Friday, August 16, 2019

Cara pakai Bengkung Premium Beautiful



Hi everyone....Sue biasa dapat DM daripada clients minta Sue sharekan cara pakai waist nipper Premium Beautiful yang betul.

Ada client yang beli daripada Shoppee, Lazada, kawan penjual atau beli lelong kat mana-manalah...tapi tak diajar cara pakai yang betul. Nak tau tak...salah cara pakai Premium Beautiful ni...memang tak dapatlah result berkesan. Lepastu korang salahkan produk tak bagus.

No...no...no...Sue tak salahkan you all pengguna. Sue salahkan orang yang menjual je tapi tak bagi consultation yang betul. Kalau jual just terdesak nak dapat duit balik je....mohon bertaubat sebab anda merosakkan market, merosakkan nama baik produk dan merosakkan badan pengguna.

ehhhhh....panjang pulak akak membebel.hahahahhahaa....
ok ni Sue share cara betul pakai waist nipper Premium Beautiful.


Ok....next entry...Sue akan share macam mana pulak nak pegi toilet bila pakai Premium Beautiful tanpa merosakkan Premium Beautiful anda dan mudah nak buka dan pakai Premium Beautiful semula.

Kalau korang ada topik best yang nak Sue share & explain, feel free to drop comments below.

Thanks for dropping by,
Suhaili Isa...signing off

Wednesday, August 14, 2019

10 minuman Starbucks yang bawah 150kalori



www.suhailiisa.com

Selalu bila Sue post gambar Starbucks kat social media....ramai followers akan tanya Sue pilih minuman apa? So....harini rasa nak share sikit beberapa minuman yang Sue order kat Starbucks tapi rendah kalori dan gula. Yelah kan umur dah meningkat kene jaga kesihatan tapi still nak nikmati kehidupan ni.hehehehehe well 35 tu tak tua sangat tau.... the perfect age nak tengok samada wanita tu cantik, hebat dan confident dengan diri sendiri....tengoklah kehidupannya pada umur 35 tahun.

Ok berbalik pada Healthier Starbucks drink tu.... ada 10 jenis minuman yang korang boleh order tapi masih lagi di bawah 150kalori.

1. Iced Americano
korang mintak no sugar/no syrup. Selalunya memang iced Americano barista tak letak gula. Next korang amek brown sugar 1 peket je tau. Iced Americano dengan brown sugar = 60 kalori


2. Nonfat Iced Green Tea Latte
korang mintak kurang gula dan tukarkan kepada soy milk. Iced Green Tea Latte hanya 120 kalori jer.


3. Iced Caffe Latte
sama jugak macam green tea latte, korang minta tukarkan kepada skim milk/soy milk. Iced Latte = 130 kalori.


4. Caramel Light Frapuccino = 140 kalori


5. Caramel Macchiato.
Minta Barista untuk skinny, tall and non-fat milk drink. Caramel Macchiato = 100kalori.


6. Iced Shaken Black Tea
order iced tea tanpa susu dan kurangkan syrup. Iced tea = 45 kalori


7. Strawberry Acai Refresher
minta size Grande... 90 kalori jer....


8. Iced Skinny Mocha= 90 kalori
order size Tall dan minta gantikan susu dengan non-fat milk


9. Cappucino = 80 kalori
order size Grande, non-fat milk, 80 kalori


10. Iced Black tea Lemonade = 90 kalori size Grande


So...next time korang jejak kaki ke Starbucks walaupun tengah ON DIET....korang boleh order 10 jenis minuman ni & still boleh diet.

Siapa cakap diet takleh enjoy life kan?



For next entry....korang nak Sue share pasal apa? Let me know in the comments below.



Thanks for stopping by,

Suhaili Isa signing off....

Tuesday, August 6, 2019

10 TIPS elakkan rambut gugur bagi wanita



Rambut gugur, botak, kelemumur, kepala gatal, rambut busuk...ni semua masalah besar bagi orang perempuan. Walaupun bertudung, nampak macam selamat dah kesihatan rambut terjaga....tapi bila bukak tudung.....perggghhh bau rambut busuk tu satu surau office boleh bau.

Tambah lagi bila lepas shampoo dan keringkan rambut...sikat je rambut tu segenggam rambut gugur sampai nak nampak dah kulit kepala. Belum campur lagi kelemumur dan gatalnya kepala tu. Husband dok sebelah tu pun geli tengok keruping-keruping kelemumur. Husband siap membebel lagi bila lubang watertrap tandas tersumbat sebab banyak sangat rambut isteri gugur.

Kenapa orang perempuan banyak masalah rambut?

  • Diet pemakanan yang tak seimbang.Orang yang amalkan diet extreme atau berat turun dengan mendadak.....kebarangkalian rambut korang gugur teruk sangat tinggi.

  • Kurang zat dan vitamin terutamanya kalsium,kolagen yang dah berkurangan dan juga pemakanan yang tinggi lemak dan bergula. Kurangkan minuman bergula dan bubble tea korang tu tau kalau taknak rambut gugur. Korang boleh try Minkaffe coffee no sugar atau teringin sangat nak benda manis....amalkan sweetality yang 0 kalori sesuai untuk jaga level gula dalam darah.

  • Stress jugak meningkatkan risiko rambut gugur. Anda stress? Sue syorkan anda dapatkan tidur berkualiti dengan Biovelocity sleepmate untuk mengurangkan stress

Thursday, July 11, 2019

Kebaikan Garambuluh untuk mencegah penyakit



Garambuluh sekarang tengah trending sebab kebaikan dan khasiat yang bagus untuk penjagaan kesihatan badan. Berbeza dengan garam biasa, garambuluh memberikan khasiat zat besi, magnesium, kalium, kalsium dan banyak lagi.

WWW.SUHAILIISA.COM
Diskaun hebat Jimat RM12 daripada harga biasa




Banyak dah produk yang ditambah garambuluh untuk berikan khasiat pada pengguna. Antaranya ialah Kopi, teh, Sabun mandi, shampoo,conditioner, bodyscrub, ubat gigi, minuman detoks dan garam masakan tu sendiri. Untuk info lanjut tentang garambuluh, Sue sertakan artikel tentang Garambuluh yang mendapat perhatian media cetak Sinar Harian dan Berita Harian. KLIK DI SINI


Garambuluh ni tekstur dia lebih halus dan lebih lembut.Bila ditambah dalam masakan, dia tak akan menyebabkan masakan kita terlalu masin.




Kat bawah ni pula cara pembuatan Garambuluh ni. Banyak proses yang dilalui untuk mendapatkan hasil kesihatan daripada garam yang baik. Betul orang kata....kalau nak jadi baik, kene lalui macam-macam proses. Samalah jugak dengan garambuluh ni.hehehehhe....so mana yang nak cepat siap dan tak sabar lalui proses tu yang jadi garam tak baik penyebab darah tinggi. hahahahha...





Sue share sikit antara testimoni Garam Buluh yang Sue ada. Garambuluh ni korang boleh buat scrub muka, kaki dan jugak rendam kaki serta merawat jangkitan kuman pada kulit. Sifat antibakteria dan antioksida garambuluh sangat baik untuk mereka yang ada penyakit kulit.





Ok, kenal tak sesapa yang ada masalah darah tinggi, diabetes, badan banyak toksin, sembelit, eczema dan penyakit kulit? Kalau kenal....boleh suggest diorang kebaikan Garambuluh ni harini jugak. Contact admin 012-6842560 untuk pertanyaan produk dan pembelian.


Salam sayang,

Suhaili Isa

Wednesday, July 3, 2019

Wedding Najwa & Fauzee



Sue sempat hadir majlis kenduri kahwin family kakak ipar Sue di Menara Mustapha Kamal Ahad lepas 30 Jun. Such a beautiful wedding & Glam Hall tu sangat cantik. Sue buat review dalam blog ni supaya boleh bagi idea untuk bakal pengantin yang tengah cari idea untuk Majlis perkahwinan you all ok....




InshaAllah Sue nak launch e-book Diari Ratu Sehari sikit masa lagi...you can get a copy of that e-book at RM 5 only. Ebook ni Sue letak complete guide sebijik macam Wedding Planner yang orang bayar puluh-puluh ribu tu....


30 Jun yang lepas Sue menghadiri majlis perkahwinan Najwa & Fauzee yang bertempat di Glam Hall, Menara Mustapha Kamal. Hall tu sangat luas dan sesuai untuk tetamu lingkungan 1000-2000 orang. 




Setting dewan, kerusi meja makan tetamu, VIP table, meja buffet, meja dessert, photobooth dan makanan sampingan semuanya diatur dengan tersusun dan cantik sangat. Kerusi meja makan tetamu diberikan sentuhan deco moden "Ghost Chair" yang nampak mewah sesuai dengan tema Off White Wedding.



Di bahagian luar dewan pula, stall street food diatur di bahagian taman dewan yang sangat cantik. Terasa seperti picnic di taman Hyde Park London pulak. hehehhe.... Ada beberapa booth yang menyediakan makanan seperti soto, apambalik, ice-cream, kambing grill dan beberapa makanan lain lagi. 





Tuan rumah family pengantin perempuan sangat cantik dengan persalinan batik dan berwarna maroon. Naik seri semua family pengantin dalam dewan yang bertemakan off white.


Ok jom kita tengok makanan.....alhamdulillah sue suka makanan kenduri ni sebab nasi sedap, daging masak hitam sedap, sotong sambal sedap,dalca sedap...ehhh semualah sedap.Hahahaha.... sebabkan Sue ni peminat karipap....Sue memang suka giler karipap yang disediakan sebab tak pedas sangat, tak oily and good looking.hehehhe....


Kalau nak tau makanan tu sedap ke tak...tengok muka husband.Dia makan sampai tak nampak orang sebelah...maksudnya sedaplah tu...

First time pegi wedding jumpa churros. Tapi Sue rindu giler churros kat Gold Coast Australia.

memula ingatkan tak sedapp,sekali dah rasa....tak cukup sepinggan makan kambing.

apam balik,kuih cara,karipap & apam polkadot pun best

Dalam sejarah Sue pegi wedding,this is the first time yang Sue nampak mak & ayah Sue makan kenduri bertambah banyak kali.hehehehe...


The best part during the wedding, ada persembahan video dan iringan live band yang memang smooth jer melodi diorang. Korang boleh follow IG @matahari.entertainment



Dekat Glam Hall ni convenient sangat sebab toilet banyak, ada banyak sofa yang disediakan untuk tetamu, surau lelaki dan wanita di GF luas dan bersih, parking pun banyak. Mudah untuk tetamu uruskan keperluan masing-masing sambil datang meraikan pengantin.

Oklah....jom tengok lagi gambar sekitar majlis berlangsung. Kami antara tetamu yang pulang lewat sekitar pukul 4.00 petang pada hari tersebut. Terima kasih kepada pihak keluarga pengantin perempuan yang menjemput Sue & family sekeluarga.

Selamat Pengantin Baru Najwa & Fauzee....semoga berkekalan sehingga ke Jannah. Aaaaminn...

Love,
Suhaili Isa







Thursday, June 20, 2019

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1440H



I know it is a bit too late to wish my readers Selamat Hari Raya, well it is still a good move to wish you all "Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin".



Busy sangat 2minggu beraya sakan with family and friends. So far how was your raya? Sue tahun ni team beraya kampung husband di Perlis. Dulu rasa Perlis ni nothing...takde apa-apa pun. As I grew up in KL, so my 1st impression 10 years back was...."what i'm going to do with this place?" Rupanya.....Sue yang salah.hahahahaha.... Perlis is sooooo amazing.








Yes....kampung husband Sue is really a kampung house. Best giler sebab rumah kayu tradisional cantik. Depan rumah ada sungai, belakang rumah ada bendang. Kawasan laman rumah luas. Mak mertua pulak siap bela ayam, itik dengan angsa. My kids seronok balik kampung kejar ayam.

Juadah raya di Perlis, selalunya kami akan makan ketupat palas, gulai daging siam, pulut ayam, dan laksa. Tapi this year Sue tambah sikit dengan masak soto ayam jawa. Haaa....jadinya menu kami this year bertemakan "when jawa meets Nang Nak" hehehehe...

Of course bila tak dapat raya dengan family Sue sendiri di KL, rasa rindu dan sedih jugak sikit-sikit. Tapi my Family sent us gambar family beraya di KL. 



Dah masuk 16 Syawal ni tak habis lagi kami beraya. InshaAllah weekend ni pun dah banyak undangan open house buat kami. Sue doakan semoga semua majlis open house kawan-kawan berjalan lancar. Aaamiinn...

Opppsss...bagi yang berkunjung ke open house tu, jangan lupa sarung Premium Beautiful dulu. Barulah boleh makan sambil bakar lemak. Follow je cara Sue kuruskan badan...confirm husband korang mata asyik nak menjeling isteri je...iyelah sebab dah gorgeous macam bidadari syurga. hehehehe...

Raya tahun 2018, sis gemuk lagi

Raya tahun 2019, asyik nak berkepit je pakcik ni tau

Main suap-suap makan depan orang ramai tak segan pulak Encik Rosha ni..Kita pulak naik segan
Ehhh....payah-payah sangat korang grab je Premium Beautiful full set sebab sekarang tengah ada 50% discount sampai 30 JUN 2019 je tau... cepat deal dengan admin @bengkungpalinghot 012-6842560




Salam sayang,
Suhaili Isa


Friday, May 31, 2019

6 Tips KURUS di Hari Raya



Assalamualaikum...(tak jawap dosa...hehehehe)

Ramadhan dah hampir penghujungnya. Mesti you all ada yang dah siap semua baju raya, kuih raya dan duit raya kan? Alhamdulillah tahun ni Sue dan keluarga masih pilih bersederhana untuk persiapan dan lebihkan mereka yang lebih memerlukan.


Hehehehe....bersederhana tu takdelah baju raya sendiri sampai 10 pasang. Kalau every raya...baju sendiri je dah 10 pasang...sis terpaksa beli 3rd home just untuk jadi my wardrobe je....pengsan laki.hahahahah.... This year InshaAllah kami sekeluarga tema Baby Blue/Sky Blue. Korang warna apa? Confirm cantik semuanya dengan pilihan warna pagi raya nanti. Share gambar raya OOTD korang tau...mana tau gambar OOTD menarik...Sue nak bagi hadiah.

Sky Blue colour combination


Sebelum kita menyambut hari raya ni, Sue nak share tips untuk kekal kurus dan langsing semasa musim perayaan. Sebab apa Sue share tips ni? Sebab Sue tau, mesti you all dah bekerja keras turunkan berat bulan puasa. Sayang la kalau pagi raya je dah naik balik 5 kg? Nanti perut tu berlipat terpaksa sorok dengan handbag.


Korang nak tau tak senarai kalori juadah raya? Sue share sikit jer....tapi korang boleh baca full list kat website Kevin Zahari, Kalori Juadah Raya (klik je link tu)


Lemang sepotong = 82kalori. Kalau makan 5 potong= 410kalori. kalau makan 5 buah rumah???

20biji biskut raya korang makan dalam sehari = 500 kalori (Kalau 5 hari?)

kerepek memang favourite Sue. Tapi 3 keping kerepek je=50 kalori. Oiii manader orang makan 3 keping kerepek je bila raya?

Pengsan tengok kalori air sirap...kalau 10 buah rumah minum air sirap....dah jadi 400 kalori

Tengok makanan ni je memang dah terliur. Bayangkan kalau 10 buah rumah kita ziarah semuanya hidangkan menu yang sama? Mesti korang naik 5kg dalam seminggu. 

So apa tips untuk kekal sihat? Takkan nak buat Intermittent Fasting 12 bulan lamanya just nak turunkan 5kg berat? Noooo life....huhuhuhu

  • Elakkan makan berlebihan. Perut kita telah melalui proses detoksifikasi selama sebulan. Makan berlebihan menyebabkan perut menjadi tidak sihat.(Rasanya ramai yang dah pasang niat nak bantai makan 1st day raya lagi...)

  • Pilih makanan yang tidak bergoreng(Huhuhu...raya semuanya makanan bergoreng & bersantan)

  • Kurangkan kuih muih,biskut raya ataupun snek. Makanan tersebut mengandungi banyak gula dan garam.(Ok...macammana nak kawal nafsu makan?)

  • Elakkan makanan berminyak dan bersantan. Kolesterol tinggi ni. Nanti you all kene makan oat je. Choco oat tu elakkan sebab banyak kandungan gula nanti kene diabetes.(Masalahnya....raya takde orang jamu salmon&vegetable...hahaha)

  • Minum banyak air masak. Air masak bantu mempercepatkan proses detoks dan buang lemak.(Takde rumah sediakan air masak hidang kat atas meja bila tetamu datang.Paling koman pun mesti air sirap)

  • Bersenam selama 30minit..(Dik....orang mood raya takde bersenam dik...lepas 30hari raya baru orang insaf balik)

www.suerizal.com
ohnoooo....takkan nak jadi macamni dalam masa 30 hari Syawal kot??? tidak!!!!

So....apa tips yang kita nak buat bagi jangan terbabas makan waktu raya ni?

No.1: Azan dan Istighfar kat telinga suami/isteri/kawan dan diri sendiri bila setan hasut suh makan banyak.

No.2 : Bagi wanita, pakai siap-siap Premium Beautiful baju dalam pembakar lemak sebelum keluar beraya. 8 jam pakai Premium Beautiful kita akan bakar 300-500 kalori sehari. Lepastu...Premium Beautiful ni dia bantu cepatkan perut kenyang. Jadi kita still boleh makan semua juadah...cukup time...Premium Beautiful akan bagi signal perut dah penuh & kenyang. Baguskan?


Premium beautiful Classic untuk menurunkan berat badan dalam 1-6bulan

Premium Beautiful Elegance membantu mengawal berat badan yang telah mencapai berat badan ideal
                                                                 

No.3: Bagi lelaki&wanita...jangan lupa sebelum pegi solat sunat Aidilfitri dan pegi beraya, minum dulu secawan kopi Minkaffe atau minum segelas Shake Me cocoa. Tujuannya nak kenyangkan perut dan potong nafsu makan berlebihan. Shake me cocoa tu ada Garcinia Cambogia.




No.4: Jangan lupa standby Garlic Tablet tanpa bau busuk. Benda ni penting sebab korang beraya sakan 1st day Raya tu....2nd day mesti perut dah sebu. Silap-silap ada yang cirit birit dah. Garlic tablet ni bantu buang angin dan natural antibiotik dalam bawang putih boleh bantu tingkatkan sistem imunisasi badan. Nama natural antibiotik tu ialah Alicin



No.5: Jangan lupa bawa botol air masak dalam beg masing-masing. Kemudian bawa 1-2 sachet Garambuluh drink. Nak buat apa minum garambuluh? Haaa....garambuluh ni hebat dia hanya Allah yang tau. Garambuluh meneutralkan segala makanan berasid dan tinggi gula dalam badan kita. Sesuai untuk orang yang ada kencing manis atau bakal kene kencing manis time raya ni.

No.6: Sila jangan tidur lepas makan....pegi mandi, solat dan beriadah dengan anak-anak setiap hari. Keluarkan balik semua kalori yang korang dah makan sewaktu beraya tu ok...



ok, sampai di akhir entri. For those yang bakal pulang ke kampung lebaran ini, Sue doakan you all selamat sampai ke destinasi masing-masing. Mohon ampun dan maaf sekiranya ada tersalah kata, terguris hati. Selamat Hari Raya Aidilfitri.


Salam sayang,
Suhaili
(www.suhailiisa.com)