Saturday, May 27, 2017

7 Tips Kekal Cantik sewaktu berpuasa

Assalamualaikum...salam 1 Ramadhan buat muslimin dan muslimat semua. Alhamdulillah semoga kita semua dapat menjalankan ibadah dengan badan yang sihat, minda yang positif serta hati yang tenang. Cabaran  sewaktu berpuasa ni banyakkan? Contohnya:

1. Keletihan
2. Dahaga
3. Pening
4. Rasa nak pitam
5. Lesu dan pucat
6. Gastrik
7. Perut berangin

Tapi ada kawan-kawan kita yang sepanjang berpuasa...mereka sangat ceria, cergas, bertenaga dan kekal cantik berseri. Apa rahsia mereka ya?

Jom Sue share 7 tips kekal cantik dan bertenaga sewaktu berpuasa.

Tips 1: Bersahur 
Ambil makanan yang berkhasiat sewaktu sahur. Antara makanan berkhasiat sewaktu bersahur ialah bijiran, oat, kurma serta buah-buahan segar. Elakkan makan nasi terlalu banyak kerana badan akan mudah lesu. Ambil secawan minkaffe (kopi garam buluh) untuk khasiat magnesium,kalsium dan zatbesi. 

suhaili isa


Kandungan kafein Minkaffe sangat sedikit dan cukup untuk mencerdaskan otak dan memberikan tenaga sepanjang berpuasa. Sekiranya anda dalam fasa mengurangkan karbohidrat, amalkan 1gelas Shake Me Protein drink yang memberikan khasiat sama seperti Minkaffe dan mengandungi Fat burner L-carnitine. (Read more on L-carnitine fat burner)


suhaili isa


Tips 2: Minum 8 gelas air masak secukupnya. Elakkan minuman berais dan bergas. Air bersih Bioevolve sangat membantu menyegarkan sel badan.


bioevolve suhaili isa

3. Amalkan senaman ringan seperti stretching,yoga dan pilates

Siapa kata berpuasa tidak boleh bersenam? senaman ringan dapat melancarkan peredaran darah. Peredaran darah yang lancar membantu menyalurkan zat makanan sewaktu bersahur serta oksigen keseluruh badan. Wajah akan makin berseri sekiranya tubuh mendapat oksigen.

suhaili isa

4. Tidur 15 min sebelum waktu Zuhur.

Yes.... read together with me...take a 15minutes nap before Zuhur prayer. Jangan tidur selepas bersahur atau pada waktu pagi kerana sistem badan anda akan terganggu dan menyebabkan badan anda dalam keadaan hibernasi. Berat badan akan naik sekiranya anda tidur selepas sahur dan pada awal pagi sewaktu berpuasa.

5. Segerakan berbuka setelah masuk waktu dengan segelas air masak dan buah kurma. Amalkan pemakanan seimbang serta elakkan makan terlalu banyak.

Jangan makan ikut nafsu ketika berbuka. Setelah seharian berpuasa, perut anda dalam keadaan berehat dan mengalami proses detoks secara semulajadi. Ruang perut akan kembali mengecil. Oleh itu sekiranya anda makan dengan banyak, perut akan terkejut dan mengembang dengan cepat menyebabkan sistem penghadaman terganggu. Anda akan cepat sakit perut dan mengalami pedih ulu hati.

suhaili isa

6. Untuk kulit muka yang berseri tanpa sebarang makeup, gunakan Infinence skincare yang diolah daripada jutaan sel aktif 5 jenis bunga.(Klik untuk detail lanjut Infinence 24 hours Hydration Skincare)


suhaili isa

suhaili isa

7. Bersihkan hati dengan mengelakkan perasaan tidak puas hati dan sentiasa menjalankan tugas kerana Allah.


Tips terakhir untuk tampil cantik dan bertenaga sewaktu berpuasa ialah dengan mendidik hati supaya mengelakkan segala bentuk tanggapan negatif,tidak puas hati dan dengki . Belajarlah menyucikan hati dan sentiasa melihat kebaikan dalam diri orang lain. Jalankan tanggungjawab kita kerana Allah dan tidak perlu meminta penghargaan daripada manusia terutamanya bos, suami, isteri dan orang sekeliling.




Semoga 7 Tips yang Sue share ni membantu kawan-kawan untuk kekal cantik, sihat dan bertenaga sewaktu berpuasa. Selamat menjalankan ibadah puasa. Semoga amalan anda diterima oleh Allah SWT.




Love,

Suhaili Isa

Tuesday, May 16, 2017

Selamat Hari Guru 2017

Selamat Hari Guru buat semua yang bergelar pendidik. Tanpa anda...tiadalah masyarakat yang berilmu dan berdaya saing.

Terima kasih Sue ucapkan kepada semua guru yang telah mendidik Sue daripada kecil. Antara sekolah yang pernah Sue belajar ialah:

  • Sekolah tadika Mak Limah
  • SK (1) Taman Selayang
  • Sekolah Agama Rakyat Taman Amaniah
  • ATPN Yayasan Selangor
  • SMK (P) Sri Aman Petaling Jaya
  • University Teknologi Malaysia Skudai JB
"Teaching creates all other professions"

Di kesempatan ini juga Sue ingin ucapkan terima kasih cikgu kepada mentor-mentor bisnes Premium Beautiful Sue yang banyak menegur dan mengajar Sue selok belok bidang perniagaan serta survival tips untuk kehidupan yang lebih berkualiti. Terima kasih CDM Shaliza Aziz www.shalizaaziz.com dan CDM Norain Nizar www.norainezamshah.com atas kesabaran mencanai dan mendidik Sue dalam perniagaan.


" Happy Teacher's Day"

Love,

Suhaili Isa

Wednesday, May 10, 2017

7 Tanda Rezeki yang Berkat

Setiap daripada kita mesti nak cari rezeki yang halalkan? Wajib kita cari rezeki dengan cara yang halal iaitu tidak mencuri, menipu, mengambil hak orang lain tanpa kebenaran. Tapi bukan sahaja rezeki yang halal kita perlukan...rezeki kita mestilah juga berkat. Rezeki yang berkat akan menghasilkan keluarga yang bahagia dunia & akhirat. 

Jadi...jika kita sentiasa ditimpa masalah rezeki dan keluarga kita makin jauh daripada landasan Allah SWT, semak semula keberkatan rezeki kita. 

7 Tanda Rezeki yang Berkat:
a) Rezeki yang berkat akan menghasilkan iman yang mantap dan hati yang selalu mengingati Allah SWT.
- Maksudnya orang yang berkat rezekinya...dia sanggup tinggalkan tugasannya sekejap bila azan berkumandang. Dia akan sentiasa risau sekiranya hak Allah tidak dilaksanakan dengan sempurna sewaktu bekerja. Dia tidak akan malas beribadah wajib dan sunat.

b) Hati makin rasa tenang
Rezeki yang berkat akan dapat meraih pandangan Allah SWT.Hanya Allah sahaja yanh dapat memberikan ketenangan hati yang hakiki walaupun anda menghadapi masalah yang besar. 

c) Menjadi Insan yang pemurah
Rezeki yang diberkati akan melembutkan hati seseorang untuk lebih bersedekah dan berzakat tanpa ada rasa sayang pada hartanya. Orang yang mendapat rezeki yang berkat percaya yang rezeki yang dimiliki semuanya datang dari Allah SWT.

d) Dijauhkan Bala oleh Allah SWT
Rezeki yang berkat menghindar seseorang daripada bala besar oleh Allah SWT kerana Allah sentiasa melindungi manusia yang mencari keberkatan dalam mencari rezeki.

e) Dapat membentuk keluarga yang harmoni
Tanda keberkatan rezeki yang paling ketara ialah keharmonian dan kebahagiaan rumahtangga. Seringkali kita dapat lihat ada keluarga yang sentiasa bahagia dan bertolak ansur dalam segala hal. Walaupun rezeki mereka sikit...tapi mereka masih boleh hidup bahagia.

f) Anak-anak cemerlang dunia dan akhirat
Kita nak anak kita pandai dan cerdik dalam pelajaran? Allah janji rezeki yang berkat dapat mendidik anak-anak menjadi orang yang cemerlang dunia dan akhirat.

g) Sentiasa merasa cukup dan bersyukur dengan setiap pemberian Allah SWT samada sikit atau banyak.
Rezeki yang sikit sentiasa mencukupi dan banyaknya sentiasa boleh dikongsikan tanpa rasa terlalu sayang dengan rezeki pemberian Allah. 

Semoga kita dapat mencari rezeki yang halal dan berkat. Jagalah solat kerana solat menghindar kita daripada rezeki yang tidak berkat.

Love,
Suhaili Isa

Tuesday, May 9, 2017

#youcanduit with Premium Beautiful

Assalamualaikum everyone...lama tak menulis di blog sampai orang rindu pulakkan?
Sue agak busy sikit disebabkan kesihatan ibu yang tidak mengizinkan. Alhamdulillah semuanya dah kembali lancar. Ok...nak cerita perkembangan terbaru bisnes Sue.


Pada Sabtu yang lepas Sue menghadiri Bengkel TDC Power 3 iaitu bengkel keusahawanan yang diadakan oleh team Thediamondcircle. Kali ini gelombang purple makin ganas beraksi untuk bantu semua orang di luar sana supaya mampu genggam extra income RM 5,000 sebulan. 



www.suhailiisa.com


Adik kecil kat depan pun excited nak buat duit raya banyak tahun ni untuk dikongsikan. Bengkel kali ini menyaksikan 4 speaker hebat yang mengupas topik penting dalam bisnes SHOM. 



Speaker pertama CDM Ain Zulkarnaind berumur 29tahun berasal dari Kedah dan pada asalnya merupakan pekerja spa sahaja. Beliau memulakan perniagaan dengan berbekalkan sedikit modal di tangan. Alhamdulillah beliau dah genggam income 5 angka pada umur 29 tahun.


www.suhailiisa.com

CDM Ain Zulkarnaind mengupas topik Grow Yourself and Grow your business. Betul...dalam perniagaan kita perlu berbekalkan keyakinan dan semangat yang tidak luntur untuk berjaya.


www.suhailiisa.com

Speaker kedua pula datangnya dari Johor Bharu, DDM Syikin Salleh berumur 35 tahun dan ibu kepada 2 orang anak. Beliau memulakan perniagaan secara part time dan kemudiannya meletakkan jawatan dan berniaga secara sepenuh masa. Topik yang beliau kupaskan ialah mengenali syarikat Sahajidah Hai O Marketing yang bakal meraikan Jubli Perak 25 tahun bertapak di Malaysia.


Tahukah anda...

Revenue SHOM pada tahun 2016, RM 297.6 Juta.


Total Assets SHOM 2016 sebanyak RM 321.4 Juta



Shareholders fund Attributable to equity holder RM 257.4 Juta



Profit before tax RM 49.1 Juta



www.suhailiisa.com

Speaker ke-3 pula datang dari Melaka berumur 35 tahun. DDM Siti Azlina Osman merupakan seorang Engineer di salah sebuah syarikat pembinaan terbesar di Malaysia. Mempunyai 2 orang anak dan merupakan Ibu tunggal. Beliau memulakan perniagaan secara parttime sahaja dan kemudiannya meletakkan jawatan pada tahun 2016. Topik yang beliau kupas ialah kepentingan business proposal kepada usahawan.

www.suhailiisa.com


Speaker ke-4 pula ialah mentor Sue sendiri CDM Norain nizar yang berumur 35tahun dan menetap di Johor Bharu. Mempunyai 2 orang anak dan tengah sarat mengandung 6 bulan anak ke-3. Memulakan perniagaan secara parttime sewaktu beliau masih bekerja sebagai Jurutera di syarikat oil & gas. Meletakkan jawatan dan berniaga sepenuh masa pada tahun 2016. Topik yang beliau kupaskan ialah Tip Close Sales dan Tips business presentation.


Terima kasih kepada TDC Founder CDM Shaliza Aziz yang menggerakkan Bengkel TDC Power 1,2 & 3. Setiap kali selepas Bengkel...mesti sales berganda-ganda yang datang. Terima kasih juga buat semua rakan kongsi Sue yang sanggup hadir untuk menuntut ilmu. Semoga kita semua terus maju bersama team The Diamond Circle. Enjoy more pictures from Bengkel TDC Power 3.



Love,
Suhaili Isa

Happy Birthday April&May Babies

Small discussion to boost up team

My strength From Left: Syahirah, Afni, Sawiyah, Suhaili,Liyana,Shikin dan Dahlia
Barisan Managers of The Diamond Circle
Bersama Afni Abubakar dari Alorsetar yang pregnant 5 bulan. Sales cecah Rm20,000. Tahniah Afni dan terimakasih
Bersama Sawiyah dari Semenyih sales cecah Rm20,000.Tahniah dan terimakasih
Bersama Shikin dari Selayang. Sales bakal cecah Rm60,000 tahniah dan terimakasih

Bersama team Yana Mokhtar sales cecah Rm 100,000 Tahniah dan terima kasih

Monday, April 3, 2017

Anda ada IMPIAN??

Anda ada impian? Do you have a dream? Nǐ yǒu mèngxiǎng ma ? niṅṅaḷ oru svapnaṁ uṇṭēā ? kya aapaka koee sapana hai? 


Excited tak kalau Sue kata dengan menjadi salah seorang usahawan Premium Beautiful Expert, anda boleh realisasikan impian anda?




Bila bercakap tentang impian ni....tak ramai yang berani suarakan impian mereka. Ada yang kata...takut impian tak tercapai. Jadi persoalannya...salahkah ada impian? 
Betul bila kita dah tanam impian, kita cuba usaha merealisasikan impian kita tu. Berkat doa, usaha, istiqamah dan tawakkal...pasti impian kita akan tercapai.

Jadi....apa impian anda?
Adakah anda ada kereta impian?


Anda ada impian untuk buat simpanan RM 100,000, RM 500,000 atau simpanan berjumlah RM 1 juta?

Anda ada impian untuk hidup bebas hutang? Anda nak kebebasan kewangan dan boleh melancong ke mana sahaja?

Anda ada rumah impian yang anda idamkan?


Tak kesahlah apa pun impian anda...anda BOLEH CAPAI IMPIAN YANG ANDA ADA. Kuatkan semangat, usaha sebaik mungkin dan berdoalah kepada Allah supaya dipermudahkan segala urusan anda dalam mengejar impian. Tidak salah berimpian asalkan dalam proses anda merealisasikan impian anda...jangan sesekali tinggal solat dan melakukan sesuatu yang menyalahi syariat.

Bagaimana pula dengan Sue? Sue ada impian tak?

Of course Sue pun ada impian. Pada entry kali ni Sue nak minta kawan-kawan doakan supaya segala impian Sue akan tercapai sebelum Sue capai umur 45tahun. Apa impian Sue tu?




Bantu doakan sama-sama supaya tercapai segala impian Sue hasil daripada perniagaan yang Sue lakukan sebagai seorang Premium Beautiful Expert.

"Berani berimpian"

Love,
Suhaili Isa

Saturday, April 1, 2017

Pelancaran Cabaran Raja Kuah Knorr 2017

Ingat lagi tak Pertandingan Akhir Masakan Cabaran Raja Kuah Knorr 2016 yang diadakan di MAHA , Serdang? Bagi yang tak berkesempatan melihat Pertandingan Akhir Cabaran Raja Kuah Knorr 2016, Final battle Cabaran Raja Kuah Knorr 2016 KLIK LINK untuk baca kemeriahan acara 2016 sebelum ini.

Pelancaran Cabaran Raja Kuah Knorr 2017
Sebelum Sue cerita lebih lanjut tentang Majlis Pelancaran Cabaran Raja Kuah Knorr 2017 ini, Sue cerita sikit info tentang acara RKK. (Raja Kuah Knorr) 
Cabaran Raja Kuah Knorr ini terbuka kepada semua warga negara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas untuk mencipta resepi baru berasaskan kuah menggunakan produk Knorr.

Resepi masakan berkuah mestilah di dalam kategori masak lemak,masak kicap atau masakan gulai. Jom tengok antara resepi yang diolah oleh 4 finalis RKK 2016.


Kari Poley resepi Juara Budiman Bistari Muhamad


Sedapnya!!! Menarik dan kreatifkan? Majlis pelancaran Cabaran Raja Kuah Knorr 2017 telah berlangsung di Hotel Pullman Bangsar Kuala Lumpur pada 27 Mac 2017 yang lepas. 



Majlis berlangsung pada 3.00pm dan para hadirin dihidangkan dengan "signature dish" 4 finalis Cabaran Raja Kuah Knorr 2016 dan makanan ringan. Kemudian juara Cabaran RKK 2016 Budiman Bistari menunjukkan cara memasak Resepi Kari Poley popular beliau.

Top Management Unilever Food Solutions mencuba masakan Raja Kuah Knorr 2016, Budiman Bistari

Demonstrasi masakan oleh Raja Kuah Knorr 2016 Encik Budiman Bistari

Tepat jam 4.00 petang, Majlis Pelancaran dimulakan dengan ucapan daripada Timbalan Pengarah Eksekutif UFS, Harry Brouwer, persembahan video daripada UFS Corporate dan ucapan pembukaan daripada Pengarah Urusan UFS Malaysia Nusrat Perveen.

Sebahagian hadirin yang memeriahkan majlis

Antara tujuan UFS mengadakan pertandingan Cabaran Raja Kuah Knorr ialah ingin mengetengahkan produk Knorr yang membantu industri pemakanan meningkatkan kesihatan pelanggan, keselamatan dan kebersihan makanan, mengurangkan pembaziran sewaktu penyediaan makanan dan mengurangkan kos penyediaaan makanan melalui produk hebat yang dihasilkan oleh UFS dan 300 chef profesional untuk 50 jenis sajian dan 200 juta hidangan setiap hari.


Sesi pelancaran Cabaran Raja Kuah Knorr 2017
Sesi pelancaran Cabaran Raja Kuah Knorr 2017 oleh tetamu VVIP daripada Unilever Food Solution. Pada tahun ini seramai 20 orang peserta bakal menyertai peringkat akhir Cabaran Raja Kuah Knorr 2017.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai peserta?
1. Anda perlu berumur 18tahun ke atas.
2. Anda ada resepi hebat yang ingin ditonjolkan dalam kategori masakan kari, masak kicap, kunyit dan rempah lain menggunakan Stok Ayam Knorr.
3. Hantarkan resepi ciptaan anda di laman web UFS
Sebelum majlis pelancaran berakhir, 4 finalis Cabaran Raja Kuah Knorr 2016 berkongsi pengalaman pahit dan manis sewaktu pertandingan Cabaran Raja Kuah Knorr 2016. Kagum dengan semangat dan kegigihan mereka dalam mencipta resepi baru yang menggunakan produk hebat Knorr dalam masakan mereka.

4 Finalis Cabaran Raja Kuah Knorr 2016 berkongsi pengalaman

Hadiah Cabaran Raja Kuah Knorr 2017 bertambah menarik dengan:

  • Hadiah utama berupa pakej umrah untuk 2 orang bernilai RM 25,000 serta wang tunai sebanyak RM 15,000 dan hamper.
  • Naib johan menerima tunai RM 10,000 beserta hamper.
  • Pemenang ketiga mendapat tunai RM 6,000 dan hamper.
  • Pemenang saguhati dari 13 tempat teratas yang berikutan menerima tunai RM 500 beserta hamper.

Jadi....cepat bagi mereka yang ingin menyertai Cabaran Raja Kuah Knorr 2017, hasilkan 3 jenis resepi hidangan berkuah menggunakan Stok Ayam Knorr dan hantarkan resepi anda ke UFS Malaysia. Sila layari laman web UFS Malaysia untuk info lanjut. www.unileverfoodsolutions.com.my


Salam sayang,
Suhaili Isa

Tuesday, March 28, 2017

Testimoni Bioevolve Water Purification

Sebenarnya banyak je produk penapis air di pasaran sekarang. Apa beza Bioevolve dan jenama yang lain? Sue tak berapa arif tentang produk lain tapi apa yang Sue boleh cerita tentang Bioevolve ialah:

  1. Jimat penggunaan bil elektrik kerana sistem purifikasi air bioevolve tidak memerlukan heater.
  2. Air terus boleh diminum daripada paip.
  3. 99% Air Bersih, selamat tanpa klorin dan anti-bakteria.
  4. pH air dalam lingkungan 7-8 sedikit beralkali.
  5. Jimat kerana tidak perlu tukar water filter setiap tahun.
  6. Senang dan mudah untuk dipasang dan diselenggara.
  7. Tidak perlu maintenance yang kerap kerana tidak akan rosak
  8. Air Bioevolve mempunyai molekul air yang optimum dan sesuai untuk mencuci luka, merawat masalah kesihatan dan dijadikan air minuman untuk merawat masalah gangguan jin atau makhluk halus.
Jom kita tengok testimoni Bioevolve dulu...oh ye...Bioevolve adalah 2nd generation Bio Aura. 
www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Soalan : Kenapa Bioevolve tidak mempunyai sistem pemanasan?

Jawapan :  Air bioevolve bebas klorin 100%. Jadi tidak perlu sistem pemanasan. Anda hanya perlu suamkan air sahaja supaya molekul air tidak berubah dan boleh memberi zat tenaga kepada badan.

Apa kegunaan lain air Bioevolve?
1. Anda boleh buat air selusuh untuk ibu bersalin dengan bacaan doa yang tertentu.
2. Anda boleh buat air yang dibacakan dengan surah Yassin untuk melembutkan hati.
3. Anda boleh buat air penawar kesakitan dengan bacaan doa tertentu.
4. Anda boleh lakukan terapi rendaman kaki untuk membuang energy negatif dalam badan.
5. Anda juga boleh melakukan foot detoks dengan air bioevolve.

Nak lagi testimoni?

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Alhamdulillah..... semuanya dengan kuasa Allah dan terima kasih Allah kerana beri rezeki ilmu dan teknologi yang mampu merawat masalah kesihatan manusia dengan zat air.

Bagi yang berminat untuk dapatkan Bioevolve atau nak trade in Bio Aura lama kepada Bio-evolve,boleh contact Sue di 012-6842560. Harga Bioevolve ni RM 2588 sahaja dan bagi mereka yang ingin trade in Bio aura kepada Bioevolve...anda akan menerima cash back sebanyak RM 600. Cepat dapatkan Bio-evolve anda.

Love,
Suhaili Isa