh untuk berikan khasiat pada pengguna. Antaranya ialah Kopi, teh, Sabun mandi, shampoo,conditioner, bodyscrub, ubat gigi, minuman detoks dan garam masakan tu sendiri. Untuk info lanjut tentang garambuluh, Sue sertakan artikel tentang Garambuluh yang mendapat perhatian media cetak Sinar Harian dan Berita Harian. KLIK DI SINI


Garambuluh ni tekstur dia lebih halus dan lebih lembut.Bila ditambah dalam masakan, dia tak akan menyebabkan masakan kita terlalu masin.




Kat bawah ni pula cara pembuatan Garambuluh ni. Banyak proses yang dilalui untuk mendapatkan hasil kesihatan daripada garam yang baik. Betul orang kata....kalau nak jadi baik, kene lalui macam-macam proses. Samalah jugak dengan garambuluh ni.hehehehhe....so mana yang nak cepat siap dan tak sabar lalui proses tu yang jadi garam tak baik penyebab darah tinggi. hahahahha...





Sue share sikit antara testimoni Garam Buluh yang Sue ada. Garambuluh ni korang boleh buat scrub muka, kaki dan jugak rendam kaki serta merawat jangkitan kuman pada kulit. Sifat antibakteria dan antioksida garambuluh sangat baik untuk mereka yang ada penyakit kulit.





Ok, kenal tak sesapa yang ada masalah darah tinggi, diabetes, badan banyak toksin, sembelit, eczema dan penyakit kulit? Kalau kenal....boleh suggest diorang kebaikan Garambuluh ni harini jugak. Contact admin 012-6842560 untuk pertanyaan produk dan pembelian.


Salam sayang,

Suhaili Isa

Wednesday, July 3, 2019

Wedding Najwa & Fauzee



Sue sempat hadir majlis kenduri kahwin family kakak ipar Sue di Menara Mustapha Kamal Ahad lepas 30 Jun. Such a beautiful wedding & Glam Hall tu sangat cantik. Sue buat review dalam blog ni supaya boleh bagi idea untuk bakal pengantin yang tengah cari idea untuk Majlis perkahwinan you all ok....




InshaAllah Sue nak launch e-book Diari Ratu Sehari sikit masa lagi...you can get a copy of that e-book at RM 5 only. Ebook ni Sue letak complete guide sebijik macam Wedding Planner yang orang bayar puluh-puluh ribu tu....


30 Jun yang lepas Sue menghadiri majlis perkahwinan Najwa & Fauzee yang bertempat di Glam Hall, Menara Mustapha Kamal. Hall tu sangat luas dan sesuai untuk tetamu lingkungan 1000-2000 orang. 




Setting dewan, kerusi meja makan tetamu, VIP table, meja buffet, meja dessert, photobooth dan makanan sampingan semuanya diatur dengan tersusun dan cantik sangat. Kerusi meja makan tetamu diberikan sentuhan deco moden "Ghost Chair" yang nampak mewah sesuai dengan tema Off White Wedding.



Di bahagian luar dewan pula, stall street food diatur di bahagian taman dewan yang sangat cantik. Terasa seperti picnic di taman Hyde Park London pulak. hehehhe.... Ada beberapa booth yang menyediakan makanan seperti soto, apambalik, ice-cream, kambing grill dan beberapa makanan lain lagi. 





Tuan rumah family pengantin perempuan sangat cantik dengan persalinan batik dan berwarna maroon. Naik seri semua family pengantin dalam dewan yang bertemakan off white.


Ok jom kita tengok makanan.....alhamdulillah sue suka makanan kenduri ni sebab nasi sedap, daging masak hitam sedap, sotong sambal sedap,dalca sedap...ehhh semualah sedap.Hahahaha.... sebabkan Sue ni peminat karipap....Sue memang suka giler karipap yang disediakan sebab tak pedas sangat, tak oily and good looking.hehehhe....


Kalau nak tau makanan tu sedap ke tak...tengok muka husband.Dia makan sampai tak nampak orang sebelah...maksudnya sedaplah tu...

First time pegi wedding jumpa churros. Tapi Sue rindu giler churros kat Gold Coast Australia.

memula ingatkan tak sedapp,sekali dah rasa....tak cukup sepinggan makan kambing.

apam balik,kuih cara,karipap & apam polkadot pun best

Dalam sejarah Sue pegi wedding,this is the first time yang Sue nampak mak & ayah Sue makan kenduri bertambah banyak kali.hehehehe...


The best part during the wedding, ada persembahan video dan iringan live band yang memang smooth jer melodi diorang. Korang boleh follow IG @matahari.entertainment



Dekat Glam Hall ni convenient sangat sebab toilet banyak, ada banyak sofa yang disediakan untuk tetamu, surau lelaki dan wanita di GF luas dan bersih, parking pun banyak. Mudah untuk tetamu uruskan keperluan masing-masing sambil datang meraikan pengantin.

Oklah....jom tengok lagi gambar sekitar majlis berlangsung. Kami antara tetamu yang pulang lewat sekitar pukul 4.00 petang pada hari tersebut. Terima kasih kepada pihak keluarga pengantin perempuan yang menjemput Sue & family sekeluarga.

Selamat Pengantin Baru Najwa & Fauzee....semoga berkekalan sehingga ke Jannah. Aaaaminn...

Love,
Suhaili Isa